• Beste leden,
   
  Het (voetbal)seizoen vliegt voorbij. De competities naderen hun ontknoping, degradanten verwerken hun verdriet, kampioenen vieren hun feest.
  Het einde van het seizoen betekent naast vooruit kijken naar volgend seizoen ook nog het spelen van finales en toernooien.
  In deze nieuwsbrief meer over hierover. Maar er is natuurlijk ook het gebruikelijke bouwnieuws en de daaraan gerelateerde acties/activiteiten.
   
  Nieuwbouw
  De datum waarop de bouw zal gaan starten nadert, alhoewel nog geheel precies duidelijk wanneer, maar de verwachting is nog steeds dat dit voor de zomervakantie zal zijn.
  Dit betekent uiteraard niet dat we nu klaar zijn met alle activiteiten rondom funding van de nieuwbouw.
  Inmiddels heeft de gemeente kenbaar gemaakt een bijdrage te willen/kunnen leveren, maar dit is slechts de helft van het bedrag wat door BVCB is gevraagd en gebudgetteerd, dus gaan wij vol gas door met onze eigen acties.
  Een van de mooie initiatieven waar wij hopen op een mooi resultaat is het BVCB feest op 25 mei bij Muller & Co in Berkel en Rodenrijs.
   
  Op Koningsdag is iedereen van harte welkom op het plein in Bergschenhoek dorp.
   
  Kan een afbeelding zijn van de tekst 'BycB .... B LIONS L IMERMATIONAL Koningsdag Bergschenhoek Kom met Koningsdag naar De Kruin De Lionsclub Bergschenhoek viert Koningsdag samen met BVCB De gehele opbrengstvan van de biertap, de frisdranken en de wijntjes gaat naar de herbouw van onze nieuwe kantinel Kom gezellig naar het dorp en steun onze vereniging!'
   
  En dan is het nog altijd mogelijk om een obligatie aan te schaffen. De waarde van de obligaties zijn EUR 500 of EUR 1.000
  De rente die hierop wordt vergoed is 4% en hebben een maximale looptijd van 10 jaar.
  Voor inschrijven en/of meer informatie, kunt u nog altijd contact opnemen met Gerard Lexmond via glexmond@salutisbv.nl
   
  Bekertoernooi
  Ieder team begint aan bij aanvang van het seizoen aan het bekertoernooi. Voor sommigen is het bekeravontuur snel of gedurende het seizoen voorbij.
  De JO17-3 en de JO19-3 hebben inmiddels beiden de halve finale bereikt.
  Op 4 mei worden deze halve finales afgewerkt. De JO19-3 reist af naar Zinkwegse Boys en de JO17-3 ontvangt RCL.
  Wij wensen beide teams veel succes en zien hen hopelijk terug tijdens de finale dag.
   
  Gesproken over de KNVB beker finales. BVCB is een van de gastheren van dit toernooi op zaterdag 1 juni.
  Welke categorieën precies om de winst zullen strijden op ons complex is nog niet bekend, maar wij zullen er een mooie dag van maken voor alle teams die de finales hebben gehaald.
  Een extra uitdaging dus voor de JO17-3 en JO19-3 om de finale te bereiken en dus (hopelijk) bij BVCB te kunnen spelen.
   
  3B cup
  En nog maar eens in de herhaling, op 15 juni spelen de teams van TOGB, cvv Berkel, Soccer Boys en BVCB om de felbegeerde 3B cup.
   
   
  Fatbikes en elektrische steps
  Wij zien steeds meer leden die in het bezit zijn van fatbikes en elektrische steps. Geen enkel probleem natuurlijk, maar het gebruik van deze vervoersmiddelen op ons terrein wel!
  Net als fietsen en scooters dienen de fatbikes en elekrische steps in de fietsenstalling geplaatst te worden en niet in de kleedkamers!
  Bij het aanspreken van de eigenaren krijgen wij de melding dat ze duur zijn en daarom niet in de fietsenstalling worden geplaatst. Ja ze zijn duur, dus niet het meest geschikte middel om naar het voetbalveld te reizen.
  Uiteraard waken wij over de eigendommen van ons en onze leden, maar kunnen diefstal niet volledig uitsluiten.
   
   
  Nieuws uit de meidenafdeling
  Op eerste Paasdag, werd voor het eerst de KNVB Youth Futsal Cup voor MO13 georganiseerd. Het toernooi werd op een prachtige locatie gespeeld, tegenover de Kuip, in de Topsporthal van Rotterdam. Verschillende teams binnen de regio Rijnmond hadden zich aangemeld met natuurlijk allemaal de ambitie zover mogelijk in het toernooi te komen om de cup mee naar huis te kunnen nemen. 
  Ook de MO13-1 van BVCB had zich aanmeld. De meiden hadden niet tot nauwelijks speelervaring in de zaal, dus dat was behoorlijk wennen in het begin. De eerste wedstrijd kwamen de meiden met 2-0 voor, maar moesten uiteindelijk toch de winst laten aan de tegenpartij en verloren met 2-3. Dat moest beter! En na een tactische omzetting werd de 2e partij gewonnen met 3-1 en ging het gedurende het toernooi steeds beter en was de verdediging met Mirren, Fenna en Leanne in staat de deur goed dicht te houden en kon de dapper en goed keepende McKenna de nul houden! En zo kon het zomaar gebeuren dat BVCB de finale mocht gaan spelen en was de tegenstander van de eerste wedstrijd ook de tegenstander in de finale. Achterin werd opnieuw de boel goed dicht gehouden waardoor in de finale de techniek van Lina, Isra en Inara in de voorhoede doorslaggevend was. Met een 2-0 overwinning gingen de meiden van BVCB er met de cup vandoor! Een prachtige prestatie van de meiden die hebben laten zien dat je door uitstekend samen te spelen waarbij  iedereen zijn steentje bijdraagt tot een mooi resultaat kunt komen. 
   
  Op zaterdag 16 maart is de MO 11-1 voor de derde keer op rij dit seizoen kampioen geworden. Na in fase 1 en 2 kampioen geworden te zijn in de 2e klasse en de 1e klasse werd het team nu ook (ongeslagen) kampioen in de hoofdklasse. ’s Morgens werd in de uitwedstrijd tegen HVV in Den Haag met 2-1 gewonnen. De enige overgebleven concurrent (Spartaan ’20) speelde pas ’s middags maar zij verloren waardoor de MO 11-1 van BVCB dus voor de derde keer op rij kampioen werd. De meiden hebben alle wedstrijden die ze dit seizoen gespeeld hebben gewonnen. Een hele knappe prestatie van deze toppers!

  In de laatste fase van dit seizoen is het team door de KNVB ingedeeld bij jongensteams. Op zaterdag 6 april was de eerste wedstrijd van de laatste fase. Tegen de JO11-9 van TOGB werd door de meiden hun goede vorm doorgezet. Ze versloegen de jongens uit Berkel met maar liefst 11-2. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden de meiden (letterlijk en figuurlijk) in het zonnetje gezet en kregen ze allemaal hun eigen kampioensbeker. Nu op naar een mooie afsluiting van dit seizoen in de jongenscompetitie. Wordt vervolgd.
   
  De toppers van de MO11-1 met hun leider en trainers.
   
   
   
  Zijn er teams die het afgelopen seizoen een of meerdere keren kampioen zijn geworden (want dat kan tegenwoordig met het meerdere fasen voetbal), laat het weten via jeugdvoorzitter@bvcb.nl graag met een leuke foto en een stukje tekst.
   
   
  Het bestuur wenst iedereen een fijne Koningsdag en hopelijk tot op het plein!