• Zuidland - BVCB 2 – 1 (0 - 0)


  Aanvankelijk lijkt BVCB weinig te duchten te hebben van Zuidland, de tegenstander van afgelopen zaterdag. De Hoekse ploeg verzuimt een aantal mogelijkheden te verzilveren, maar wordt in de tweede helft in het zadel geholpen middels een gemakkelijk verkregen strafschop. De enige goal lijkt lange tijd voldoende te zijn om de winst veilig te stellen, maar in de slotfase gooit Zuidland de wedstrijd op zijn kop. Geholpen door gestuntel in de BVCBverdediging stappen de gastheren met een 2-1overwinning van het veld.

 • Max van Dijk begint in de basis. BVCB speelt in geleende shirts van Zuidland, waarom leest u verder in het verslag.

  Met Max van Dijk weer eens in de basis gaat BVCB op zoek naar de vierde winstpartij op rij. Laagvlieger Zuidland , die de punten hard nodig heeft, moet het volgende slachtoffer worden. Al binnen twee minuten verschaft Evan Blom zich namens de gasten een eerste kans. Een misverstand tussen doelman Giovanni de Man en aanvoerder Maurice Wolters, brengt Blom in balbezit, die een nagenoeg leeg doel voor zich ziet, maar niet weet te profiteren. Na een verre ingooi krijgt Blom zijn twee schietkans. Nu ontbreekt de kracht aan het schot, waardoor De Man niet in de problemen komt.
  Het zijn twee mogelijkheden, zo vroeg in het duel, die aangeven dat BVCB redelijk goed aan de wedstrijd is begonnen. Op het stroeve, met veel zand bestrooide, gras hebben de spelers soms moeite om met de bal te doen, wat ze zouden willen. Een derde kans doet zich nog binnen het eerste kwartier voor. In een overvol strafschopgebied kan Rob Vrijenhoek met een hard schot toch een gaatje vinden. Zijn schot gaat recht op De Man af, die daardoor niet al te veel moeite heeft om zijn doel schoon te houden. Ook nog binnen het kwartier valt een mooi genomen vrije trap van Adam Boujada, die net naast vliegt.

 • Ex-BVCBspeler Yousif de Kock aan de bal in duel met Max van Dijk.

  Hierna meldt Zuidland zich voor de eerste keer in de offensieve linie. De aanval wordt ingeluid door ex-BVCBspeler Yousif de Kock, die Leon van der Steen bedient. De voorzet die volgt wordt rakelings over gekopt door Jordi Breestraat. Overigens doet hij dit in buitenspelpositie, dus een eventuele treffer, zou zijn geannuleerd. BVCB antwoordt direct met een uitstekende aanval, die eindigt bij Boujada. Met een geplaatst schot poogt hij De Man te verschalken, maar de goalie blijft met een prachtige redding een niet te nemen horde voor BVCB.
  Halverwege de eerste helft komt Zuidland steeds meer in het spel voor. De gretigheid waarmee BVCB aan het duel begon, sijpelt langzaam maar zeker uit de ploeg. Toch komt de Boereboom-brigade geen moment in gevaar. Zelf weten de blauwwitten echter ook niet meer voor gevaar te zorgen en verzandt het duel letterlijk en figuurlijk in een matig potje voetbal. De eerste en enige grote kans krijgt de thuisploeg een paar minuten voor de rust. Opnieuw vindt De Kock de vrijstaande Van der Steen, die de in de eerste helft werkeloze Massimo van Ewijk passeert, maar te veel naar de buitenkant mikt, waardoor de bal naast dreigt te gaan. Met een ultieme poging probeert Robin van Buuren de bal nog binnen te glijden, maar de bal eindigt in het zijnet.

 • Michael de Rooij legt de bal klaar om de strafschop binnen te schieten.

  Al voor de wedstrijd kon aanvangen speelt scheidsrechter Maik Opsteen een opvallende hoofdrol. De Brabantse arbiter weigert aan het duel te beginnen, omdat hij de shirts van beide ploegen niet voldoende contrasterend vindt. Uiteindelijk speelt BVCB in een shirt dat ergens in het clubgebouw van Zuidland wordt opgedoken. In de vijfde minuut van de tweede helft vestigt de leidsman opnieuw de aandacht op zich. Michael de Rooij zet goed door en legt uitstekend af op Rob Vrijenhoek, die voor de openingstreffer lijkt te gaan zorgen. Vrijenhoek verslikt zich echter in de bal, maar wordt daarna onderuit getikt door Kai de Hoog. Opsteen, die nagenoeg alles van een ruime afstand volgt deze middag, ziet in de actie van De Hoog een dusdanige overtreding, dat hij de bal op elfmeter legt. De Rooij benut de penalty onberispelijk.
  De sporadische mogelijkheden die zich in het verloop van het tweede bedrijf voor doen, komen voornamelijk op rekening van BVCB. De Rooij dringt ver door in het zestienmetergebied, maar ziet De Man weer eens redding brengen. De corner die volgt, genomen door invaller Nick Walbeek, eindigt voor de voeten van Vrijenhoek, die vlak voor de doellijn, niet het laatste zetje weet te geven. Op een strak genomen vrije trap van Walbeek volgt een harde kopbal van diezelfde Vrijenhoek. De bal gaat hard een half metertje naast.

 • In de slotminuten weet BVCB niet te scoren en is keeper De Man baas in eigen doel.

  Met nog een kwartier op de klok verschaft Zuidland zich ook weer eens een kansje. Elroy Wijngaarde gooit zich prima voor het schot van Mickey Remi en voorkomt zo de gelijkmaker. De gelijkmakende treffer valt vijf minuten later alsnog. Mike Hollenberg verzuimt de bal tijdig uit het eigen strafschopgebied te ruimen, waarna De Hoog als winnaar uit een scrimmage komt, die de 1-1 betekent. Tot overmaat van ramp wordt het nog erger voor de Hoekse ploeg. Drie minuten na de gelijkmaker komt Zuidland op voorsprong, als een inzet van Marcel van den Berg onbedoeld van richting wordt veranderd door Wijngaarde. Zuidland pakt daarmee drie broodnodige punten en laat BVCB met een kater achter.
  Door de nederlaag, die de Hoeksenaren over zichzelf hebben afgeroepen, voelt het de hete adem van DCV , Papendrecht en NSVV weer in de nek. Alle drie de clubs hebben één puntje minder dan BVCB en bevinden zich net boven de “nacompetitiestreep”. Volgende week wacht een moeilijke tegenstander, als koploper Xerxes/DZB in Bergschenhoek op bezoek komt. Wil de ploeg van Boereboom niet naar beneden gaan kijken, zal er in ieder geval niet verloren mogen worden.
  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Evan Blom (78’ Ferdi Sinar), Coen Barg (46’ Nick Walbeek), Rob Vrijenhoek, Adam Boujada (46’ Ricoberto Luijando), Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Max van Dijk, Elroy Wijngaarde

  Verslag: HP Goudappel             Foto's: Kees Ruigrok   -Meer foto's-