• DCV - BVCB 2 – 2 (1 - 1)


  BVCB heeft aan de ouverture van de nieuwe voetbaljaargang een puntje overgehouden. Gezien het feit dat de gelijkmaker pas in de extra tijd tot stand kwam, mag je zeggen dat het een gewonnen punt is. Aan de andere kant laat BVCB zich tegen DCV wel heel gemakkelijk het kaas van het brood eten. En dan niet eens vanwege de kracht van het matige DCV, maar meer omdat het eigen spel ver beneden peil is.

 • Evan Blom in actie, even later jaagt hij een bal hoog over de kruising van het DCVdoel.

  Al in de rust, maar ook nog ver na afloop gingen de discussies in beide kampen over het niveau van het vertoonde spel. Weinig spelers van de Boereboom-elf geven deze middag thuis. Opvallend, omdat juist in de voorbereiding bij vlagen getoond werd dat BVCB al aardig op het goede spoor zat. Trainer Dick Boereboom zelf koos slechts één woord om het optreden van zijn pupillen te kenschetsen: “Teleurstellend”.
  BVCB begint het duel in Krimpen aan den IJsel niet eens onaardig. Een goede aanval volgt uit een vlotte combinatie tussen nieuwkomer Elroy Wijngaarde (ex-CWO) en Ferdi Sinar. De goede voorzet die Sinar aflevert vindt geen blauwwit eindstation, omdat Michael de Rooij en Wijngaarde elkaar in de weglopen. Een volgende kans is weggelegd voor Evan Blom, die een door Wijngaarde terug getrokken pass, hoog over de kruising jaagt. Blom , die juist een sterke voorbereiding kende, komt in de rest van het stuk weinig meer aan bod. Uitzondering zal de corner zijn waar vlak voor rust de gelijkmaker uit voortkomt.
  Halverwege de eerste helft krijgt BVCB met een fikse tegenvaller te maken. Terwijl er niemand in zijn buurt is, gaat Leon van den Berg kermend naar het kunstgras. Na het geven van een lange pass schiet de pijn in een spier van zijn bovenbeen. De ongelukkige centraal verdediger moet zich noodgedwongen laten vervangen door Mike Hollenberg. De aanvoerder van vorig seizoen is gestart op de reservebank, evenals de niet geheel fitte Coen Barg en Ricardo Luijando. Laten die twee laatst genoemden nu net de doelpuntenmakers geweest zijn in de wedstrijd (0-3) tegen DCV op 4 februari, de dag van de fatale kantinebrand.

 • Giovanni van der Schans is de vervanger van de geschorste Massimo van Ewijk.

  Het eerste half uur verloopt zonder hoogstaand voetbal. Sterker nog, van beide kanten lukt er maar bar weinig. BVCB oogt tam, bij vlagen nonchalant met veelvuldig balverlies tot gevolg, DCV moet het hebben van felle duels en hard werken. Fout inpassen op het middenveld wordt BVCB fataal. In de omschakeling weet Carlo de Reuver zijn collega Daan Beumer makkelijk te bereiken, die de uitlopende BVCBdoelman Giovanni van der Schans weet te omspelen, waarna het openen van de score een koud kunstje is, 1 – 0. Van der Schans is de vervanger van de geschorste Massimo Van Ewijk. Nog geen 5 minuten later herhaalt hetzelfde scenario zich. Opnieuw brengt BVCB zichzelf in de problemen, door onnodig balverlies. Nu staat de 18-jarige Van der Schans wel zijn mannetje en weerhoudt Jonathan Linger met een prima redding van de 2 – 0 af. De rebound die vervolgens wel doel treft wordt vanwege buitenspel geannuleerd door de nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter Hornes.
  BVCB weet behoudens de eerste tien minuten weinig te betekenen in aanvallend opzicht. Spelers weten elkaar amper te vinden, waardoor een goede aanvalsopbouw uit blijft. Opvallend is het vele balverlies, wat niet alleen een factor is waarom de ploeg niet gevaarlijk wordt, maar heeft ook als gevolg dat het zelf te veel in de problemen komt. Het genoemde balverlies biedt ook De Reuver een dot van een kans om de voorsprong van DCV te verdubbelen. Zijn schot eindigt op de buitenkant van de paal. Op slag van rust komt de Hoekse gelijkmaker zo maar uit de lucht vallen. De eerder genoemde hoekschop van Blom valt bij de tweede paal voor de voeten van Sinar, die simpel de stand gelijk trekt.

 • Ferdi Sinar heeft net de stand gelijk getrokken 1-1.

  De eerste helft was niet om naar huis te schrijven, maar wat er in het eerste kwartier na rust, op sportpark Waalplantsoen gepresteerd wordt is zo waarlijk nog slechter. Beide ploegen zijn niet in staat om het handje vol toeschouwers te vermaken. De spelers merken zelf ook dat er veel fouten worden gemaakt en willen hun eigen fouten nog wel graag herstellen. Dit gebeurt dan weer niet altijd op een slimme manier, waardoor de toch al veel fluitende strooit met gele kaarten. Ook de vele onderbrekingen dragen er aan bij, dat het spel eigenlijk niet om aan te zien is. Halverwege het tweede bedrijf ontstaan over en weer zo waar wat kansjes. Daan van Ingen krijgt bij toeval het speeltuig voor zijn voeten en mag vrij uithalen. Zijn inzet verdwijnt een metertje over het Hoekse doel. Goed doorzetten van Martijn Stel leidt tot aan de achterlijn, waar Stel de bal kan terugleggen op Blom, die het vizier ook te hoog heeft afgesteld. Ook Rical Kayaturan weet het doel niet te vinden en kopt na een corner de bal over.

 • Vreugde na de treffer van Max van Dijk, op het nippertje 1 punt in Krimpen.

  Het zijn kleine lichtpuntjes, die het schamele duel nog enigszins wat kleur geven. Toch komen beide clubs nog aan scoren toe. De thuisploeg komt voor de tweede keer op voorsprong, middels een doelpunt van De Reuver, die van dichtbij Van der Schans weet te passeren. Met nog zeven minuten op de klok komen Coen Barg en Max van Dijk in de ploeg van BVCB. Van Dijk, die zijn rentree maakt bij BVCB na negen jaar Barendrecht, wordt door Boereboom als breekijzer in de spits geposteerd. En met succes. In de 94e minuut kopt De Rooij een hoge voorzet van Nick Walbeek door en valt de bal precies goed voor Van Dijk, die met zijn treffer BVCB een punt bezorgt.
  Zaterdag aanstaande speelt BVCB zijn eerste thuiswedstrijd. Op het Sporthoekpad komt Papendrecht op bezoek, dat zijn eerste competitiewedstrijd met 2 – 0 won van NSVV.

  Opstelling BVCB: Giovanni van der Schans, Elroy Wijngaarde, Mitchell Feijen, Martijn Stel, Leon van den Berg (25’ Mike Hollenberg), Evan Blom (68’ Ricoberto Luijando), Nick Walbeek, Lugino Schubert (83’ Max van Dijk), Michael de Rooij, Dirk Bleichrod (83’ Coen Barg) Ferdi Sinar

  Verslag: HP Goudappel    Foto's: Kees Ruigrok - Meer foto's -