• BVCB – Nieuw Lekkerland 2 - 3 (1 - 1)

  Na de vernietigende brand op 4 februari en het overlijden van clubicoon Harry Kestens exact een week later beginnen bij BVCB de eerste emoties langzaam weg te ebben. Sinds vorige week kan er in ieder geval weer gevoetbald worden. Ook voor BVCB 1 rolt de bal weer. Nieuw Lekkerland is de tegenstander in de inhaalwedstrijd die afgelopen zaterdag op het Sporthoekpad wordt gespeeld. BVCB buigt een achterstand om in een voorsprong. Met nog 25 minuten te spelen lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Binnen drie minuten geeft de thuisclub toch de winst uit handen en stapt Nieuw Lekkerland met 2 – 3 van het veld.

 • Alle spelers en aanwezigen langs de lijn applaudisseren voor de overleden clubicoon Harry Kestens

  Het duel van BVCB versus Nieuw Lekkerland komt maar zeer langzaam op gang. Lange tijd valt er weinig te beleven en zijn de momenten die een wedstrijd leuk kunnen maken op een hand te tellen. Beide ploegen acteren stroperig en grossieren in fouten. Als er al sprake is van enige opwinding, dan komt dat voort uit spelhervattingen. Het eerste kansje voor de thuisploeg is voor Rob Vrijenhoek. Mike Hollenberg bereikt met een verre ingooi het doelgebied van de tegenstander, waar Robin Segers de bal onbedoeld doorkopt op Vrijenhoek, wiens kopbal te weinig kracht heeft om doelman Nick Schutte te verrassen. Een lange uittrap van Massimo van Ewijk vormt de bais voor de tweede Hoekse mogelijkheid. De verre bal van de Hoekse keeper wordt door Ricoberto Luijando doorgekopt naar Ferdi Sinar die vervolgens snoeihard uithaalt. Het schot verdwijnt naast het doel van Nieuw Lekkerland.

 • BVCBkeeper Massimo van Ewijk kon deze bal nog klemvast houden.

  Na lang blessureleed en een schorsing van vijf wedstrijden staat Nick Walbeek voor het eerst dit seizoen in de basiself van Dick Boereboom. De middenvelder, die direct de aanvoerdersband van Holleboom weer overnam, etaleert dat hij het nemen van vrije trappen nog niet is verleerd. Vanaf 25 meter draait hij de bal met gevoel richting de kruising. Helaas voor Walbeek en de zijnen eindigt de bal op het aluminium.
  Het zijn spaarzame hoogtepuntjes, die dus niet het gevolg zijn van goed voetbal, want dat is deze middag ver te zoeken. Nieuw Lekkerland is ook niet de ploeg waar je oogstrelend voetbal van mag verwachten. Trainer Ronald Hulsbosch heeft, als opvolger van de ontslagen Bert Buizert, het echter wel voor elkaar gekregen dat zijn ploeg met een flinke dosis inzet en fysieke kracht niet zo maar is te verslaan. Niet voor niets neemt Nieuw Lekkerland de laatste weken steeds meer afstand van de onderste regionen. Het eerste kansje van de bezoekers ontstaat ook uit een standaardsituatie. Een vrije trap van Segers wordt hoog richting het Hoekse doel getrapt. Van Ewijk heeft de bal niet klem en biedt Wim de Jong de rebound op een presenteerblaadje aan. De kopbal verdwijnt over de dwarsligger.

 • Na lange tijd staat Nick Walbeek weer in de basiself van Dick Boereboom.

