• BVCB verprutst riante voorsprong en verliest van SHO

 • SHO - BVCB 4 – 3 (1 - 1)

  Zelden is BVCB dichterbij een overwinning op SHO geweest, dan afgelopen zaterdag. De laatste vier edities op sportpark Kikkershoek waren allemaal een prooi voor de thuisclub. Na een vroege achterstand buigt BVCB deze om naar een riante 1- 3 voorsprong. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht tot aan het laatste kwartier. Binnen twee minuten wordt het Hoekse sprookje wreed verstoord en trekt SHO de stand gelijk. Maar daarmee is het Hoekse leed nog niet geleden. Diep in blessuretijd eindigt het eerdere sprookje in een nachtmerrie, waarin Jesse Vermaat met de 4 -3 als beul fungeert.

 • Adam Boujada haalt uit met zijn linkerbeen om vervolgens de bal achter de SHOkeeper in het net te krullen

  We moeten teruggaan naar het seizoen 2012-2013 voor de allereerste wedstrijd tussen SHO en BVCB. Dit duel werd een prooi voor BVCB. In de jaren daarna staan beide kemphanen nog vier maal tegenover elkaar. Evenveel keer blijven de drie punten in Oud-Beijerland. Behalve dat de ploeg van Dick Boereboom hier het tij in wil keren, hebben de Hoeksenaren de punten nodig om 100 % zeker te zijn dat het geen nacompetitie hoeft te spelen.
  Het duel begint alleraardigst met twee ploegen die laten zien te willen voetballen. In beide kampen gaat de bal geduldig van voet tot voet, om vervolgens de voorwaartsen te zoek met een lange pass. Een vroege corner voor BVCB eindigt op het hoofd van Max van Dijk, die de bal net niet vol genoeg raakt, om zo gevaarlijk te worden. In de elfde minuut valt de bal diep in de Hoekse defensie, waar te twijfelachtig wordt opgetreden. Tim de Pender, uitblinker aan SHO-kant, kruipt ertussen en profiteert van de Hoekse wanorde en lepelt de bal kundig over de te ver voor zijn doel staande Massimo van Ewijk.
  Het antwoord van BVCB laat niet lang op zich wachten. Een minuut na de tegengoal, haalt Adam Boujada de bal naar zijn linkerbeen, om vervolgens met een formidabele krul de bal in de kruising van het doel van doelman Steehouwer te jagen. Het jonge Hoekse talent is even later ietwat te opportunistisch wanneer hij van ruimere afstand met zijn rechterbeen het SHOdoel onder vuur wil nemen. Dit schot gaat ruim over en naast.
  Na de snelle tussenstand van 1 – 1 komt er van beide kanten meer voetbal in de ploeg.

  De wedstrijd verloopt in een lekker tempo, waarin de 22 spelers regelmatig worden geteisterd door korte, maar hevige regenbuien. Het balbezit wordt eerlijk verdeeld over de gastheren en de bezoekers. Een mooie Hoekse aanval eindigt bij Nick Walbeek, wiens inzet eindigt op de handen van Steehouwer. SHO kent fases waarin het veel de bal heeft, die van man tot man gaat, maar dit verloopt vooral in de breedte. De weg richting de voorhoede wordt dikwijls gezocht met een lange pass vanaf het middenveld, maar die zijn weinig succesvol. SHO is het meest dreigend vanuit de omschakeling. Een snelle counter over de linkerflank eindigt met een crosspass die tot bij de tweede paal van het Hoekse doel komt. Daar staat Dedier Bos volledig ongedekt en volleyt de bal op het domein van Van Ewijk, die op de juiste plek staat en de bal eenvoudig kan opvangen.

 • Nick Walbeek in actie, hij ziet later zijn mooie aanval in de handen van SHOkeeper Steehouwer terecht komen

  in de slotfase van de eerste helft golft het spel op en neer, zonder dat er kansen ontstaan voor één van de doelen. Belangrijkste oorzaak hiervan is dat beide elftallen moeite hebben met het produceren van een goede eindpass: die of uitblijft of mislukt. Toch is SHO tot twee keer toe heel dichtbij een tweede voorsprong. Een goede Hoekse aanval wordt onderbroken en luidt een snelle tegenaanval in. SHO komt razendsnel tot in de Hoekse zestienmeter waar Van Ewijk moet ingrijpen om Bos van scoren af te houden. Op slag van rust draait Ferdinand Römelingh soepel weg van Mike Hollenberg, om daarna hard uit te halen. Het schot spat uiteen op de vuisten van Van Ewijk.

