• BVCB MO20-1 houdt het spannend tot het laatste fluitsignaal

 • Veld 6 was het “theater” waar MO20-1 zaterdag 3 februari haar kunsten mocht vertonen. Dit was de tweede keer dit seizoen dat we daar ingepland zijn. Het veld had bezoek gekregen van één of meerdere mollen, dus tijdens de warming-up was er tijd voor de coach deze vakkundig plat te trappen. Gelukkig had deze onvolkomenheid geen invloed verder en was het veld zeer goed bespeelbaar. Maar ja, niet zo mooi vlak als een kunstgrasveld over het algemeen. Ook vandaag was Kevin onze grensrechter en deed hij dit weer perfect. Bedankt Kevin!

  De tegenstander van vandaag was IJVV de Zwervers MO20-1 (verder in dit verslag IJVV). Dakota had uitgezocht dat zij in de vorige fase als eerste waren geëindigd, dus het zou wel eens een stevig partijtje kunnen worden. Ook al omdat bij BVCB een heel rijtje spelers om verschillende redenen ontbrak. Ondanks dat er 3 wissels waren betekende dat niet dat alle wissels topfit waren. Dus de meeste spelers moesten de hele wedstrijd spelen.

  De opstelling van vandaag: Op het doel Michelle. In de verdediging Eva, Rachell, Dakota en Claudia met daarvoor op het middenveld Finette, Chimene en Gaby. De aanvallers aan het begin waren Senna, Beau en Jackie. De supersubs Celeste, Jadelie en Sara.
  De wind stond dwars op het veld. Hierdoor speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd zich aan de kant van de weg af. Gelukkig aan die kant, want zo konden onze trouwe supporters van dichtbij bekijken hoe onze sterren zich volledig gaven om een goed resultaat te halen.
  BVCB begon heel goed aan de wedstrijd. Meteen werd de tegenstander onder druk gezet. Met goede combinaties werd geprobeerd de verdediging uit elkaar te spelen, maar dat liet IJVV niet zomaar gebeuren. Met name de nummer 2 wist vaak de bal te veroveren, ook als BVCB dacht er al langs te zijn. Bovendien als zij zich inschakelde in de aanval was het lastig haar af te stoppen in het begin. Maar door het spel van BVCB kwam zij daar al snel niet meer aan toe.

  De eerste kans voor BVCB kwam van de voet van Finett. Zij kreeg de bal terug van Beau na een 1-2tje en schoot op doel. Helaas ging de bal naast. Gaby had het lastig op het middenveld tegen een heel forse tegenstander, die ook wel heel sterk was aan de bal. Maar liet natuurlijk de kaas niet van haar brood eten. Mocht zij dan toch gepasseerd worden waren er altijd nog Claudia, Rachell en Eva om de bal te veroveren. Dit drietal speelde een heel goede partij, onder leiding van Dakota. Het was duidelijk dat alle spelers er 100% voor gingen. Chimene zien we de laatste weken groeien en ook Beau was heel actief en wist de bal vaak goed te controleren en over te passen. Senna stond in de eerste helft op een voor haar vreemde plaats, maar wist regelmatig vrij te komen om een voorzet te kunnen maken.

  Ook vandaag liet Michelle iedereen schrikken met een bal die ze niet goed raakte. Gelukkig wist zij dit zelf te herstellen. De wedstrijd speelde zich tot het wisselmoment een beetje op het middenveld af, maar BVCB was wel sterker. Jackie en Gaby schoten een keer op doel van afstand, maar de keeper was te goed om daardoor verrast te worden.
  Misschien dat de wissels een nieuwe impuls konden geven om de impasse te doorbreken. Celeste kwam erin voor Beau, Sara voor Claudia en Jadelie voor Senna. Nauwelijks in het veld kreeg Jadelie de bal in de ruimte gespeeld door Jackie. Ze was net sneller dan haar tegenstander en schoot op het doel. De bal werd door de wind tegen de buitenkant van de paal geblazen. Jammer, want de pass van Jackie was echt heel goed. Niet veel later werd de aanval via Finett opgezet. Opvallend genoeg weer aan de kant waar de wind vandaan kwam. Met een bekeken passje kon zij Jadelie alleen voor de keeper zetten. Helaas ging het schot ook nu niet in het doel. Zo bleef de stand nog steeds 0-0. Deed IJVV dan niets? Ze probeerden het wel, maar BVCB was gewoon beter. Vaak werden de aanvallen vroegtijdig afgebroken. Dit frustreerde de coach duidelijk.

