• BVCB MO20-1 speelt lastige uitwedstrijd bij CKC MO20-1

 • Na een week waar vele spelers ziek waren was het de vraag hoe BVCB MO20-1 de wedstrijd tegen CKC MO20-1 zou doorstaan. Helaas werden, naast Shivany en Janine, op het laatste moment Sara en Beau ook ziek afgemeld. Door de onzekerheid hoe lang alle spelers die ziek waren geweest konden spelen, werd Nikita van de MO15-1 gevraagd mee te doen. En dat deed ze heel goed. Bedankt Nikita!
  Ook onze “vaste” grensrechter Kevin was er niet, omdat hij zelf moest voetballen. Daarom was het improviseren.
  De opstelling bij aanvang was: Michelle op het doel. Verdedigend: Dakota, Roos, Eva en Claudia. Op het middenveld Gaby, Chimene en Finet en in de aanval Senna, Jackie en Jadelie. Celeste, Nikita, Rachell en Jennifer begonnen als wissel.

  BVCB begon vol energie aan de wedstrijd. Meteen werd er druk gezet en het leek dat CKC overrompeld werd. Maar zij herpakten zich snel, voordat BVCB tot scoren kon komen. Met mooie aanvallen over de zijkanten, gevolgd door een voorzet probeerde BVCB om een snel doelpunt te maken. Maar we weten dat de keeper van CKC goed is (dit was onze 6de wedstrijd tegen dit team in 2/3 seizoenen). Zij kon de schoten van afstand goed stoppen. Met verre uittrappen probeerde CKC de snelle aanvallers aan het werk te zetten. Maar de verdedigers van BVCB hebben ook snelheid. Hierdoor werd het eigenlijk nooit écht gevaarlijk.

  Toch kwam CKC op een 1-0 voorsprong. Na opnieuw een diepe bal van CKC werd de bal rustig teruggespeeld op onze keeper. Die houdt wel van een beetje spanning en speelde de bal per ongeluk direct in de voeten van een tegenstander. Deze keer konden de verdedigers niet snel genoeg druk zetten. Na een handig passje naar de rechterkant werd de bal beheerst in de linker beneden hoek geschoten. Dit was tegen de verhouding in, maar zulke cadeautjes moeten natuurlijk wel uitgepakt worden.

  BVCB dus in de achtervolging. Even leek CKC van het doelpunt een boost te krijgen. Maar al snel ging het team weer voetballen zoals het begon. Weinig energie en vaak de bal moeilijk bij een medespeler krijgen. BVCB had de neiging hierin mee te gaan. Maar door een mooie aanval over de rechterkant kon Jackie zich vrij spelen. Ze keek heel goed of er iemand vrij stond voor het doel. Een bekeken passje volgde en Gaby kon vrij van een meter of 12 op het doel schieten. Het schot was ook goed laag in de hoek en de keeper kon er niet bij. Zo was het na ongeveer een minuut of 15 spelen 1-1.

  BVCB moest het spel duidelijk maken. Maar had het daar ook moeilijk mee. Meegaan in een laag tempo is natuurlijk altijd aantrekkelijk, want dat kost niet zoveel energie. Echter, dat was niet de bedoeling. Daarom werden de wissels “op pad” gestuurd voor een goede warming-up. CKC bleef wel proberen om te voetballen, maar BVCB was vaak net iets scherper. En de verdediging was goed.
  Net toen de wissels klaar stonden om in te vallen scoorde Finet met een heel mooi afstandsschot, dat hoog in het doel vloog de 1-2. Opnieuw kwam de bal vanaf de rechterkant, waar Jackie de bal bij op de rand van het strafschopgebied “klaar legde”. Maar dat wil niet zeggen dat de linkerkant niet goed speelde. Ook vanaf die kant werd de verdediging regelmatig uitgespeeld. De score was op dat moment volledig verdiend. Nu volhouden en indien mogelijk de score uitbouwen.

  Meteen even wisselen. Jackie, Senna, Eva en Roos verlieten het veld. Natuurlijk zullen zij later weer door gewisseld worden. BVCB bleef sterker en kon een aantal keer gevaarlijk op doel schieten. De keeper kon de bal telkens goed stoppen. Ondertussen had Michelle een rustige middag. Af en toe een terugspeelbal, maar veel gevaarlijker werd CKC niet.

  Even de koppies in dezelfde richting krijgen tijdens de rust dan maar. Aangegeven dat het spel bij een aantal spelers ondermaats was. Daaraan zouden de spelers in de tweede helft individueel aandacht besteden. Helaas gaf Chimene aan dat ze hoofdpijn had en kon de tweede helft niet starten. Dit gaf wat aanpassingen in het wisselschema.

  De tweede helft was over het algemeen van iets beter niveau. Door de stand bleef het spannend. De achterspelers hadden weer de aanvallers van CKC onder controle, maar één kansje kon genoeg zijn voor de gelijkmaker. Door de wissel van Gaby was Rachell op het middenveld begonnen. Zij deed dit goed. Nikita stond aan de linkerkant en was haar tegenstander vaak te snel af. Maar haar schoten werden allemaal door de keeper tegengehouden, helaas. Ook Jackie en Celeste kregen goede kansen om een doelpunt te maken, maar de nauwkeurigheid in de afronding ontbrak. Ook een hard schot van Jackie ging helaas aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Bij een overtreding, die overigens geheel onnodig was, raakte Jackie zelf geblesseerd en moest het veld verlaten. Senna had last van kramp en moest ook het veld verlaten. Hierdoor kwam Eva weer in het veld en schoof Jennifer op naar het middenveld. Gaby kwam weer in het veld voor Rachell. Dit gaf net wat meer dynamiek aan het spel van BVCB. Met nog ongeveer 15 minuten spelen was het plotseling BVCB dat weer wist te scoren. Op een voorzet van Gaby kon Celeste, geheel vrijstaand, tegendraads de bal in het doel koppen. Zij raakte de bal niet perfect, maar met een mooi boogje belandde de bal toch in het doel: 1-3. Nu zien of verder aan het doelsaldo gewerkt kon worden

  CKC ging met meer aanvallers spelen om te proberen te aansluitingstreffer te maken. In het begin van de omschakeling was dit even onrustig in de verdediging, maar na een paar minuutjes was de orde hersteld en kon CKC geen vuist meer maken. BVCB kon niet optimaal gebruik maken van de ruimtes die ontstonden en zo bleef het 1-3. Maar nog steeds de 100% score!

  Volgende week de thuiswedstrijd tegen Brielle, om 11.45u. Een mooie tijd ook voor onze supporters om de wedstrijd te komen kijken en het team aan te moedigen. Het wordt een spannende wedstrijd, want de trainer is al bij een wedstrijd van Brielle wezen kijken. Hopelijk kunnen dan alle zieke spelers weer aansluiten bij het team.