• RVVH - BVCB 3 – 2 * na verlenging (1 - 1)
  Na de eerste ronde van de nacompetitie op heldhaftige wijze te hebben doorstaan, treedt BVCB voor de tweede ronde aan tegen RVVH. Op voorhand een meer dan lastige opgave, gezien het feit dat BVCB in Ridderkerk jaren geleden ooit eens zegevierden. Maar de spirit bij de Hoeksenaren is groot, na een aantal overwinningen op rij. Ondanks een sterk begin lukt het BVCB weer niet om RVVH op eigen bodem te verslaan. De reguliere speeltijd kent een eindtand van 1 – 1, waardoor er verlengd wordt. Dit wordt de Hoeksenaren uiteindelijk fataal.


  BVCB verschijnt aan de aftrap in dezelfde formatie als jongstleden dinsdag in de wedstrijd tegen Xerxes/DZB. Dat betekent dat Rob Vrijenhoek wederom als rechtsbuiten opereert. Voor Ricoberto Luijando met name de opdracht om de kwaliteiten van Jesse Proost in te dammen.

  Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Tissingh is BVCB de ploeg die zich het meest laat gelden. Het heeft veel de bal en zoekt de weg richting doelman Elkhuizen. Binnen ruim tien minuten krijgen de pupillen van Dick Boereboom een vijftal corners te nemen. Uit één van de hoekschoppen ontstaat voor het Ridderkerkse doel een flipperkastsituatie waarna de bal voor de voeten van Michael de Rooij valt. De dit seizoen zo vaak makkelijk scorende spits schiet van dichtbij een grote kans aan flarden. De vijfde corner levert wel succes op. De goed getrapte hoekschop bereikt de hoog springende Luijando die met een uitstekende kopbal BVCB op voorsprong zet.

  Dan ontspint zich een scenario gelijk aan de laatste competitiewedstrijd op sportpark Ridderkerk. Net als op 1 april weet BVCB de voorsprong niet lang vast te houden. RVVH is nog amper in het spel voorgekomen, als ze toch de gelijkmaker weten te produceren. De gevaarlijke Gino Stolk zet een combinatie op met Philip Dragon, die tot diep in het Hoekse strafschopgebied leidt. De inzet van Everton Pires Tavares wordt onbedoeld door De Hoog dusdanig van richting veranderd dat doelman Massimo van Ewijk kansloos moet toekijken hoe de gelijkmaker in het doel rolt.

  Wat er na de ongelukkig tot stand gekomen remisestand gebeurt is puur voer voor psychologen. Er lijkt iets geknakt te zijn binnen het elftal van Boereboom. Wellicht gaan de vorige resultaten tegen de ploeg van Kevin Vink toch in de koppies zitten. Feit is dat na de drinkpauze halverwege de eerste helft het goede voetbal van de eerste fase langzaam uit de ploeg wegebt. Op het eerste gezicht is dit nog niet terug te zien en zijn beide elftallen redelijk in evenwicht. Langzamerhand neemt het balbezit voor de thuisploeg toe, waar de gastheren goed mee omgaan. Het laat de bal in een niet al te hoog tempo veelvuldig van man tot man gaan. Ondanks dit gegeven wordt RVVH nauwelijks dreigend.
  BVCB heeft moeite om steeds een vrije man te vinden en leidt steeds meer balverlies na hooguit twee of drie balcontacten. Het gevolg is dat als er balbezit is al snel gekozen wordt voor een lange pass richting de voorwaartsen. Het biedt de blauwwitten amper soelaas, mede omdat De Rooij moeite heeft om zijn luchtduels te winnen, waardoor er geen vervolg is. Ondanks de terugval van BVCB blijft het goed overeind, mede omdat RVVH amper een vuist weet te maken. De grootste kans ontstaat na slordige passing van Vrijenhoek, waardoor Gino Boers een schietkans krijgt, maar die niet weet te verzilveren.

