• Sliedrecht - BVCB 0 – 2 (0 - 1)
  BVCB ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Sliedrecht, de hekkensluiter van de eerste klasse D. In Bergschenhoek eindigde het duel, waarin beide clubs voor het eerste in de historie tegenover elkaar stonden, in een eclatante 9-1 voor BVCB. Ondanks dit gegeven, waren er maar weinig mensen die een gelijke afloop als eerder in het seizoen voorspelden. Sowieso waren er ondanks, of misschien wel dankzij, het mooie weer, weinig mensen die de weg naar sportpark de Lockhorst hadden weten te vinden. In een slaapverwekkend duel doet BVCB wat het moet doen en boekt een 0-2winst.

  Meteen na de oorwassing met eerder genoemde dramatische cijfers trok toenmalig trainer van Sliedrecht Marco Jalink zijn conclusies en leverde nog dat zelfde weekend zijn ontslag in. Met trainer Sjoerd van der Waal aan het roer gaat het Sliedrecht niet veel beter af. Berusting en acceptatie van de aanstaande degradatie hebben binnen de club al een plaatsje gekregen. Behoudens een drietal remises gingen alle overige duels van Sliedrecht verloren.

  BVCB is aan zijn stand verplicht om de volle buit mee naar Bergschenhoek te nemen. Zeker omdat na het laatste verlies tegen NSVV het gat met de negende plaats weer wat kleiner was geworden. Van de twee opponenten start BVCB nog het best aan het duel. Veel heeft het niet om het lijf en in het eerste kwartier valt er dan ook bar weinig te beleven.

  Namens de bezoekers doet Mike Hollenberg als eerst van zich spreken middels een hard afstandsschot. Keeper Jasper Sprong krijgt de poeier niet onder controle, wat Michael de Rooij bijna in staat stelt om de rebound te verzilveren. De Hoekse spits komt net een teentje te kort.

  Als de wedstrijd een half uur onderweg is, valt langs de lijn al de term “zomeravondvoetbal”. De opeens bijna zomerse temperaturen lijken als een verlammende deken over de spelers te hangen. Zowel Sliedrecht als BVCB is niet in staat om een fatsoenlijke aanvalsopbouw te realiseren. Het elftal van Dick Boereboom slaagt daar nog net iets beter in, maar het ontbreekt een flink aantal keer aan een goede voorzet. Een voorzet van Nick Walbeek, na een matige hoekschop, komt op het hoofd van De Rooij, maar de bal gaat ruimschoots over. Met een even verrassende als onverwachte inzet tekent Juhtlen Castillo voor één van de zeldzame momenten in de buurt van het Hoekse doel. De bal hobbelt langs de voor BVCB goede kant van de paal.

  Een curieus moment doet zich even later voor als Sprong ver uit zijn doel moet komen en met zijn snelheid met bal en al over zijn zestienmeterlijn belandt. Scheidrechter Hodzelmans beoordeelt dat de doelman net op tijd de bal weer los liet en verbindt hier verder geen consequenties aan.

  En als het voetballend dan niet lukt, is er altijd nog zoiets als een vrije trap. Nagenoeg op dezelfde plek waar Sprong zijn actie beging, wordt Rob Rutten flink tegen de vlakte getrapt. Walbeek mag vanaf de zestienmeterlijn gaan aanleggen voor een vrije trap. Dit soort klusjes kan je wel aan de BVCBaanvoerder over laten: met een fraaie trap laat hij Sprong kansloos en bezorgt BVCB vlak voor rust de verlangde voorsprong.

  Ook in de tweede helft wil de wedstrijd maar niet op gang komen. BVCB lukt het maar niet de bevrijdende tweede treffer op het bord te krijgen. Sliedrecht is gewoonweg niet bij machte om Massimo van Ewijk ook maar enigszins op de proef te stellen. Halverwege de tweede rondgang valt de tweede Hoekse treffer. Een goede pass van achteruit, wordt door Hollenberg achter de laatste linie van Sliedrecht gelegd. Ricoberto Luijando schat de pass op juiste waarde in, kruipt er tussen en passeert eenvoudig doelman Sprong.

  Hiermee is eigenlijk alles gezegd. Na het laatste fluitsignaal van de Limburgse arbiter verlaat Sliedrecht gelaten het kunstgras en zoekt BVCB tevreden met de drie punten de kleedkamer op. Komende zaterdag neemt BVCB het op eigen terrein op tegen Terneuzense Boys. De Zeeuwse ploeg staat weliswaar een na laatste, maar knokt nog om lijfsbehoud, gezien de laatste twee wedstrijden, die allebei in winst werden omgezet.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (78’ Sten van Dijk), Nick Walbeek, Rob Vrijenhoek (53’ Dirk Blijgrodt), Adam Boujada, Michael de Rooij, Max van Dijk (68’ Menno Vooges), Ricoberto Luijando, Mike Hollenberg, Elroy Wijngaarde

  Verslag: HP Goudappel