• NSVV - BVCB 3 – 1 (0 - 0)
  Nagenoeg het hele seizoen zijn BVCB en NSVV als een koppel terug te vinden op de ranglijst, als waren zij met klittenband aan elkaar verbonden. Afgelopen zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Numansdorp. Bij winst van wie dan ook wordt er een klein gaatje geslagen. NSVV profiteert van persoonlijke fouten van de tegenstander en verslaat BVCB met 3-1. Gevolg is dat de thuisploeg over de gasten heengaan op de ranglijst. BVCB zakt twee plaatsen en vindt zichzelf terug op plaats zeven.

 • NSVVaanvaller Mitchel Louwerens bezorgt BVCBspeler Elroy Wijgaarde een lastige middag

  Voor zowel BVCB als NSVV is de boodschap klip en klaar: winnen! Bij winst kijkt de winnaar vooral naar boven, bij verlies komen voor de verliezer de degradatieplaatsen weer in het zicht. BVCB begint goed aan de wedstrijd, met direct drang naar voren, wat al in de derde minuut leidt tot een corner. De goed getrapte hoekschop komt op het hoofd van de vrij staande Mike Hollenberg. Omdat de centraal verdediger de bal schampt in plaats van vol raakt, ontsnapt NSVV aan een vroege achterstand.
  Al vroeg in de eerste helft worden de spelers flink geteisterd door een fors aantal hagelbuien dat valt aan de Wilhelminastraat. Het “natuurgeweld” heeft zichtbaar invloed op het spel en op de bespeelbaarheid van het veld. Na de betere start van BVCB komt het duel meer in evenwicht. BVCB probeert met verzorgd voetbal de tegenstander onder druk te zetten en terug te dringen. De thuisploeg zoekt met de lange pass met name het gevaar van de handige Mitchel Louwerens, die Elroy Wijngaarde een lastige middag bezorgt. Behoudens wat kleine speldenprikjes over en weer, doen grote kansen zich niet voor. Veel ballen schieten hard door op het gladde veld.

 • Rob Vrijenhoek (10) werkt de gelijkmaker binnen.

  Met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft legt BVCB een vlotte aanval op de mat. Ricoberto Luijando komt tot in het strafschopgebied, kapt naar binnen en wordt dan onderuit gehaald door Michael Ouwens. Althans dat is de versie van met name de Hoeksenaren. Scheidsrechter Rob Wassink denkt daar geheel anders over en wil van geen penalty weten. De kans die in het vervolg nog ontstaat, is niet besteed aan Michael de Rooij.
  De start van het tweede bedrijf is gelijk aan die van het eerste. BVCB opent met een goede mogelijkheid om een voorsprong te nemen. Een kopbal van Luijando dwingt keeper Jarno Hartgers met een uiterste krachtinspanning de bal met één hand uit de kruising te halen. Het antwoord van NSVV volgt snel en met gevolgen. Een serieuze aanval van de ploeg van Michael Nijssen lijkt onschadelijk gemaakt te worden door de meeverdedigende De Rooij. Zijn kopbal komt echter bij drie vrij staande tegenspelers. Als BVCB even niet alert is, mag er een voorzet komen, die fraai wordt ingekopt door Boyd van Andel. Het doelpunt betekent een flinke tik voor de Hoekse ploeg. Het voetbal is even uit de ploeg en het heil wordt dan dikwijls gezocht in de lange pass. Passes die niet altijd het bedoelde station weten te bereiken. Met wat fraaie technische hoogstandjes laat Nick Walbeek zien, op de weg terug is om voor verrassende openingen te zorgen. Een goede voortzetting blijft echter uit.
  Krap binnen het uur krijgt BVCB een goede mogelijkheid om de stand weer recht te trekken. Een goede aanval via Rob Vrijenhoek, die Adam Boujada aanspeelt leidt tot een kans voor De Rooij. De vaak zo trefzekere spits, prikt nu de bal naast. Vijf minuten later is het wel raak en werkt Vrijenhoek de gelijkmaker binnen. Over en weer gaan zich wat meer kansen voor doen, wat ten goede komt aan de spanning die op het duel staat. De gastheren zijn dichtbij een tweede voorsprong, maar het schot van Jasper Huisman gaat een meter over.

 • Michael de Rooij was dicht bij een doelpunt in deze strijd en aanvoerder Nick Walbeek is op de weg terug en laat weer wat fraaie hoogstandjes zien

  In de slotfase van de tweestrijd gaat het helemaal mis voor BVCB. In een ultieme poging zijn tegenstander te achterhalen begaat Giovanni de Groot een pittige overtreding, die hem in ieder geval een gele kaart kost. Het vervolg is echter nog rampzaliger voor de blauwwitten. De vrije trap van Louwerens, die volgt vanaf de zijkant, wordt onhoudbaar ingekopt door Quinten Burk. BVCBtrainer Boereboom reageert met een driedubbele wissel, maar de tijd is te kort om in ieder geval nog een punt veilig te stellen. In plaats van de gewenste gelijkmaker wordt BVCB nog verder in rouw gedompeld. Hollenberg probeert op artistieke wijze uit te verdedigen, maar speelt de bal daarbij te ver voor zich uit. In een uiterste poging om de bal te heroveren, raakt hij zijn tegenstander die gewillig naar het natte gras gaat. De strafschop die volgt wordt feilloos binnen geschoten door Peter Jan Cazander. Na het fluitsignaal voor het derde doelpunt van NSVV volgt direct het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd.

  Een enigszins geflatteerde overwinning voor NSVV, die met de drie punten wel hun naam eer aan doen. NSVV staat voor Numansdorpse Sport Vereniging VIOS, waarbij VIOS weer staat voor Vooruitgang Is Ons Streven. De vooruitgang ligt in het feit dat NSVV van een achterstand met een punt nu een voorsprong op de ranglijst neemt met tweede punten op BVCB. Trainer Dick Boereboom legt na afloop direct een link met de verloren wedstrijd tegen Zuidland. De vertrekkende trainer doelt hiermee op de persoonlijke fouten die ook toen het verlies inluidden.
  Komend weekend is het Paasweekend en is er geen competitieprogramma. Op 6 april speelt BVCB wederom een uitwedstrijd, waarvoor het afreist naar Sliedrecht, de hekkensluiter op de ranglijst van eerste klasse D.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Nick Walbeek (87’ Dirk Blijgrodt), Rob Vrijenhoek (87’ Menno Vooges), Adam Boujada (69’ Ferdi Sinar), Michael de Rooij, Max van Dijk, Ricoberto Luijando (87’ Sten van Dijk), Mike Hollenberg, Elroy Wijngaarde

  Verslag: HP Goudappel         Foto's: Ronald Kroos  -Meer foto's-