• BVCB – Terneuzense Boys 3 – 0 (2 - 0)


  Na vorige week op bezoek te zijn geweest bij de rode lantaarndrager van de eerste klasse D, Sliedrecht, kwam afgelopen zaterdag Terneuzense Boys op bezoek op het zonovergoten sportpark De Sporthoek. Deze tegenstander vecht tegen degradatie en kan als de nummer voorlaatst nog elke puntje aangrijpen, om een sprankje hoop te behouden, dat afdalen naar de tweede klasse nog omkeerbaar is. BVCB heeft daar geen boodschap aan en boort al heel snel dat laatste sprankje Zeeuwse hoop de grond in. In een vrij tamme wedstrijd pakt BVCB met een 3 – 0 overwinning, drie eenvoudige punten.

 • Adam Boujada in de aanval en wurmt zich langs een zeeuwse verdediger

  In tegenstelling tot de basisformatie die Dick Boereboom de laatste duels de wei instuurt, valt er één wijziging te noteren. Dirk Blijchrodt mag aan de aftrap verschijnen, wat betekent dat Rob Vrijenhoek op de bank begint. In het eerste kwartier houden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. Het spel gaat wat heen en weer, zonder dat er sprake is van een boeiende opening. BVCB begint wel sterker aan het duel en geeft de tegenstander weinig ruimte. De eerste Hoekse doelpoging komt van de voet van Adam Boujada, maar zijn vizier staat te hoog afgericht.

  In het verloop van de wedstrijd wordt steeds duidelijker dat het missen van een viertal basisspelers Terneuzense Boys gaat opbreken. Met name het missen van clubtopscoorder Miroslav Peric is een flinke aderlating voor het elftal van trainer Kevin Hollander. In aanvallend opzicht kunnen de Zeeuwen in de wedstrijd tegen BVCB weinig tot niets inbrengen.

  Na verantwoordelijk te zijn geweest voor de eerste doelpoging, stelt Boujada niet veel na zijn eerste schot, Michael de Rooij in staat om gevaarlijk te worden. De Rooij zet vervolgens goed door en besluit hard uit te halen. Zijn schot is eenzelfde lot beschoren, als het eerdere van Boujada. In de 18e minuut is het wel raak voor de thuisclub. Terneuzense Boys kan een hoekschop niet goed verwerken, waarna Nick Walbeek Boujada kan aanspelen. De voorzet van de jonge BVCBspeler wordt door Max van Dijk, die hoog boven iedereen uitkomt, knap ingekopt.

 • Ferdi Sinar vervangt in de tweede helft de in de kleedkamer achtergebleven Nick Walbeek

  Nog geen twee minuten later verdubbelen de gastheren de voorsprong. BVCB profiteert van de redelijke chaos in de Zeeuwse afweer. Boujada legt slim af op Walbeek, die eenvoudig zijn schoen achter de bal kan zetten, om de 2 – 0 op het gloednieuwe Hoekse scorebord te laten noteren.

  BVCB heeft na de snelle ruime voorsprong de wedstrijd in handen en heeft weinig te duchten van de tegenstander. De Hoeksenaren komen net een beetje scherpte tekort, om voor rust de voorsprong uit te bouwen. Op het half uur bouwen Elroy Wijngaarde en Boujada een prima aanval op, die niet kan worden afgerond met een doelpunt. De voorzet van Boujada valt net even te ver buiten het bereik van De Rooij. Vlak voor de wisseling van speelhelft krijgt Boujada zelf nog een mogelijkheid om de score te verhogen. De kans die hij geboden krijgt van Ricoberto Luijando wordt net niet vol genoeg geraakt, om keeper Dominique Pijpelink te verschalken. De Zeeuwse doelman is ook het eindstation bij de laatste aanval van BVCB. De Rooij is goed weg over de linkerflank, waarna Boujada het tussenstation is naar Van Dijk, wiens schuiver niet hard genoeg is om Pijpelink te verslaan.

  Na rust blijft Walbeek (te veel last van hooikoorts) achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Ferdi Sinar. De wisselspeler krijgt nog binnen het uur een reuzekans om de voorsprong uit te bouwen. Na een goede actie van De Rooij weet de lange spits Sinar voor het doel te vinden, maar de invaller faalt jammerlijk in de afwerking.

  Het duel verzandt langzaam maar zeker in een gezapig schouwspel, waarin letterlijk niets gebeurt waar de toeschouwers meer van kunnen genieten dan het heerlijk schijnende zonnetje. BVCB hoeft met de comfortabele voorsprong op zak niet zo nodig. Terneuzense Boys is niet bij machte om überhaupt voor enige dreiging te kunnen zorgen. De Zeeuwen beroepen zich nog even op een strafschop na een vermeende overtreding van BVCBdoelman Van Ewijk, maar scheidsrechter Ebink, die een makkelijke middag heeft, wil van geen penalty weten.

 • Toeschouwers zien hoe Michael de Rooij de 3-0 binnenkopt

  Nadat een ieder zich wel verzoend lijkt te hebben met een 2-0-overwinning voor BVCB, valt zeven minuten voor het laatste fluitsignaal toch nog de derde Hoekse treffer te noteren. Menno Vooges, net vijf minuten in het veld, legt een corner netjes bij de eerste paal. De Rooij profiteert van het buitenkansje en kopt van dichtbij de eindstand binnen.

  Met de zes punten tegen de laagvliegers van de eerste klasse D herstelt BVCB zich in zekere mate van het onnodige verlies tegen NSVV. Volgende week wacht de voor de Hoekse club altijd lastige uitbeurt tegen SHO, dat afgelopen zaterdag zijn meerdere moest erkennen in NSVV. In Oud Beijerland gingen de punten de afgelopen jaren naar de huidige nummer drie op de ranglijst. BVCB is er alles aan gelegen om hier volgende week een kentering in te gaan aanbrengen.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Nick Walbeek (46’ Ferdi Sinar), Adam Boujada (76’ Menno Vooges), Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Dirk Blijchrodt (72’ Rob Vrijenhoek), Max van Dijk (87’ Sten van Dijk), Ricoberto Luijando , Elroy Wijngaarde

  Verslag: HP Goudappel              Foto's: Rick den Outer  -hieronder meer foto's-