  Nog binnen het half uur komt BVCB door eigen toedoen op achterstand. Menno Vooges heeft moeite om uit te verdedigen en in plaats van de bal naar voren te rossen brengt hij met een passje door het midden zijn collega Hollenberg in de problemen. Die weet ook geen raad met de bal en schuift het speeltuig pardoes in de voeten van Niels Brekelmans. De aanvoerder krult met een diagonaal schot de bal over de ver voor zijn doel staan Van Ewijk in de verste kruising.
  In het laatste kwartier van de eerste helft daalt het toch al niet hoogstaande duel naar een bedenkelijk niveau. Aan beide zijden stapelen de fouten zich op, lukt er maar bar weinig en is enige lijn in het spel nauwelijks te bespeuren. Ballen worden zo maar bij de tegenstander ingeleverd, spelers lopen elkaar in de weg en weten niet van elkaar wat ze nou precies willen.
  De laatste vijf minuten levert in ieder geval nog en paar kansen op, waar lange tijd op moest worden gewacht. De eerste mogelijkheid levert BVCB de gelijkmaker op. Een vernuftig balletje zijwaarts van Walbeek kan door Vrijenhoek worden ingeschoten. Doelman Schutte ziet er niet helemaal goed uit en weet de lage schuiver niet te pareren, 1-1.
  In de laatste minuut krijgen beide elftallen de kans om met een voorsprong te gaan rusten. Allereerst eindigt een vlotte combinatie tussen Vrijenhoek en Luijando op de vuisten van Schutte. Aan de andere kant voorkomt Van Ewijk met een goede safe dat Sven Schilders succesvol wordt.

 • Michael de Rooy is attent bij een afvallende bal en schiet BVCB op 2 – 1.

  De tweede helft is zo waar nog minder van niveau dan het eerste bedrijf. Termen als “flipperkastvoetbal” en “hotseknotsenbegoniavoetbal” typeren het vertoonde spel nog het best. Uit zo’n typerende situatie komt BVCB wel op voorsprong. Michael de Rooy is attent bij een afvallende bal en schiet BVCB op 2 – 1.
  Pas halverwege de tweede rondgang melden de gasten zich voor de eerste maal in de buurt van het Hoekse doel. Van Ewijk treedt resoluut op bij een doelpoging van invaller Edward de Groot. De kans van De Groot is een voorbode voor het onheil dat BVCB te wachten staat. In een tijdbestek van nog geen drie minuten geeft de thuisploeg de voorsprong volledig uit handen. De gelijkmaker komt van het hoofd van Jip Kegge, die een voorzet van de geheel vrijgelaten Kevin van Tol achter de niet uitkomende Van Ewijk binnen weet te koppen. Nog geen twee minuten laten is Kegge opnieuw de gevierde man bij Nieuw Lekkerland. De defensie van de thuisclub wordt volledig opengereten door slechts een paar balcontacten van de tegenstander. De uiteindelijk winnende treffer had echter nooit gehonoreerd mogen worden, daar Damian Muller overduidelijk in buitenspelpositie stond aan het begin van de aanvalsopbouw.
  In de twintig minuten speeltijd die nog resten is BVCB niet bij machte om zijn tweede nederlaag van het seizoen af te wenden. Voor de wedstrijd houdt Boereboom nog een pleidooi aan zijn spelers om elkaar vooral te steunen, op te jutten en te coachen. Hij zal met lede ogen hebben aanschouwt dat de woorden aan dovemansoren zijn besteed. Even lijkt een puntje nog het hoogst haalbare te zijn. De inzet van Vrijenhoek eindigt echter op de voeten van Schutte.
  Door de nederlaag is de tweede plaats, die voor het grijpen lag, ineens ver weg. BVCB moet nu genoegen nemen met plaats zes op de ranglijst van de eerste klasse C. Volgende week reizen de Hoeksenaren af naar het Zeeuwse Domburg om het op te nemen tegen de jonge fusieclub SVOD’22.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Giovanni de Groot , Nick Walbeek (64’ Evan Blom), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Giovanni Lunger (46’ Roan Blom), Michael de Rooy, Menno Vooges, Ferdi Sinar (84’ Stefan de Stigter), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel       Meer Foto's van Kees Ruigrok, klik hier!