• BVCB sluit competitie af met eclatante zege

 • Sparta - BVCB 0 – 5 (0 - 2)


  BVCB kende in de laatste competitie weinig moeite met Sparta. Met in het achterhoofd dat er nog een minieme kans was om voor nacompetitie in aanmerking te komen, reisde de ploeg af naar Nieuw Terbregge. BVCB speelt een van de betere wedstrijden van het seizoen en boekt een ruime 0-5 overwinning. Na afloop werden diverse berekeningen en theorieën erop los gelaten, maar uit eindelijk bleek dat DCV de nacompetitie in gaat.

 • BVCBtrainer Dick Boereboom instrueert zijn spelers in zijn laatste wedstrijd als coach van BVCB (Foto: Jeroen van der Sman)

  Vanaf het eerste fluitsignaal speelt BVCB goed en verzorgd voetbal. Op het kunstgrasveld gaat de bal van man tot man en is BVCB de meest aanvallende ploeg. Al in de vijfde minuut wordt de basis gelegd voor de winst, die fors gaat uitvallen. Een uitstekend opgezette aanval wordt met een bekeken bal in de verre hoek. Nick Walbeek is verantwoordelijk voor de vroege openingstreffer na goed afleggen door Adam Boujada.
  Sparta probeert met name gevaarlijk te worden door passes van uit de verdediging, die een aantal keer goed achter de Hoekse defensie worden gelegd. Maar zoals zo vaak dit seizoen staat de blauwwitte afweer als een huis, waardoor kansen voor de gastheren uitblijven. Ondanks dat, moet BVCBdoelman Massimo van Ewijk op het kwartier in actie komen om een vervaarlijke inzet van Robin van der Sman onschadelijk te maken.
  Uit de tegenaanval die volgt, wordt de Hoekse voorsprong verdubbeld. Nadat de assist van Boujada niemand bereikt, pikt Dirk Blijchrodt de bal op en bereikt met een uitstekende pass Ricoberto Luijando. De snelle aanvaller bekroond zijn afscheidswedstrijd met een doelpunt, dat de 0-2 betekent. Na deze wedstrijd hangt Luijando de voetbalschoenen aan de wilgen.
  BVCB blijft gevaarlijk in de tegenaanvallen. Een snelle uitbraak via Walbeek en Luijando biedt uiteindelijk Boujada een goede mogelijkheid, maar zijn schot verdwijnt naast het doel. Tegen het einde van de eerste helft krijgt deze zelfde speler een herkansing. Een knap opgebouwde BVCBaanval belandt via het hoofd van Michael de Rooij bij Boujada. Oog in oog met Spartadoelman Colin Kraaijbeek mikt Boujada op de vuisten van de keeper.

 • BVCBdoelman Massimo van Ewijk heeft op enkele reddingen na een eenvoudige middag (Foto: Jeroen van der Sman)

  Het laatste wapenfeit voor rust komt van de voet van de goed spelende Sten van Dijk. Het brutale afstandsschot is een eenvoudige prooi voor Kraaijbeek.
  Het begin van de tweede helft begint met een Sparta dat de gasten flink onder druk zet. BVCB is er niet echt van onder de indruk en de voorsprong komt dan ook niet in gevaar. Sterker nog, de ploeg van trainer Dick Boereboom, die zijn laatste wedstrijd voor BVCB coacht, voetbalt zich onder de druk vandaan en bouwt de voorsprong verder uit. Een flitsende uitbraak brengt Boujada tot diep in het strafschopgebied en heeft goed oog voor de vrij staande Blijchrodt, die de 0-3 binnen werkt.
  In de 70e minuut komt BVCB op 0-4. De Rooij stuurt Boujada op avontuur, die vervolgens Coen Barg voor het doel vindt. Barg, die koud in het veld staat, is met zijn eerste balcontact verantwoordelijk voor de vierde Hoekse goal. Mocht de wedstrijd nog niet gespeeld zijn, dan is die dat nu zeker. Het verzet van Sparta is al lange tijd gebroken en BVCB kan vrij uit richting het laatste fluitsignaal spelen.
  Een mooi moment in deze wedstrijd is de invalbeurt van Leon van den Berg. De Hoekse verdediger heeft vanwege een hardnekkige blessure het hele seizoen vanaf de zijlijn moeten toekijken. Na weer fit te zijn geworden en ritme opgedaan te hebben in het kampioenselftal van BVCB 2, maakt hij tegen Sparta zijn eerste en laatste speelminuten in de hoofdmacht van de Hoeksenaren.

 • Coen Barg, koud in het veld, is met zijn eerste balcontact verantwoordelijk voor de 0-4 (Foto: Jeroen van der Sman)

  Het slotakkoord van deze middag is weggelegd voor Boujada, die toch nog zijn zo gewilde treffer kan laten aantekenen. Via de hand van Kraaijbeek komt de pass van Barg bij het jonge BVCBtalent, die maar al te blij is met zijn treffer. Zeker nadat hij even daarvoor een dot van een kans om zeep had geholpen. Vrij voor het Spartaanse doel mikt hij de bal te ver naar buiten, waardoor de bal tot grote ontsteltenis van Boujada zelf naast het doel verdwijnt.

  Met de 0-5 overwinning sluit BVCB de competitie af en vindt zichzelf terug op een keurige vierde plaats in de eindstand van de eerste klasse D. Tevens komt er een einde aan het trainerschap van Dick Boereboom, die sinds begin 2020 verbonden is geweest aan de Hoekse club. Volgend jaar zwaait de coach de scepter bij VELO in Wateringen.

 • Trainer Dick Boereboom nog even op de foto met rechts van hem, Max van Dijk en Adam Boujada en links van hem, Rob Vrijenhoek. (Foto: Jeroen van der Sman)

  BVCB staat komend seizoen onder leiding van Ralph Kalkman, die met een selectie gaat werken die nagenoeg gelijk is aan de groep van afgelopen seizoen. Behalve Luijando stopt ook Sten van Dijk met voetballen. Voor hen zijn inmiddels vervangers gevonden, zowel van buitenaf als binnen de eigen gelederen.
  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen (83’ Leon van den Berg), Nick Walbeek (60’ Rob Vrijenhoek), Adam Boujada, Sten van Dijk, Michael de Rooij, Dirk Blijchrodt (69’ Coen Barg), Max van Dijk, Menno Vooges, Ricoberto Luijando, Elroy Wijngaarde

  Verslag: HP Goudappel   Foto's: Jeroen van der Sman  -Meer Foto's-

  BVCB bedankt Jeroen voor de mooie fotoserie.