• BVCB - Papendrecht 2 - 1 (0 - 0)


  Na een remise en een verliespartij haalt BVCB deze week weer de volle winst binnen. Slachtoffer is het in degradatiezorgen verkerende Papendrecht. Makkelijk verging het de Hoekse club overigens niet. Na vroeg in de tweede helft op voorsprong te zijn gekomen lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Met nog een kwartier te spelen valt echter de gelijkmaker. In de slotseconden mag aanvoerder Mike Hollenberg zich tot matchwinnaar kronen.


  Voordat de bal gaat rollen op het kunstgrasveld wordt er door alle aanwezigen een minuut stilte in acht genomen. De middag zal in het teken staan van een indrukwekkend In Memoriam ter nagedachtenis aan de leden en oud-leden van BVCB, die in de Coronaperiode zijn komen te overlijden.


  Papendrecht begint goed aan de wedstrijd en heeft binnen enkele minuten al twee goede aanvallen op de mat gelegd. BVCB heeft al snel een antwoord in huis in de vorm van een uitstekend gegeven lange pass van Mike Hollenberg op Ferdi Sinar, die tijdig een halt wordt toegeroepen door de defensie van de bezoekers. De Hoekse aanvaller is tevens verantwoordelijk voor de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Met een afgemeten pass van Leon van den Berg wordt Sinar op weg gestuurd richting doelman Rijntjes. De Papendrechtse keeper komt met een prima interceptie als winnaar uit de tweestrijd. In de tegenaanval die volgt, komt BVCB goed weg als Van Ree een riante mogelijkheid tot scoren om zeep helpt door de bal hoog over het open doel van Wesley van der Molen te jassen.


  Het spel golft op en neer, zonder dat het een hoge kwaliteit kent. Dan is er weer een fase dat Papendrecht balbezit heeft en vervolgens is BVCB de ploeg die wat meer in balbezit is.
  Sinar en Van Ree krijgen beiden hun tweede goede kans om de score te openen, maar de BVCB-er wordt op tijd verdedigt en de Papendrechter ziet tot zijn grote ergernis een vlammend schot voorbij het doel gaan. In een sterkere fase van Papendrecht ontsnapt de thuisclub aan een achterstand. Van der Molen moet redding brengen op een inzet van andermaal Van Ree. Halverwege de eerste helft pakt het elftal van Dick Boereboom, die voor dezelfde samenstelling kiest als waar BVCB vorige week mee aan de aftrap verscheen, het initiatief weer over. Het resulteert niet in enige dreiging of kansen, mede een gevolg van het niet meer aankomen van de passes van achteruit.


  In minuut 35 creëert de ploeg van coach Johan Sturrus een uitstekende kans op de 0 – 1. Een vlot opgebouwde aanval eindigt bij Bravenboer, die geen succes kent door toedoen van een goed reagerende Van der Molen. Gezien het tot dan toe vertoonde spel van de Hoeksenaren is het niet verwonderlijk dat het volgende doelgevaar voortkomt uit een vrije trap. De knap ingeschoten free-kick van Jeremy de Hoog wordt met een stijlvolle zweefduik een prooi voor Rijntjes. Even later zal een subtiel balletje van Yousif de Kock ook niet voldoende zijn de Papendrechtse doelman te verschalken.


  In de tweede helft kent Michael de Rooy een knappe start, als vervanger van De Kock. Binnen twee minuten werkt de lange spits de bal vakkundig binnen. Scheidsrechter Roozeboom heeft echter een kleine overtreding geconstateerd en annuleert de treffer.


  Vijf minuten later ligt de bal wederom in het vijandelijke doel en nu is het wel een geldig doelpunt, waarmee BVCB op voorsprong komt. Na aangespeeld te zijn door Sinar draait de goed op dreef zijnde Joshua Vermeer op knappe wijze weg van Leenheer, om vervolgens met een geplaatst schot Rijntjes het nakijken te geven.
  Het doelpunt is niet het moment waarmee voor BVCB de ban wordt gebroken. De ploeg controleert wel het duel, maar is niet in staat om de voorsprong een beter uiterlijk te geven. Papendrecht ontbreekt het aan daadwerkelijke stootkracht om in de buurt van een gelijkmaker te komen. Kansen doen zich voor beide ploegen dan ook niet voor. Tot een kwartier voor tijd de gelijkmakende treffer uit de lucht komt vallen. Van Ek mag tot twee keer toe een voorzet afgeven, waarbij de tweede het hoofd vindt van Van Wijk, die de bal knap in de kruising kopt.


  Na de treffer van Papendrecht is BVCB even van slag en lijkt de grip op de wedstrijd te verliezen. De tegenstander ruikt dat er meer in zit dan een remise. Mede door tweede goede ingrepen van Van der Molen, wordt Papendrecht afgehouden van een tweede doelpunt. BVCB wordt in de slotfase amper gevaarlijk en alles lijkt er op dat beide clubs met een punt genoegen moeten nemen. In de slotseconde van de officiële speeltijd valt de beslissing als nog en wel in het voordeel van BVCB.


  Een indraaiende corner van Vermeer wordt tot doelpunt gepromoveerd via de kruin van Hollenberg. In de vijf minuten extra tijd die nog volgt komt de Hoekse overwinning niet meer in gevaar. Met de winst op zakt nestelt BVCB zich op de zesde plaats in de rangorde van de eerste klasse B en heeft nu een gat van negen punten opgebouwd ten opzichte van de twaalfde plaats, die een veroordeling tot het spelen van nacompetitie betekent. Met nog zes speelronden te gaan, lijkt dit voldoende, al weet je het in deze jaargang maar nooit.


  Aanstaande zaterdag speelt BVCB weer een thuiswedstrijd en dan nemen de blauwwitten het op tegen Xerxes/DZB, dat na het verlies tegen RVVH op de vierde plaats staat.

  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Martijn Stel, Leon van den Berg, Ferdi Sinar (83’ Jeremy Stork), Joshua Vermeer, Yousif de Kock (46’ Michael de Rooy), Mike Hollenberg, Jeremy de Hoog, Roy Eekman (75’ Rob Rutten), Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel

  Helaas geen foto's bij deze wedstrijd