• BVCB verpulvert hekkensluiter met historische winst

 • BVCB - Sliedrecht 9 – 1 (4 - 0)
  Nooit eerder stonden BVCB en tegenstander Sliedrecht tegenover elkaar. De eerste ontmoeting van afgelopen zaterdag zal bij beide clubs nog lang in het geheugen blijven hangen. Uiteraard wel vanuit twee verschillende perspectieven. BVCB freewheelt met speels gemak naar een 9-1 overwinning. Een monsteruitslag die nog nooit eerder in de 75jarige historie is neergezet. Sliedrecht druipt met de staart tussen de benen af. Trainer Nico Jalink verlaat zichtbaar gefrustreerd direct na het laatste fluitsignaal sportpark de Sporthoek.

 • Michael de Rooij weet in deze wedstrijd een hattrick te maken

  Al vroeg in de wedstrijd wordt zichtbaar dat BVCB voldoende ruimte krijgt van de tegenstander om aan voetballen toe te komen. De elf van Boereboom weten elkaar vrij eenvoudig te vinden en dit leidt al snel tot wat kleine mogelijkheden. De grootste kans in de openingsfase is weggelegd voor Michael de Rooij, wiens kopbal maar net over de lat op het dak van het doel belandt. Net als Sliedrecht enigszins laat zien dat het ook meedoet, valt de openingstreffer aan Hoekse zijde. Een schitterende aanval wordt opgezet door linksback Martijn Stelt, die de combinatie zoekt met De Rooij. Het vervolg is een dubbele combinatie tussen dezelfde twee, die eindigt met een fraaie goal van De Rooij, na een prima assist van Stel.

  BVCB trekt het spel naar zich toe, domineert en zoekt geduldig de vrije man. Sliedrecht is in aanvallend opzicht veelal op zoek naar de behendige Juthlen Castillo en Nordin el Hassani. Als de twee al snode plannen hebben richting BVCBdoelman Massimo van Ewijk, dan stuit het veelal op de hechte defensie van de thuisclub. Een meer dan forse overtreding op Elroy Wijngaarde van Ronan Plaisir lijkt de aftocht voor de Sliedrechter te betekenen, maar scheidsrechter Youri Kuipers houdt het bij geel.

 • Giovanni de Groot op weg naar het Sliedrechtse doelgebied

  Halverwege de eerste helft tilt BVCB de stand naar 2 -0. Giovanni de Groot bereikt Max van Dijk, die de bal onbedoeld voor De Rooij panklaar legt, die vervolgens eenvoudig de score kan verdubbelen. Na een half uur spelen is een grote kans weggelegd voor Wijngaarde, die keeper Lukas Grizell al voorbij is, maar vervolgens ziet dat Shayron Tjin-A-Kwoei de bal nog net van de lijn weet te halen. Niet veel later pikt Evan Blom een afvallende bal op en besluit om zijn geluk van afstand te beproeven. En met succes. Het strakke afstandsschot van 18 meter eindigt in de verre hoek buiten het bereik van Grizell.

  Nog geen vijf minuten later doet de weer fitte Nick Walbeek dit nog eens dunnetjes over. Na een verre ingooi van Wijngaarde wordt Van Dijk nog van het vierde Hoekse succes afgehouden, maar als Walbeek vervolgens de bal ontfutselt aan Claudy Nzita, ziet de BVCB-aanvoerder zijn kans schoon om vanaf ruim 25 meter Grizell het nakijken te geven. Tot aan de rust ligt het bij tijd en wijle helemaal open in de defensie van de gasten. Een grotere achterstand voor de ploeg van Jalink wordt hen bespaard. De vijfde treffer lijkt te zijn weggelegd voor Coen Barg die een prima voorzet van Blom alleen maar hoeft binnen te koppen, maar slaagt hier niet in.

 • Coen Barg zet de eindstand vandaag op 9-1

  Binnen drie minuten na de onderbreking krijgt Sliedrecht de volgende dreun te verwerken. Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied wordt door Blom op het hoofd van Van Dijk gemikt, die hoog boven iedereen uit de 5 – 0 kan binnen koppen. Even later kan Sliedrecht zowaar iets terug doen. Mitchell Feijen vergist zich in de dadendrang van El Hassani en rekent op assistentie van zijn doelman. El Hassani profiteert van het misverstand van de twee BVCBspelers en redt de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers. Binnen een minuut vergroot de Hoekse ploeg de marge alweer tot vijf. Een vernuftig steekballetje van Walbeek stelt De Rooij in staat om zijn hattrick te voltooien, 6 – 1. Met nog een half uur te spelen gaat de achterstand voor de gasten nog dramatischer vormen aannemen. Een goede actie gevolgd door een afgemeten voorzet van De Groot landt op het hoofd van Barg, die nu wel trefzeker is.

  Bij Sliedrecht is het verzet dan al lang gebroken, wetende dat het zesde verlies van het seizoen aanstaande is. De ploeg die sinds september onder leiding staat van de ervaren coach Nico Jalink is nog steeds puntloos. De club is al tien jaar een gedegen en stabiele eersteklasser spelend in district Zuid, waar het zelfs een jaartje in de hoofdklasse speelde. In district West 2 heeft het nog duidelijk zijn draait niet gevonden. Zachtjes uitgedrukt.

 • Adam Boujada scoort beheerst de 8-1 op aangeven van Nick Walbeek

  BVCB heeft totaal geen medelijden met de tegenstander en produceert nog twee doelpunten alvorens arbiter Kuipers exact na 90 minuten Sliedrecht uit het lijden verlost. Voordat het achtste Hoekse doelpunt op het scorebord komt, is De Rooij en de ingevallen Adam Boujada al dichtbij succes en ook Barg ziet die achtste treffer niet achter zijn naam komen. Boujada wordt uiteindelijk toch verantwoordelijk voor de 8-1. Een mooie combinatie met Walbeek zet de invaller alleen voor doelman Grizell die geen verweer heeft op de beheerste afronding van Boujada. Vlak nadat De Rooij onder applaus wordt gewisseld, bepaalt Barg de eindstand op 9 tegen 1.Hij doet dat door een corner van Walbeek voldoende te toucheren, waarna de voor BVCB historische eindstand een feit is.

  Volgende week reist BVCB af naar Terneuzen, waar het de strijd aangaat met het taaie Terneuzense Boys. De Zeeuwen zijn de competitie net als Sliedrecht slecht begonnen en vergaarde uit de eerste zeven wedstrijden slechts twee punten. BVCB onderneemt de lange busreis in de wetenschap dat het de punten in Zeeuws-Vlaanderen niet cadeau gaat krijgen.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Elroy Wijngaarde (79’ Ferdi Sinar), Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Martijn Stel, Evan Blom (73’ Lugino Schubert), Nick Walbeek, Coen Barg, Mike Hollenberg (79’ Sten van Dijk), Michael de Rooij (86’ Rob Vrijenhoek) , Max van Dijk (73’ Adam Boujada)

  Verslag: HP Goudappel      Foto's: Rick den Outer Meer foto's onder het verslag