  Direct na het begin van het tweede bedrijf krijgt BVCB al een hoekschop te nemen. De bal wordt maar half weggewerkt en kan twee meter buiten het strafschopgebied worden opgevangen door Boujada, die niet aarzelt en met een geweldige trap in de linker kruising bezorgt hij met een juweel van een doelpunt BVCB de voorsprong. De blauwwitten zijn in de beginfase van de tweede helft de betere ploeg. Met kleine kansjes ruikt het af en toe aan de 1 – 3: een laag schot van Max van Dijk gaat voorbij aan de tweede paal en een sluw genomen corner van Walbeek stelt Boujada in staat om uit te halen. Dit keer krult de bal over het doel van de tegenstander.
  In minuut 68 mag Boujada namens BVCB een vrije trap nemen. Hij vindt daarmee het hoofd van Max van Dijk die goed timet en evenzo goed de bal inkopt. De inzet lijkt niet onhoudbaar, maar eindigt netjes in de uiterste hoek achter Steehouwer. Lang duurt de Hoekse euforie echter niet en die is slechts vier minuten om precies te zijn. Als Stevie Soares vanaf de achterlijn weer naar binnen wil spelen, gaat hij gewillig over het uitgestoken been van Hollenberg, die beter had moeten weten. Aangezien de overtreding binnen het strafschopgebied wordt begaan, legt scheidsrechter Babat de bal op de elfmeterstip. De toegekende strafschop wordt feilloos benut door SHO-captain Joost van Eck.

  Nog geen twee minuten later krijgt BVCB de volgende dreun te verwerken. De ingevallen routinier Kevin Angel mag de bal voorzetten en vindt met zijn assist het hoofd van De Pender die eenvoudig de gelijkmaker kan inkoppen. BVCB is aangeslagen en heeft moeite zich te herpakken. De door Boereboom doorgevoerde wissels dragen hier niet aan bij en BVCB snakt naar het einde, om toch maar een punt over te houden aan het knotsgekke duel. In de officiële slotminuut, verwerkt Sten van Dijk de bal moeizaam in de buurt van zijn eigen doel. Angel pikt op en schiet van dichtbij op de voeten van Van Ewijk. Daarna volgt nog een goede mogelijkheid voor BVCB, als Rob Vrijenhoek goed doorzet en vervolgens een goede pass aflevert aan het adres van Max van Dijk. De moeizame redding van Steehouwer is afdoende om de lange middenvelder van een tweede succes af te houden.

 • De in de tweede helft ingevallen Sten van Dijk trotseert de korte hevige regenbuien

  In de vijfde minuut van de blessure tijd dompelt Jesse Vermaat de Hoeksenaren in rouw. De assist is wederom van Angel, die te veel ruimte krijgt van Sten van Dijk. Met een uitstekende kopbal bezorgt Vermaat net als in de vorige edities van SHO tegen BVCB de Oud-Beijerlanders de volle winst.

  De spelers van BVCB druipen af met de staart tussen de benen, met het hoofd naar beneden of het hoofd schuddend van ongeloof. Ongeloof, verbijstering, ontgoocheling. Het zijn gevoelens die een clubje Hoekse supporters nog even op de tribune houdt met de vraag wat hen die middag allemaal is overkomen.

  Als de bezinning weer is teruggekeerd en de wonden enigszins gelikt zijn, leert een blik op de ranglijst, dat BVCB nog steeds niet vrij is van zorgen. Zorgen om niet op plaats negen te eindigen, die leidt tot het spelen van nacompetitie. Met nog drie duels in het verschiet is het gat met de huidige nummer negen, Nieuw Lekkerland, zeven punten, maar moet Nieuw Lekkerland nog een duel meer spelen. In theorie moet BVCB, met 32 punten op plaats vijf (!), dus zelf nog punten pakken om niet afhankelijk van tegenstanders te zijn. De eerste mogelijkheid om die punten binnen te halen is op 4 mei, als Brielle op bezoek komt in Bergschenhoek. De bewoners van de Geuzenstad hebben als de nummer elf de punten nog harder nodig dan BVCB.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (46’ Sten van Dijk), Nick Walbeek (65’ Coen Barg), Adam Boujada (89’ Ferdi Sinar), Michael de Rooij, Dirk Blijchrodt, Max van Dijk, Ricoberto Luijando (86’ Rob Vrijenhoek), Mike Hollenberg, Elroy Wijngaarde

  Verslag; HP Goudappel         Foto's: Ron van Bekkum  -Meer foto's-