  Na de rust weet BVCB zich niet te herpakken. Toch krijgt Mitchell Feijen binnen vijf minuten een grote mogelijkheid om BVCB voor de tweede keer op voorsprong te zetten. Net als in het eerste bedrijf komt het gevaar voort uit een corner. Via de kluts valt de bal voor de voeten van Feijen, die vlak voor de doellijn net niet krachtig genoeg zijn voet achter de bal kan krijgen. Ook in de tweede helft zit er zand in de Hoekse motor. Er lukt maar bitter weinig, het middenveld is uit balans, Vrijenhoek worstelt met name met zichzelf en de lange ballen van achter uit arriveren minimaal bij een Hoeks vervolgstation. De passes van aanvoerder Mike Hollenberg zijn over het algemeen nog van goede kwaliteit, iets wat trainer Vink ook heeft bemerkt en daarom zijn pupillen de opdracht heeft gegeven om Hollenberg niet de gelegenheid te geven om de lange pass te versturen.
  Toch komt BVCB nauwelijks in gevaar. Een grote kans ontstaat na half weg werken van de voorzet van Stolk door Van Ewijk, waardoor de bal voor de voeten valt van Dos Santos die vervolgens te hoog mikt. Halverwege de tweede helft krijgt ook BVCB een kans. Een verre ingooi van Hollenberg komt via Coen Barg bij Vrijenhoek, die jammerlijk faalt in de afwerking, waarna de onzeker spelende Elkhuizen meester is over de situatie. Na de tweede drinkpauze gaan beide coaches veelvuldig wisselen. Het warme weer eist veel energie van de spelers en de eerste krampverschijnselen gaan zich voordoen.

  Zowel BVCB als RVVH komen niet meer toe aan het creëren van doelrijpe kansen. Meer en meer is er een duel ontstaan, die eerder verveelt dan vermaakt. De spanning vergoedt lang niet alles voor de supporters in beide kampen. In de slotfase inclusief zeven minuten extra speeltijd ontstaan voor beide doelen nog kleine kansjes op de winst. Voor de gastheren verzuimt Dos Santos een perfecte steekbal terug goed af te werken. BVCB meldt zich nog een keer in het doelgebied van RVVH, via een goede voorzet van Evan Blom. De Rooij komt net een teenlengte tekort om succesvol te zijn. In de slotminuut moet Van Ewijk nog met een uitstekende ingreep invaller Laurens de Witte van scoren afhouden.

  Met een 1-1 gelijke eindstand betekent het dat er twee keer een kwartier verlengd moet worden. In de vijfde minuut gaat het al snel fout voor BVCB. Stolk komt weer eens goed door en werkt zich eenvoudig door de Hoekse afweer, waarna hij goed oog heeft op de inlopende De Witte, die vervolgens de 2-1 binnen schuift. Drie minuten later ontstaat er bij toeval een goede mogelijkheid voor invaller Ferdi Sinar. Zijn schot van redelijk dichtbij mist iedere goede richting. Aan de andere kant moet Van Ewijk zijn klasse tonen om een inzet van Shamir de Jesus te pareren.

  In de tweede verlenging gaat het voor BVCB nog sneller mis, dan in de eerste verlenging. BVCB bouwt aan een aanval, die strandt door een matige pass van Nick Mahieu. RVVH schakelt in een razend tempo om en in de contra-attack komt Stolk vrij voor van Ewijk, die geen antwoord heeft op de knappe inzet, 3 - 1.
  Trainer Boereboom stuurt dan zijn centrale verdediger Feijen naar het front, waar hij samen met Luijando in de spits voor gevaar moet zorgen. Boereboom moedigt zijn ploeg aan, schreeuwt ze naar voren en houdt de moed er nog lang in. Vijf minuten voor het definitieve einde brengt Luijando nog even de hoop terug in de blauwwitte harten. Net als bij zijn eerste doelpunt eerder op de middag kopt hij een hoekschop van De Hoog achter de mis tastende Elkhuizen.

  In de slotfase komt BVCB niet meer in de buurt van een gelijkmaker. De Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules plaatst zich voor de volgende ronde. Voor BVCB zit het seizoen er op. De Hoekse ploeg kan terug kijken op een goed seizoen, waarin het lange tijd in de hoogste regionen van de ranglijst bivakkeerde. Met name halverwege het seizoen verspeelde de Boerboombrigade onnodige punten tegen laag geklasseerde opponenten. Het grote aantal blessures werkte zeker niet in het voordeel. Ook de kantinebrand op 4 februari en het overlijden van clubicoon Harry Kestens heeft er toen flink ingehakt.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (68’ Leon van den Berg), Martijn Stel (90’ Nick Mahieu), Coen Barg (68’ Evan Blom), Rob Vrijenhoek Mike Hollenberg, Michael de Rooij (90’ Ferdi Sinar), Menno Vooges (97’ Dirk Bleichrodt), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel    Foro's: Ron van Bekkum