  BVCB ging stug door met het zoeken naar een opening in de verdediging van IJVV. Celeste kreeg de bal aangespeeld en wist goed door te zetten. Zij speelde Jadelie aan, maar haar schot werd geblokt. Met al ruim 30 minuten op de klok was er nog steeds geen doelpunt gescoord. De spanning was dus groot vanaf de zijlijn. Met nog zo’n tien minuten in de eerste helft werd de aanval opnieuw opgezet via Eva, Finett en Jadelie. Jadelie kon haar tegenstander niet uitspelen en legde de bal terug op Finett. Zij probeerde ook langs haar tegenstander de komen en na goed doorzetten kon ze de bal naar Celeste passen in het strafschopgebied. Celeste bedacht zich geen seconde, nam de bal aan en schoot op doel. De bal leek houdbaar, maar ging precies in het uiterste hoekje van het doel. Te moeilijk voor de keeper blijkbaar en zo was het toch 1-0; loon naar werken. Achteraf vertelde Celeste dat ze eigenlijk dacht dat de bal net naast ging en al bezig was met omschakelen toen Jackie haar kwam feliciteren. De keeper had namelijk wel naar de bal gedoken en kwam in het zicht van Celeste terecht waardoor ze de bal niet in het doel zag verdwijnen.

  Maar goed het stond 1-0, dat was het belangrijkste voor BVCB. De rest van de eerste helft ging verder zoals voor het doelpunt. Veel strijd, maar weinig kansen voor de doelen.

  In de rust werd de opstelling weer aangepast en werd aangegeven dat we door middel van combinaties door de verdediging moesten spelen. Ook nogmaals onder de aandacht gebracht dat het spel voornamelijk langs de kant van de weg zou gaan, dus dat de spelers aan die kant extra alert moesten zijn. Bovendien was afgesproken dat Eva vanwege haar werk eerder zou stoppen en juist zij speelde aan die kant een sterke partij. De wissels aan het begin van de tweede helft waren Sara, Chimene en Celeste. De opstelling grotendeels hetzelfde als in de eerste helft. Maar Senna had de plaats van Chimene ingenomen, Beau terug op de plaats van Celeste en Claudia weer op haar vertrouwde plekje.

  Al meteen aan het begin van de tweede helft kon Beau na een goede voorzet van Jadelie op doel schieten. Helaas ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal aan het doel voorbij. Zoals voorspeld speelde een heel groot gedeelte van het spel zich aan de kant van de supporters af. De coach van IJVV ging daarom maar gedesillusioneerd in de dug-out zitten. Door de stand was het heel spannend, want één gelukte aanval van IJVV zou een gelijke stand opleveren. Maar wie moest er gaan scoren dan? BVCB was meestal in de aanval.

  Er waren schoten van Gaby, Jadelie en Jackie. Hoewel we soms beter nog even konden doorspelen om dichter bij het doel te komen. Jadelie en Chimene werkte heel hard (zie foto) nadat er gewisseld was door BVCB. Sara nam de plek van Eva in en deed dat voortreffelijk. Zij leek trouwens ook degene die het meest alert was toen het sein 1 tegen 1 gegeven werd door de coach van IJVV. Dit gaf nog een paar benauwde momentjes. Rachell kreeg het wat moeilijker, omdat zij tegen een “verse” snelle speler moest gaan verdedigen. Daarom Finett nog even voor de laatste tien minuten in het veld gebracht. Om haar positie in te nemen. Rachell schoof naar het middenveld en Senna ging naar de kant. Zij was aan haar hoofd geraakt door een te hoog geheven been en werd zeer boos op een IJVV-speler die daarom moest lachen. Totaal onnodig eigenlijk, maar wel begrijpelijk. Echter niet verstandig, want als de scheidsrechter je om deze reactie uit het veld zou sturen is dat niet zo handig voor het team.

  In de laatste minuten kreeg BVCB dus meer ruimte voorin. Dit werd echter matig uitgespeeld. Te snel werd op doel geschoten, waar er spelers voor het doel helemaal vrij stonden. Dit zouden we beter uit kunnen spelen.

  Voor de tweede keer op rij hield Michelle de nul. Zo was BVCB de winnaar met het kleinst mogelijke verschil, maar heeft het nu zes punten uit twee wedstrijden. Een goede start van deze competitie. Volgende week spelen we al om 10 uur uit in Pernis. Ook dan hopen we op veel toeschouwers om het team te steunen.