• 29-10-2022   Spartaan '20 1 - BVCB 1: 2-0 (1-0)

  Vol goede moed trok de trouwe schare supporters van BVCB naar Rotterdam Zuid om de mannen van Dick Boereboom aan te moedigen. Het elftal stond immers gedeeld 1e en dat was in ieder geval een prima seizoenstart.

 • De mannen van Dick Boereboom betreden het kunstgrasveld op Rotterdam Zuid

  Spartaan 20 heeft een lange historie waarin veel voetballers het betaalde voetbal hebben gehaald en staat bekend om een uitstekende jeugdopleiding. De seizoenstart in dit seizoen is echter nogal wisselend geweest.

  Het was prima toeven langs de lijn en de verwachtingen waren dan ook positief.

  Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pieterman was het dan ook Luijando die al in de 1e minuut op links doorbrak na een prima pass van de Hoog. Het schot ging echter ruim naast.

  Dit was dan ook voorlopig de laatste kans voor BVCB, daar waar Spartaan 20 met redelijk verzorgd voetbal een paar kansen kreeg waaronder in de 18e minuut een hele grote voor spits Bashir. De bal vloog echter hoog over.

 • BVCB creëerde weinig kansen in de eerste gespeelde helft.

  BVCB stelde hier met name lange ballen tegenover, waarbij het middenveld vaak te laat was met de aansluiting. Het duurde tot de 41e minuut dat Evan Blom goed doorzette en de Rooy in stelling bracht. Diens schot ging voorlangs.

  Net voor rust werd Spartaan 20 nog één keer gevaarlijk door verkeerd wegwerken van de bal door doelman van Ewijk die daarop bijna werd gefopt door een lobje van El Yakoubi. Van Ewijk redde deze keer bekwaam.

  De 2e helft was nauwelijks begonnen toen Spartaan 20 dan toch echt toesloeg. Een schot van El Yakoubi werd niet klemvast gepakt door van Ewijk, waardoor de attente Baldeh de rebound voor 1-0 kon inschieten.

  Hierna kan Luijando een lange bal doorkoppen en ging het schot van de Rooy net langs de voor BVCB verkeerde kant van de paal.

  Kort nadat Sinar is ingevallen voor de wat ongelukkig spelende Luijando slaat Spartaan 20 in de 70e minuut wederom toe. Na een actie van Baldeh belande de bal voor de voeten van Bashir die de 2-0 binnenschoot.

 • Een scrimmage voor het doel van Spartaan '20 leverde helaas geen resultaat voor BVCB

  BVCB wisselde hierop drie keer en bracht Eekman voor Vooges, de Groot voor Leon v.d. Berg en Mahieu voor de verder goed spelende Roan Blom. Behalve wat pressie en enkele hoekschoppen leverde dit verder niets meer op en was de verdiende nederlaag een feit.

  De meeste toeschouwers waren van mening dat de initïele speelwijze wellicht toch wat te verdedigend was en daardoor geen vuist gemaakt kon worden.

  Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen RVVH, altijd een lastige tegenstander voor ons. We hopen dat BVCB dan de punten op het Sporthoekpad kan houden.

  Opstelling BVCB: Van Ewijk, Feijen, v.d. Berg (74e de Groot), R. Blom (74e Mahieu), Vermeer, E. Blom, Hollenberg, Vooges (74e Eekman), de Rooy, de Hoog, Luijando (63e Sinar).

  Verslag: Arjen de Jong           Foto's: Rick den Outer