• BVCB – DCV 1 – 3 (0 - 1)
  De belangen die op de wedstrijd BVCB tegen DCV staan, zijn voor beide ploegen wederzijds. Het parool: alleen winnen is genoeg. Bij winst zal de winnende partij omhoog kijken; de verliezende partij belandt in de gevarenzone (lees: op de degradatieplaatsen). DCV is duidelijk beter bij de les dan BVCB. De thuisclub komt niet, maar dan ook geen moment, in de wedstrijd. Het fellere DCV trekt verdient de drie punten over de streep, 1 – 3.

 • BVCB en DCV betreden het hoofdveld aan het Sporthoekpad wat er niet florissant bij ligt

  In de eerste wedstrijd na de winterstop geeft BVCB met goed voetbal prima weerstand tegen koploper Spijkenisse. Door twee momenten in evenveel minuten waarin de ploeg van Dick Boereboom net even niet scherp genoeg is, gaat het duel verloren. Dat kan. Maar de manier waarom BVCB zich naar de slachtbank laat leiden in het jongste duel, is beneden alle niveau. Toeschouwers vragen zich gedurende de hele wedstrijd af, wat er met het elftal aan de hand is. Strijdlust ontbreekt, voetballend lukt er bar weinig en de goede momenten zijn op één hand te tellen.
  BVCB start met Dirk Blijgrodt en Menno Vooges in de basis met een meer defensief ingesteld middenveld dan gebruikelijk. Bij afwezigheid van Max van Dijk moet er iets anders uit de hoge hoed van Boereboom worden getoverd. Met Ricoberto Luijando op de rechtsbuitenpositie is de derde wijziging in de opstelling ten opzichte van een week eerder genoemd.
  Het duel begint van beide kanten vrij rommelig. De spelers spelen kort op elkaar, waardoor de ruimtes klein zijn met als gevolg dat het voetballend allemaal een stuk lastiger wordt. Tel daarbij op dat het hoofdveld aan het Sporthoekpad er ook niet meer florissant bij ligt en de omstandigheden zijn bijna verklaard, waarom het duel BVCB – DCV geen moment kan bekoren. Maar als het voetballend niet lukt, dan moeten in ieder geval de mouwen worden opgestroopt en moet er strijd worden geleverd. Dit is iets wat door de bezoekers beter wordt begrepen dan door de gastheren.

 • BVCBtrainer Boereboom ziet vanaf de zijlijn hoe zijn ongewijzigde elftal na rust het wederom moeilijk heeft

  In het eerste kwartier valt één doelgericht moment te noteren. Namens DCV neemt Jonathan Linger vanaf twaalf meter het Hoekse doel onder vuur. Het schot gaat hard naast. Niet veel later mag DCV vrijuit bouwen aan een aanval over 4 schijven. Rical Kayaturan is uiteindelijk de afronder van de goede aanval; zijn inzet verdwijnt een halve meter over het doel van Massimo van Ewijk. Bij de derde Krimpense aanval is het wel raak. Over de linkerkant wordt Martijn Stel eenvoudig weggespeeld middels een goede een-twee. De voorzet van Ricardo Lelieveld, die volgt kan vrijuit worden ingekopt door Bob van Lier, 0-1. Na een slechte terugspeelbal van Stel op zijn doelman lijkt Linger te kunnen profiteren, maar Van Ewijk is bijtijds de situatie meester.
  De situatie is tekenend voor de manier hoe BVCB in de wedstrijd zit. In de gehele eerste helft wordt niet één keer het vijandelijke doel gevonden. Opzetten van aanvallende impulsen worden al snel de nek omgedraaid door slordig inpassen, onnodig balverlies en moeilijke keuzes. Menigeen vestigt de hoop op een betere tweede helft; slechter kan immers niet.
  De verwachting bij het thuispubliek is, dat BVCB in een gewijzigde samenstelling uit de kleedkamer zal komen. Niets is minder waar, Boereboom houdt vast aan zijn beginopstelling en heeft dus vertrouwen in een beter tweede bedrijf. Dit tot enige frustratie van de bankzitters, die ook zien hoe hun ploeggenoten in de eerste helft liepen te ploeteren. Want ook na rust is het allemaal niet veel beter. Wel is BVCB na tien minuten heel dichtbij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Blijgrodt eindigt de bal via het hoofd van Michael de Rooij eerst op de lat, wordt de rebound tot twee keer toe van de lijn gehaald en is de vierde poging een prooi voor doelman Bart de Keizer. Een kleine tien minuten later komt de gelijkmaker alsnog op het figuurlijke scorebord (het Hoekse scorebord is helaas ter ziele). Na opnieuw een vrije trap van Blijgrodt belandt de bal via een tegenstander bij de mee naar voren gekomen Mitchell Feijen, die van dichtbij met een kopbal doeltreffend is.

 • Mitcell Feijen scoort de gelijkmaker van dichtbij met een kopbal

  Normaal gesproken zou je zeggen: dit geeft de burger moed. Als dat al zo is, dan wordt die moed twee minuten later alweer de grond in geboord. Juist de Hoekse doelpuntenmaker gaat jammerlijk in de fout en leidt cruciaal balverlies. De geheel vrijstaande ingevallen routinier en goaltjesdief Carlo de Reuver ontvangt de bal op een presenteerblaadje en rondt simpel af.

  Met een vijftal wissels in een kort tijdbestek poogt Boereboom het tij alsnog te keren. Maar ook het verse bloed is niet in staat om de ploeg in het laatste kwart van de wedstrijd over het dode punt te trekken. Sterker nog: met nog 5 minuten te spelen, gooit captain Daan Beumer het duel definitief in het slot. Belandt de kopbal van Beumer eerst nog op de binnenkant van de paal, de terugkaatsende bal komt bij de aanvoerder retour en dan wordt de trekker wel overgehaald. Bij het scheiden van de markt grijpt De Keijzer met een mooie safe nog een keer in en houdt daarmee De Rooij van scoren af.

  Een wedstrijd om snel te vergeten voor alles wat blauwwit is. BVCB en DCV doen aan stuivertje wisselen op de ranglijst. De Hoeksenaren vinden we terug op plaats negen, een plek die aan het einde van de rit leidt tot nacompetitie om lijfsbehoud. Zo ver is het nog lang niet en dus heeft BVCB alle tijd om zich te revancheren, met name ten opzichte van zichzelf. Volgende week staat de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Sparta op het program. De aftrap op sportpark de Sporthoek is om 14.30 uur.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Elroy Wijngaarde, Mitchell Feijen, Martijn Stel (83’ Sten van Dijk), Dirk Bleichrodt (67’ Adam Boujada), Evan Blom (67’ Nick Walbeek), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Menno Vooges (75’ Giovanni de Groot), Ricoberto Luijando (75’ Coen Barg)

  Verslag: HP Goudappel          Foto's: Kees Ruigrok -Meer foto's-