• BVCB snoept punten af van koploper Xerxes

 • BVCB – Xerxes/DZB 0 – 0 (0 - 0)

  Er zijn in het verleden duels uitgevochten tussen BVCB en Xerxes/DZB, waar de vonken van afvlogen. Wedstrijden op het scherpst van de snede, waar de emoties soms hoog opliepen. De jongste editie van deze tweestrijd valt verre buiten deze categorie. Beide ploegen zijn afgelopen zaterdag op de Sporthoek gewaagd aan elkaar. Beide ploegen aanvallend niet bij machte om de doelman van de tegenpartij aan het serieuzere werk te zetten. Derhalve eindigt de wedstrijd, waar die was begonnen.

 • Het opgekomen publiek had een spetterende pot voetbal verwacht, het werd anders.

  Het in redelijk getale opgekomen publiek is in afwachting van een spannende pot voetbal tussen Xerxes/DZB, de koploper van de eerste klasse D, en de nummer 5 BVCB. Maar zij komen van een koude kermis thuis. Het enige spannende element in de “bijna-buren-ruzie” is de stand van 0 – 0. Naarmate het duel vorderde, komt het besef dat degene die het eerste een doelpunt maakt, de winnaar zal zijn. Maar gescoord wordt er in het geheel niet en na afloop hebben beide opponenten vrede met een punt.
  In het eerste half uur houden de elf van Dick Boereboom en het elftal van zijn collega Tom Rietberg elkaar volledig in evenwicht. De 22 acteurs op het meer dan hobbelige veld komen niet verder dan drie hooguit vier balcontacten, om vervolgens de bal weer bij de tegenstander in te leveren. In die eerste dertig minuten zijn er twee doelpogingen ondernomen. De eerste komt van de voet van Evan Blom, na goed opzij leggen van Adam Boujada. Het krachteloze schot is een eenvoudige prooi voor Xerxaan Ferry Hagendijk. De doelpoging van Xerxes komt voort uit een corner getrapt door Floris de Bok. De kopbal van Harold Vrolijk die hierop volgt, gaat ruim over het Hoekse doel.

 • De in de basis gestarte Nick Walbeek kon geen creatieve vondsten uit zijn hoge hoed toveren.

  En tot aan de rust, moeten de toeschouwers het hiermee doen, wat betreft momenten van enige opwinding, al is dit sterk uitgedrukt. Het is allemaal vlees noch vis.
  Vlak na rust leggen de gasten zo waar een vlot lopende aanval op de slechte grasmat. Davy van der Blessen vindt met een knappe openingspass Wouter Rieken die de bal in het doelgebied brengt. BVCB komt goed weg als de vaak zo trefzekere Vrolijk half over de bal maait. De beginfase van het tweede bedrijf kent iets meer leven in vergelijking met de eerste helft. Maar uitgespeelde kansen, goed lopende aanvallen of fraaie hoogstandjes zijn ook in de tweede rondgang ver te zoeken. Wellicht ingegeven door de staat van het Hoekse hoofdveld, wordt meer en meer de lange bal gehanteerd. Over de grond een medespeler aanspelen, is lastig als de bal alsmaar vervelend opstuit.
  Ook de in de basis gestarte Nick Walbeek kan geen creatieve vondsten uit zijn hoge hoed toveren. Bij de bezoekers wordt de regisseur op het middenveld Glenn Slotboom node gemist. Slotboom heeft zich afgemeld, omdat hij deze week vader is geworden.

 • Tot twee keer toe beroert de Hoekse doelman de bal met de vingertoppen, maar loopt het uiteindelijk met een sisser af.

  Met nog een kwartier op de klok, schrikt het publiek even wakker, als Michael de Rooij, namens BVCB het net weet te vinden. Niet zo moeilijk om waar te nemen was dat de lange Hoekse spits als een bekwaam volleyballer de bal met de hand tegen de touwen smasht.
  Aan de andere kant maakt keeper Massimo van Ewijk het nog een klein beetje spannend als een hoge bal net iets te hoog is om het speeltuig te kunnen vangen. Tot twee keer toe beroert de Hoekse doelman de bal met de vingertoppen, maar loopt het uiteindelijk met een sisser af.
  Door het puntenverlies ziet de Zevenkampse club Spijkenisse twee punten dichterbij komen. BVCB handhaaft zich op de vijfde plaats, maar kan nog gepasseerd worden als Sparta en DCV hun achterstallige wedstrijd in winst omzetten. Voor de volgende wedstrijd gaat BVCB op bezoek bij NSVV. De club uit Numansdorp heeft één puntje minder dan de Hoeksenaren.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Evan Blom (46’ Ricoberto Luijnado), Nick Walbeek (76’ Dirk Blijgrodt), Adam Boujada (74’ Ferdi Sinar), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Max van Dijk (74’ Menno Vooges), Tycho van de Loo (46’ Sten van Dijk), Elroy Wijngaarde

  Verslag: HP Goudappel               Foto's: Ron van Bekkum  -Meer foto's-