•  

  Ook aan de derde competitiewedstrijd heeft BVCB geen punt kunnen overhouden. In Oud-Beijerland doet de ploeg niet veel onder voor tegenstander SHO. Toch stapt BVCB met een forse 3 – 0 nederlaag van het veld; een uitslag die gezien de krachtverhoudingen in het veld enigszins geflatteerd is. Gevolg is wel dat BVCB nog op zijn eerste punten wacht en zichzelf terug vindt op de laatste plaats van de eerste klasse B.


  BVCB-trainer Gerard van Ruitenburg stak afgelopen weken niet onder stoelen en banken dat hij niet tevreden was over de optredens van zijn ploeg tot nu toe. De coach uit Gouda hekelde de instelling van zijn ploeg, verweet hen een gebrek aan organisatie en coaching en dat het allemaal te vrijblijvend is. In die zin is het niet verwonderlijk dat Van Ruitenburg aardig de bezem haalt door zijn elftal in vergelijking met de wedstrijd van vorige week.

 • Aanvoerder Dennis van der Haas keert na een blessure terug in het hart van de Hoekse defensie. BVCB start met twee andere backs te weten Dylan van Oeffel op rechts en aan de andere kant maakt Noah Harms zijn competitiedebuut. In de aanval zijn er basisplaatsen weggelegd voor Jeremy Stork en Ugur Altintas. Het gevolg is dat vier basisspelers van het duel tegen Neptunus op de bank moeten plaats nemen: Eytan Scheimann, Pieter Hofman, Nick Mahieu en Ayrton Verlaan. Joshua Vermeer ontbreekt vanwege een blessure.

  Ondanks de genoemde omzettingen loopt BVCB ook in de wedstrijd tegen SHO al snel achter de feiten aan. Na tien minuten wordt Robin Winkels diep gestuurd door Andrew van Tiggelen. Met een leep lobje wordt de uitkomende Wesley van der Molen gepasseerd, maar Van der Haas staat zijn doelman bij en met een fraaie actie weet hij de bal op de doellijn weg te werken. De ingreep van de aanvoerder voorkomt een doelpunt, maar het gevaar is nog niet geweken. In eerste instantie wordt een SHO-inzet nog geblokt, maar tegen de inzet van Esra Pieters hebben de Hoeksenaren geen verweer, 1–0.
  Na het doelpunt wordt er door de 22 acteurs maar weinig goed voetbal gespeeld. Er staan veel vaste koppeltjes dicht op elkaar waardoor er weinig ruimte overblijft om iets creatiefs te bedenken. SHO hanteert graag de lange bal van achter, maar weet niet veel gevaar te stichten in de Hoekse afweer.

 • Het grootste gevaar ontstaat uit een voorzet van Jasper Huisman, die bijna in eigen doel wordt gekopt door Mitchell Feijen. Helaas werkt het pietluttige optreden van scheidsrechter Kuup ook niet bevorderlijk om het duel los te laten barsten.
  De wedstrijd kruipt al richting de rust, als een grote kans voor BVCB zich voordoet. Rob Rutte, die gestart is als een soort rechtsbuiten, komt goed door over de rechterflank en vindt ter hoogte van de penaltystip Altintas. De ex-Spartaan controleert en schiet op het doel van Peter Konings, die met de schrik vrij komt, als hij ziet dat de bal hoog in het zijnet verdwijnt. Deze kans en een schot van Evan Blom op slag van rust vormen de enige Hoekse wapenfeiten in een van beide kanten matige eerste helft.

 • In het tweede bedrijf zal het allemaal niet veel beter zijn. Spelers vinden elkaar maar mondjesmaat en als een aanval al over een aantal spelers verloopt, ontbreekt een goede eindpass. Daar BVCB steeds in een andere samenstelling opereert, zie je dat automatismen ontbreken. Met het inbrengen van Ayrton Verlaan krijgt BVCB wel wat meer snelheid en actie op de rechtervleugel. Eén van de eerste acties van de vlugge Verlaan leidt net niet tot de gewenste gelijkmaker. Na een subliem één-tweetje met Altintas passeert de ex-Zuidlander vrij eenvoudig Danny Kerpel, bereikt de achterlijn en legt dan terug op de vrijstaande Blom. Helaas heeft de blonde aanvaller het vizier niet op scherp staan en schiet ruim over.

 • Niet veel later ontsnapt BVCB aan een ruimere achterstand als een SHOdoelpunt vanwege buitenspel wordt afgekeurd. In de 71ste minuut is het wel voor de tweede keer raak voor de gastheren. Vanaf 17 meter mag SHO aanleggen voor een vrije trap, die laag langs de blauwwitte muur verdwijnt. Wesley Van der Molen krijgt er nog wel zijn handen tegenaan, echter komt de bal vervolgens voor de voeten van de net ingevallen Mitch Fransen, die van dichtbij de 2 – 0 laat aantekenen. Het is de eerste keer dat SHO gevaarlijk wordt na rust. De ploeg van trainer Fakkel speelt afwachtend en laat BVCB de bal.

 • Een kwartier voor tijd ontstaat de laatste kans voor BVCB in deze wedstrijd. Een goede pass van Nick Walbeek komt via een tegenstander met een boogje bij Altintas, die niet aarzelt en de bal met een volley uit de lucht knalt. De inzet gaat ruim voor het doel van Konings langs.

  Ruim in blessuretijd krijgt BVCB nog een derde tegentreffer te verwerken. Opnieuw vanuit een vrije trap en ook nu is het invaller Fransen die, nu met het hoofd, trefzeker is.
  Na twee keer achtereenvolgens een uitbeurt te hebben moeten afwerken, volgt voor BVCB aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is Die Haghe uit Den Haag, dat vier punten uit drie duels heeft weten over te houden.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Dennis van der Haas, Mitchell Feijen, Noah Harms (81’ Nick Mahieu), Roy Eekman, Evan Blom (76’ Michael de Rooy), Nick Walbeek, Rob Rutten, Ugur Altintas, Dylan van Oeffel , Jeremy Stork (59’ Ayrton Verlaan)

  Verslag: HP Goudappel                       Meer foto's van  Ronald Kroos