• Heerjansdam - BVCB 2 - 2 (1 - 0)


  De eerste klasse C tekent zich steeds meer af als een afdeling waar “iedereen van iedereen” kan winnen en die iedere week een andere koploper kent. Vrij vertaald betekent dit dat elk punt goud waard is. In dat opzicht mag BVCB niet klagen over het punt dat wordt overgehouden aan het duel in en tegen Heerjansdam. Tot twee keer toe komen de Hoeksenaren terug van een achterstand, in een duel waarin met name in de eerste helft de Boereboom-equipe niet thuis geeft.

   

 • BVCB speelt een duel waarin met name in de eerste helft de Boereboom-equipe niet thuis geeft.

  In het programmaboekje van Heerjansdam stelt bestuurslid Peter van der Linden de vraag : “Welk team behoudt na vandaag de aansluiting bij de kopgroep?” Voor het treffen tussen thuisploeg Heerjansdam en BVCB bedraagt het verschil in punten tussen deze opponenten slechts één punt. Op dat moment is DCV koploper met 13 punten, dat zijn er slechts drie meer dan BVCB. Even goed had de vraag van Van der Linden kunnen zijn: “Wie blijft er weg van de “gevarenzone?” Die gevarenzone is dit seizoen namelijk wel erg ruim met drie ploegen die rechtstreeks degraderen en twee ploegen die nacompetitie zullen moeten spelen om lijfsbehoud. Het gaatje met plaats nummer 10 (hoogste positie van de gevarenzone) bedraagt eveneens slechts drie punten.
  Met bovenstaande in het hoofd zal elk duel begonnen moeten worden met een goede concentratie, de wil om te winnen, met strijdlust. Deze basisingrediënten om tot succes te komen, zijn zaterdag bij BVCB ver te zoeken. Het kijkt dan ook al na 44 seconden tegen een 1 – 0 achterstand aan. Op rechts wordt Jarno Visser goed weggestuurd door Mathijs Valster en de voorzet die vervolgens van de voet van Visser vertrekt, wordt bij de eerste paal door Ronald Ouwens eenvoudig tot doelpunt gepromoveerd.
  Een meer dan teleurstellend begin dus voor de blauwwitten, die al vaker vanaf de prille beginfase achter de feiten aanlopen. Aan de andere kant: dan heb je nog wel tijd genoeg om de boel recht te zetten. Maar daar komt met name in de eerste helft maar bar weinig van terecht.

 • Evan Blom op weg naar het vijandelijke doel om een voorzet te geven op Rob Vrijenhoek.

  De “Dammers” zijn feller in de duels en troeven de tegenstander op basis van werklust op alle fronten af. BVCB kan behalve op een enkele uitzondering na niet één keer gevaarlijk worden. Een goede voorzet van Evan Blom kan net niet worden binnengekopt door Rob Vrijenhoek. Keeper Yoel van Dalen heeft een goede interceptie in huis en bokst de bal met twee vuisten weg voor het hoofd van Vrijenhoek.
  Het rammelt bij de ploeg van Boereboom aan alle kanten. Heerjansdam trainer Ben Mierop laat zijn ploeg spelen in een 5-3-2 opstelling waarbij het goed spelende duo Visser en Valster elkaar goed afwisselen. Het tweetal zoekt en vindt elkaar vrij gemakkelijk en stelt de BVCBdefensie danig op de proef. De Hoekse verdediging krijgt de organisatie niet op orde, met als gevolg dat Roan Blom vaak met twee tegenstanders te maken krijgt. Met kunst- en vliegwerk blijven de bezoekers op de been en hebben geluk dat een schot van Gert Jan Plaizier eindigt op de lat. Een knap diagonaal schot van Ouwens wordt goed verwerkt door BVCBdoelman Massimo van Ewijk.
  De officiële speeltijd van de eerste helft is verstreken, zonder dat BVCB ook meer één keer aanspraak kon maken op de gelijkmaker. Dé kans om toch met een beter gevoel de kleedkamer op te zoeken, ontstaat in de toegekende extra tijd. Ricoberto Luijando bedient Evan Blom exact op maat, waardoor Blom over de as van het veld op Van Dalen af kan. De Hoekse rechtsbuiten is te gehaast met zijn inzet, die dan ook eindigt op de voeten van de sluitpost van Heerjansdam.

 • BVCBaanvaller Luijando wordt in de tang genomen door het centrale verdedigingsduo van Heerjansdam. Strafschop!

