• BVCB vindt in Dick Boereboom opvolger Van Ruitenburg

 • Het bestuur van BVCB is er in geslaagd om binnen enkele weken na het voortijdige vertrek van Gerard van Ruitenburg een nieuwe hoofdtrainer te benoemen. Vanaf komende maandag staat Dick Boereboom (46) op het Hoekse trainingsveld en krijgt hij de selectie van BVCB onder zijn hoede. Het bestuur en Boereboom zijn een verbintenis van 1,5 jaar met elkaar aangegaan.

  Dick Boereboom start als jeugdvoetballertje bij Svv Scheveningen. Bij deze club vallen zijn talenten op, want als 15-jarige maakt hij zijn debuut in het eerste van de Scheveningers. Drie seizoenen later maakt hij zijn opwachting bij de landelijke A-junioren van wat toen nog FC Den Haag heette. Bij de Haagse jeugd en later bij de A-selectie van de profclub traint hij o.a. onder trainers als Mark Wotte, Nol de Ruiter en Lex Schoenmaker. In 1996 eindigt zijn carrière als profvoetballer en stapt hij over naar de amateurs van TONEGIDO. Hier beleeft hij mooie momenten en wordt onder meer twee jaar achtereen winnaar van de Nationale Amateur beker. Na acht seizoenen TONEGIDO speelt de inwoner van Nootdorp nog drie jaar bij HBS, om vervolgens zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.In het laatste seizoen als actief voetballer start hij met de trainersopleiding en haalt zijn diploma’s voor TC 3 en TC 2. Een aantal jaar later volgt ook zijn diploma TC1.

   

 • Zijn loopbaan als trainer start Dick Boereboom bij de club waar hij dan ook nog voetbalt: hij wordt bij HBS assistent van Wim de Jong, de trainer onder wie hij ook nog voetbalde. Na 5 jaar HBS volgt een jaartje Quintus en is hij twee jaar trainer van DUNO. Vanaf seizoen 2014-2015 volgt SV Nootdorp waar Boereboom eerst assistent-trainer is om later hoofdtrainer te worden. Onder zijn leiding promoveren de Nootdorpers naar de hoofdklasse, maar maakt hij ook de degradatie naar de eerste klasse mee.

 • In het huidige seizoen zijn BVCB en SV Nootdorp ingedeeld in de eerste klasse B. De eerste competitiewedstrijd (1 – 3) op het terrein van BVCB maakt Boereboom mee als trainer van Nootdorp. Vlak voor de jongste jaarwisseling krijgt Boereboom van het Nootdorpse bestuur te horen dat er per direct afscheid van elkaar wordt genomen. Een vroegtijdig afscheid dat de trainer totaal niet had zien aankomen en waarover hij behoorlijk teleurgesteld is geweest.

  In de afgelopen weken is hij door BVCB benaderd om te solliciteren bij de Hoekse club. Het Hoekse bestuur heeft samen met technische man Jan Everse en een aantal selectiespelers gesprekken gevoerd met een drietal kandidaten. Afgelopen week is er een akkoord gesloten met Dick Boereboom, die deze zaterdag zijn nieuwe club met 4 – 3 ziet winnen van VELO.

  Zoals gezegd staat Boereboom vanaf maandag voor de selectie van BVCB. Gezien de lage positie op de ranglijst zal het niemand verbazen wat de eerste doelstelling is: handhaving in de eerste klasse. “Dat wordt een hele klus, een hele kluif, stelt de nieuwbakken BVCBcoach zelf. Maar ik houd van moeilijke uitdagingen”. Saillant detail is dat Boereboom zijn debuut als trainer van de Hoekse club zal maken tegen SV Nootdorp. Boereboom:”Zo komt mijn terugkeer op het terrein van Nootdorp eerder dan verwacht.”