• BVCB MO20-1 verliest “kraker” tegen Brielle MO20-2

 • Opnieuw veel vraagtekens voor BVCB MO20-1 bij aanvang van de wedstrijd tegen Brielle MO20-2. Diverse spelers wisten niet of ze de hele wedstrijd konden spelen. Zelfs één speler moest dit in de warming-up nog bepalen. Genoeg reden voor de coaches om van tevoren een strijdplan te bedenken met voldoende flexibiliteit.
  Beide teams strijden om de eerste plaats in de poule. Brielle heeft één keer verloren, BVCB nog niet. Maar hierdoor was het ook meteen duidelijk wat het “belang” was van deze wedstrijd.

  Gelukkig wilde Kevin weer vlaggen, ondanks dat hij zelf net klaar was met zijn eigen wedstrijd. Bedankt Kevin!
  BVCB begon in de volgende opstelling: Michelle in het doel. Achter Roos, Dakota, Claudia en Eva. Op het middenveld Gaby, Finet en Chimene. In de aanval Jackie, Celeste en Jadelie. Onze super-subs waren Sara, Senna, Rachell, Shivany en Desiré. Beau en Janine konden vandaag niet meedoen, helaas.

  Meteen was duidelijk dat Brielle van plan was om het BVCB heel moeilijk te maken. Met fysieke duels werd geprobeerd het spel onmogelijk te maken. Vervolgens was eigenlijk BVCB “te lief” en zo kreeg Brielle, geholpen door de wind een overwicht. Met snelle spelers wisten ze gevaar te stichten voor het doel van Michelle. BVCB kwam een paar keer goed weg en Michelle wist een paar ballen goed te pakken. Maar in de 10de minuut was het dan toch 0-1. Een aanval waarbij de middenvoor vrij voor de keeper kwam en de bal rustig in het doel schoot. Zo ontstond eenzelfde situatie als de vorige week. BVCB moest in de achtervolging om de achterstand goed te maken.

  Echter het spel was vrij onrustig. Passjes kwamen maar slecht bij een medespeler en de tegenstander kon er vaak voor komen om de bal te onderscheppen. Maar na ongeveer een kwartier spelen was BVCB gevaarlijk. Gaby kon op doel schieten en de keeper had de bal niet vast. Jadelie was er snel bij om de bal in het doel te schieten. Maar deed dit onbeheerst, waardoor ze recht op de keeper schoot en de bal alsnog tegengehouden werd. Dat was echt jammer en eigenlijk moeten dit soort kansen koelbloedig afgerond worden. Brielle bleef wat beter combineren en bleef optisch een overwicht hebben. Ook hadden ze een paar goede kansen, die Michelle meestal goed onschadelijk maakte.

  Voor de rust werd er niet meer gescoord door beide partijen.
  In de rust aangegeven dat we wat “slimmer” moesten spelen. Niet moeten “happen” en goed op de binnenkant moeten verdedigen. Ondanks dat BVCB nu de wind, welke steeds minder leek te worden, in de rug had was het opnieuw Brielle dat gevaarlijk was. Een aantal keer werd de aan de linkerkant de verdediging uitgespeeld. In de 10de minuut na de rust was het voor Michelle niet mogelijk om de bal tegen te houden en zo stond het 0-2.

  Tja, wat nu te doen? Gewoon doorgaan en de kansen die gaan komen afmaken. Maar omdat Gaby geblesseerd was uitgevallen, Claudia toch weer last kreeg van haar enkel, Chimene ook pijn had werden de opties om te wisselen steeds minder. BVCB kreeg niet veel later een hoekschop. Vanuit de hoekschop kreeg Finet de bal aangespeeld en schoot direct op het doel. Helaas was de keeper op haar post om de bal tegen te houden.

  Maar BVCB kwam dus langzaam dichterbij een doelpuntje. Toch moest het team constant op haar hoede zijn voor de uitbraken van Brielle. Helaas moest ook Jennifer per brancard het veld af. Ze speelde de bal weg en kreeg toen nog een zet, waardoor haar knie niet goed ging. Hierdoor moest er opnieuw gedwongen gewisseld worden en kwam Jackie centraal voorin te spelen. In de 23ste minuut van de tweede helft kreeg zij een heel grote kans. Ze kon alleen op de keeper af gaan, maar wist met dit buitenkansje geen raad. Het schot was hard genoeg, maar ook niet in de hoek geschoten. Hierdoor kon de keeper de bal tegenhouden.
  BVCB wilde natuurlijk niet verliezen en ging achter één-tegen-één spelen. Dit gaf heel veel druk op de verdediging van Brielle. Rachell kon na een goede combinatie op het middenveld met Desiré diep gestuurd worden. Ze keek goed en besloot vanaf de zijkant direct op het doel te schieten. Zat de bal erin of niet? Jadelie bedacht zich niet en gaf de bal voor de zekerheid nog een tikje waardoor de bal zeker in het net verdween. Zo was het met ongeveer nog een minuut of tien spelen 1-2. De tactiek leek te werken. BVCB bleef de beter partij. Kreeg kansen via Jadelie, Jackie en opnieuw Jadelie, maar vandaag lukte het niet om die bal er nogmaals in te schieten.

  Brielle kreeg natuurlijk ook ruimte om er snel uit te komen. Hierdoor leek het soms gevaarlijker dan het was. Eén verdedigende actie wil ik er wel uitlichten. De aanval van Brielle ging opnieuw over links en de aanvaller wist de verdedigers uit te spelen. Echter Eva was vastberaden dat er géén doelpunt gescoord mocht worden. Dus zette ze vanaf de andere kant van het veld een enorme sprint in. Juist toen de aanvaller van Brielle dacht uit te halen op het doel van Michelle arriveerde Eva op de plek des onheils en wist de bal te blokken, waardoor het “slechts” een hoekschop werd. Heel goed gedaan Eva!

  Met nog een aantal minuten te spelen was het plotseling 1-3. De bal ging opnieuw via de linkerkant, Door weifelend ingrijpen van de verdediging kon de aanvaller op doel schieten. De bal verdween onhoudbaar voor Michelle in het doel. Echt jammer, want de kansen waren er geweest. BVCB gaf niet op en nauwelijks een minuut later was het Rachell die op doel kon schieten. De bal ging rakelings naast het doel van Brielle. Dat was een beetje pech. Zelfs hierna had Jadelie nogmaals een kans om tot scoren te komen. Alleen op de keeper kon ook zij het doel niet vinden en zo was de eindstand 1-3.

  Door dit resultaat komen beide partijen op een gelijk aantal verliespunten. BVCB een wedstrijd meer gespeeld, omdat één van de wedstrijden van Brielle gestaakt is. Dat was tegen de tegenstander waar BVCB volgende week naar toe moet. Natuurlijk gaan we weer voor een goed resultaat en hopen op veel steun van onze supporters.