  Wat er in de rust in de Hoekse kleedkamer is gezegd of gedaan, kunnen buitenstaanders niet weten. Feit is wel dat BVCB met een heel ander gezicht de tweede helft begint. De ploeg is vanaf de aftrap fel op de bal, heeft de mouwen nu wel opgestroopt en laat zien dat het zich niet gewonnen geeft. Het leidt binnen vier minuten tot de gelijkmaker. Michael de Rooy blijft knap in balbezit en speelt Luijando aan die het strafschopgebied van Heerjansdam betreedt. Binnen de beruchte lijnen wordt de rappe aanvaller in de tang genomen door het centrale verdedigingsduo van Heerjansdam. Scheidsrechter Cor van Elswijk ziet er voldoende aanleiding in om de bal op de penaltystip te leggen. De toegekende strafschop wordt feilloos benut door Jeremy de Hoog. BVCB blijft in de beginfase van het tweede bedrijf de betere ploeg en heeft zijn zaakjes een stuk beter op orde dan voor de rust.
  Ruim tien minuten na de onderbreking komen de bewoners van De Molenwei goed weg als een kopbal van De Rooy op de paal belandt. Lang kan BVCB het overwicht niet volhouden. Beetje bij beetje verdwijnt het gif weer uit de ploeg en gaan spelers elkaar steeds moeilijker vinden. Dit is mede het gevolg van het kiezen voor een moeilijke opbouw, daar waar het ook eenvoudig kan. Het doet denken aan één van de vele quotes van Johan Cruijff: “\"Voetbal is simpel. Maar simpel voetballen blijkt vaak het moeilijkste wat er is\".
  Een tegenvaller voor BVCB is het geblesseerd uitvallen van Leon van den Berg. Zijn plaats op de rechtsbackpositie wordt ingenomen door Menno Vooges, die daar niet gelukkig zal zijn. Het leven wordt hem menigmaal zuur gemaakt door het 17jarige talent Milan van den Berg, die in de tweede helft is ingevallen. Van den Berg ontdoet zich eenvoudig van Vooges en zet Davy Mierop alleen voor de aarzelende Van Ewijk. Die ziet tot zijn grote opluchting dat het lobje van Mierop naast zijn doel hobbelt.

 • Rob Vrijenhoek (nr 10) rent juichend weg nadat hij de gelijkmaker scoorde met het hoofd.

  Heerjansdam heeft zich herpakt en dringt de tegenstander steeds meer naar achter. Eén van de goede uitvallen van de pupillen van Mierop wordt BVCB fataal. Het verzuimen van Evan Blom bij het uitvoeren van zijn verdedigende taak geeft Valster alle gelegenheid om vanaf rechts een afgemeten assist af te leveren aan Ouwens, die eenvoudig zijn tweede treffer van de middag laat noteren.
  Niet veel later nadat BVCB voor de tweede keer tegen een achterstand aan kijkt, mag Evan Blom het vijandelijke doel onder vuur nemen. Zijn schot van net buiten de zestienmeterlijn gaat via de vingertoppen van Van Dalen over.
  Een klein kwartier voor het einde lijkt het doek voor BVCB te vallen. Van den Berg ontdoet zich eenvoudig van Vooges en laat vervolgens Van Ewijk kansloos. BVCB assistent scheidsrechter Luc Veldhuis stak al snel bij de actie van Van den Berg zijn vlag resoluut in de lucht. Als Velthuis onverstoorbaar zo blijft staan, gaat arbiter Van Elswijk verhaal halen over het waarom. De leidsman gaat mee in het betoog van de Hoekse grensrechter, die heeft geconstateerd dat Van den Berg in zijn actie op weg naar zijn doelpunt de bal heeft meegenomen met de hand en keurt het doelpunt af.
  Met nog zeven minuten op de klok kan BVCB uit het niets de gelijkmaker begroeten. Een hoekschop van Joshua Vermeer wordt bij de tweede paal uitstekend en sterk binnen gekopt door Rob Vrijenhoek. In de slotminuten van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog een kans om er met de winst van door te gaan. Een knappe individuele actie van De Hoog wordt net iets te ver doorgevoerd, waardoor de kans op een ferme uithaal is verkeken. Het schot dat er uiteindelijk komt is van De Rooy, die zijn inzet hoog over ziet gaan. Aan de andere kant van het veld straft Van den Berg een fout van Vooges af, maar alvorens hij de trekker kan overhalen, voorkomt Mitchell Feijen met een perfecte sliding een nederlaag voor zijn ploeg.

  Komende zaterdag staat er weer een interessant duel op het programma, als SHO een bezoek brengt aan het Sporthoekpad. BVCB en de ploeg uit Oud Beijerland hebben 12 punten en een positief doelsaldo van + 3.
  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Leon van den Berg (61’ Menno Vooges), Evan Blom (79’ Coen Barg), Joshua Vermeer, Rob Vrijenhoek, Roan Blom (46’ Nick Mahieu), Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Jeremy de Hoog, , Ricoberto Luijando (62’ Ferdi Sinar)

  Verslag: HP Goudappel                    Meer foto's van Kees Ruigrok, klik hier.