• BVCB – Brielle 1 - 3 (0– 1)


  BVCB pakte vorige week in het duel met VELO de eerste competitiezege. De verwachting, of in ieder geval de hoop, was er om daar afgelopen zaterdag een passend vervolg aan te geven. Brielle werd als middenmoter met een verse 0 – 5 nederlaag op zak, gezien als ideale tegenstander om opnieuw voor de winst te gaan. 

 • Echter was Brielle geenszins van plan om aan dit scenario medewerking te verlenen. Sterker nog: duidelijk was te zien dat de bewoners van Vierpolders slechts kwamen om niet te verliezen. Een handjevol counters blijkt voldoende om BVCB gedesillusioneerd achter te laten.
  BVCB komt aan de aftrap met de herstelde aanvoerder Dennis van der Haas weer binnen de gelederen. Daartegenover staat dat er geen beroep gedaan kan worden op routinier Roy Eekman, die tegen VELO een vervelende enkelblessure opliep. 

 • Eytan Scheimann neemt zijn vertrouwde positie van rechtsback weer in, wat ten koste gaat van Dylan van Oeffel. In de Hoekse aanval starten Evan Blom en Jeremy Stork in de basis.
  Gelijk aan de beginfases van de eerdere duels start BVCB fris en fel, hetgeen resulteert in drie corners op rij binnen een paar minuten. Het rendement is echter nul. Parallel aan de goede start van de thuisclub loopt het incasseren van een vroege tegentreffer. Brielle profiteert van de wanorde en het niet attent zijn van de Hoekse afweer. Michael Mettrop is wel bij de les en profiteert van het middagdutje van de blauwwitten, 0 – 1. BVCB loopt dus weer vroeg achter de feiten aan en constateert al snel dat Brielle de gelederen sluit en vanaf dan massaal inzakt en al heel snel begint met vervelend tijd rekken.
  BVCB gaat niet bij de pakken neerzitten en probeert met strijd en energie een bres te slaan in de oranje muur. Een prima uitval over drie schijven, Altintas, Rutten, Blom brengt BVCB bijna de gelijkmaker. De fijne voorzet van Blom is echter niet besteed aan één van zijn collega’s. Een volgende mogelijkheid is weggelegd voor Jeremy Stork, die een voorzet van Scheimann in één keer op zijn schoen neemt. Een geweldige reflex van Brielle doelman Mitchell Lieshout, voorkomt succes voor Stork.

 • Halverwege de eerste helft komt de thuisploeg goed weg, als Brielle zich weer eens meldt in het Hoekse strafschopgebied. Na een razendsnel uitgevoerde counter volgen drie inzetten op rij: de eerste eindigt op de lat, de rebound wordt gekeerd door doelman Van der Molen en de derde inzet gaat via een BVCBbeen corner.
  In het tweede deel van het eerste bedrijf valt er nog nauwelijks iets te genieten. Brielle trekt zich terug op eigen helft, BVCB heeft niet het vernuft om een opening te vinden en scheidsrechter Vermaat werkt ook niet mee aan een sprankelend schouwspel door veelvuldig de fluit te hanteren voor vaak pietluttige duwtjes en valpartijen.

 • In de extra tijd van de eerste helft is BVCB nog dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van Stork, na een vrije trap van Blom, wordt van de lijn gehaald.
  BVCB komt getergd en gebrand op de gelijkmaker uit de kleedkamer, waar trainer Van Ruitenburg flink heeft staan donderen. Binnen enkele minuten komt Ugur Altintas goed naar binnen en haalt hard uit. Lieshout ranselt met een sublieme safe de inzet uit zijn doel. Zes minuten later spelen beide acteurs de hoofdrol in een volgende Hoekse kans. Het scenario is identiek aan de vorige kans: Lieshout brengt van dichtbij redding op de inzet van Altintas.
  Een matig genomen vrije trap van BVCB net buiten het zestienmetergebied van Brielle vormt gek genoeg de inleiding tot een grote kans voor de bezoekers. Brielle profiteert van de slechte trap met een counter die aanvoerder Lex van Dommelen in staat stelt om invaller Legierse een niet te missen kans te bieden. Legierse weet de opgelegde kans echter wel te missen en voor open doel schiet hij hard over.

 • In de 69e minuut verdubbelt Brielle als nog de voorsprong. Ook nu ziet de verdediging van BVCB er verre van solide uit Met een subtiel lobje over Van der Molen laat Mettrop zijn tweede treffer noteren.
  Binnen twee minuten na de tweede tegentreffer kan BVCB wat terug doen. Rob Rutten wordt met een voortreffelijke steekbal op de juiste manier bediend en laat op de voor hem typerende wijze de aansluitingstreffer op het scorebord verschijnen. Niet veel later heeft de ploeg van Van Ruitenburg alle pech van de wereld. 

 • Een vrije trap van Altintas komt via de paal op de mee naar voren gekomen Hofman, om vervolgens via de lat over het doel te verdwijnen. Het speelt zich allemaal af in een fase waarin BVCB kort achter elkaar genoeg kansen krijgt om bij Brielle langszij te komen. Stork ziet een inzet gered worden door Lieshout, die een prima wedstrijd keept. Een vrije trap van Walbeek in de slotfase verdwijnt rakelings naast het doel van de bezoekers. Ver in de blessuretijd vindt invaller Michael de Rooy met een goede voorzet Rutten, die op zijn beurt ook de uitblinkende Lieshout op zijn pad treft. De wedstrijd is dan al gespeeld, want twee minuten voor tijd scoort Brielle in de persoon van Elwin Spoel de 1- 3, waarmee het duel definitief in het slot valt.
  BVCB moet de vijfde nederlaag slikken tegen een defensief ingestelde tegenstander, die amper heeft willen voetballen. Met de winst stijgt Brielle vanuit de middenmoot naar de derde plaats in de eerste klasse B. Aan BVCB de taak om positief te blijven en te blijven geloven in betere tijden. Dinsdag aanstaande speelt BVCB de eerste wedstrijd om de VR Cup met als tegenstander Bergambacht. Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97, dat met 9 punten op de zevende plaats staat.


  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Nick Mahieu (70’ Noah Harms), Evan Blom, Nick Walbeek, Rob Rutten, Ugur Altintas, Ayrton Verlaan (88’ Michael de Rooy), Pieter Hofman (79’ Joshua Vermeer), Jeremy Stork.

  Verslag: HP Goudappel                    Foto's: Klaas Joop Visser