• 9-10-2021   BVCB – Nieuwenhoorn 2 -0 (0 – 0)


  Ontmoetingen tussen Nieuwenhoorn en BVCB staan in het algemeen garant voor vermakelijk, goed voetbal en veel doelpunten. BVCB kwam daar dan niet vaak als winnaar uit de bus. De jongste editie van BVCB versus Nieuwenhoorn voldoet niet aan de verwachtingen en levert grotendeels een belabberd schouwspel op. Daarentegen gaat de thuisclub wel met de winst aan de haal, in een duel waar het venijn in de staart zit.

 • Net als een week eerder in de uitbeurt tegen Brielle, begint BVCB ook nu welvarend aan de wedstrijd. Ricoberto Luijando heeft slechts 32 seconden nodig om zich te melden in het doelgebied van doelman Tom van der Leeden. De rappe spits laat twee tegenstanders de hielen zien en hoeft alleen nog de keeper te passeren. Dit lukt ook, echter eindigt de bal in het zijnet. De corner die even later volgt kent Luijando als eindstation. De kopbal die hij aflevert had wellicht voor gekopt moeten worden, nu gaat de inzet uit een moeilijke hoek naast.
  De wedstrijd is slechts vijf minuten oud, als het spel een flink aantal minuten moet worden stilgelegd. Bij een kopduel is Melvin Winterberg gewond geraakt aan het hoofd. De verzorging van Nieuwenhoorn heeft behoorlijk wat tijd nodig om hem op te lappen. Uiteindelijk kan Winterberg het duel voortzetten. Heel lang zal dit niet duren. In een duel met Jeremy de Hoog wordt Winterberg opnieuw geraakt aan de eerder opgelopen hoofdwond. Na weer een lange blessurebehandeling moet Winterberg de handdoek gooien en wordt in de 12de minuut vervangen door Tom Sleeuwenhoek.

 • De Hoog, die zijn duel met Winterberg met geel ziet bestraft, heeft van zijn trainer Dick Boereboom een basisplaats toebedeeld gekregen, ten koste van Jeremy Stork. “Ik was niet tevreden over het middenveld. Ik zocht naar meer balans. In de persoon en met het spel van De Hoog denk ik dit vandaag gevonden te hebben”, is de verklaring van de BVCBtrainer.
  Halverwege de eerste helft krijgen de gasten hun eerste kans. De mogelijkheid, die eigenlijk zo maar uit de lucht komt vallen, biedt Sleeuwenhoek een riante kans om vanaf twaalf meter de bal vrij in te schieten. Het schot gaat ruimschoots over, waarmee de thuisploeg goed weg komt.
  Er ontspint zich een duel waarin beide ploegen een grote inspanning leveren; er wordt veel arbeid verricht en de duels zijn dikwijls pittig, maar fair. Daarnaast moet geconstateerd worden dat er maar weinig terecht komt van de goede bedoelingen. 

 • Zowel de ploeg van Boereboom, als van zijn collega Biesheuvel, hebben moeite om elkaar makkelijk te vinden. In dat opzicht lijkt deze wedstrijd wel een kopie van Brielle – BVCB. Ook verleden week lukte er maar weinig en waren de kansen voor BVCB. Op het zonovergoten sportpark De Sporthoek krijgt BVCB de beste kansen om de score te openen. Zo teistert Ferdi Sinar met een snoeihard schot de vuisten van Van der Leeden en ziet de snelle, hardwerkende aanvaller even later de Nieuwenhoorn-goalie wederom als winnaar uit een onderlinge tweestrijd komen.

 • Na de rust krijgt het van het nazomerzonnetje genietende publiek een kwartier lang voetbal voorgeschoteld, waarover niets noemenswaardig te vermelden valt. Het spel is nog even rommelig en onsamenhangend, als in het eerste bedrijf.
  Als Nick Walbeek zich achter een vrije trap schaart, weet de aanvoerder dat alle ogen op hem zijn gericht. Ook al ligt de bal op zo’n 30 meter van het domein van Van der Leeden, de Hoekse captain vuurt de bal in één keer op het vijandelijke doel. Via de muur van Nieuwenhoorn gaat de bal uiteindelijk maar net over de lat. De hoekschop die hieruit volgt levert nog een kansrijke situatie op, vlak voor het doel van de gasten, maar het lukt geen van de blauwwitten om af te ronden.
  Met nog ruim een kwartier op de klok wordt BVCB sterker en lukt het steeds beter om een vloeiende aanval op te zetten. Het ontbreekt net aan een beetje vernuft om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Sinar wordt met een fraai passje van De Kock bediend, maar hij raakt de bal totaal verkeerd, waardoor hij het gevaar zelf ontmanteld.

 • Dan besluit Boereboom om twee keer vlak achter elkaar te wisselen. Martijn Stel komt er in voor Yousif de Kock, die duidelijk baalt van zijn wissel. Jeremy Stork mag de wedstrijd afmaken in de plaats van Sinar. Stel, die lang heeft moeten herstellen van een blessure, maakt zijn eerste minuten dit seizoen in de hoofdmacht. 

 • De energie waarmee dit gepaard gaat geeft de thuisclub een nodig zetje in de rug. De twee invallers zijn verantwoordelijk voor de volgende kans. Op aangeven van Stel kan Stork hard uit halen, maar zijn schot eindigt op de onderkant van de lat, stuitert op de doellijn, waarna Frank Molendijk kan opruimen.
  BVCB is dus het meest kansrijk, daar waar Nieuwenhoorn zich amper verontrustend meldt in de buurt van BVCBdoelman Wesley van der Molen, die een makkelijke middag beleeft. Vriend en vijand heeft zich al verzoend met een 0 – 0 eindstand, als vier minuten voor tijd De Hoog daar anders over denkt. De goed spelende middenvelder komt met de bal aan de voet op de as van het veld en besluit van ruime afstand een schot te lossen. De lage schuiver gaat langs alles en iedereen inclusief Van der Leeden en verdwijnt in de hoek, 1 – 0.

 • En daarmee is de koek nog niet op, want drie minuten later verdubbelt Luijando de score. Op aangeven van Walbeek kan hij richting het doel van Nieuwenhoorn, dat wordt verlaten door de uitlopende Van der Leeden. Met een prachtig boogballetje lepelt Luijando de bal over de doelman, om vervolgens de bal in het doel te zien belanden. De uitbundige wijze waarop de spelers van BVCB deze treffer vieren, zegt heel veel over de sfeer en eenheid in de ploeg. En dat is misschien nog wel belangrijker dan goed voetbal spelen…

 • Met deze laat tot stand gekomen winstpartij mag BVCB zich mede-koploper noemen. Op basis van een net iets beter doelsaldo moet het alleen Kloetinge voor zich dulden. Volgende week mag BVCB afreizen naar Oud-Beijerland, waar SHO de tegenstander zal zijn van de vierde wedstrijd. SHO staat tot nu toe met lege handen en neemt met nul punten de laatste positie op de ranglijst van de 1e klasse B in.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Leon van den Berg, Nick Walbeek, Ferdi Sinar (76’ Jeremy Stork), Rob Rutten, Yousif de Kock (74’ Martijn Stel), Mike Hollenberg, Nick Mahieu, Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel             Meer foto's van Kees Ruigrok