• BVCB MO20-1 een maatje te klein voor Concordia MO20-3

 • Tot in de ochtend van de wedstrijd kwam er nog een afmelding binnen bij de coaches. Hierdoor is het strijdplan van vandaag al vóór aanvang drie keer gewijzigd. In de ochtend had Shivany onze MO15-1 geholpen, want ook zij hadden behoorlijk veel afmeldingen. Bedankt Shivany! Vandaag had Owen de taak op zich genomen om de grensrechter voor BVCB te zijn. Hierdoor konden de wisselspelers vandaag van hun rust genieten. Bedankt Owen!

  De opstelling aan het begin van de wedstrijd was als volgt: Michelle op het doel. In de verdediging Claudia, Roos, Rachell en Jennifer. Op het middenveld Dakota, Chimene en Finette. In de aanvalslinie Jadelie, Janine en Mikkie. De reserves Gaby, Celeste, Shivany, Beau en Sara.

  Al snel was duidelijk dat Concordia MO20-3 een goede ploeg was. Er werd even naar de vlaggen rond het veld gekeken om te zien of BVCB soms tegenwind had, want er kon nauwelijks onder de druk van de tegenstander uit gespeeld worden. Dit kwam zeker door Concordia, maar ook werd er onvoldoende gekeken door de BVCB-spelers waar de bal naartoe gespeeld kon worden, zodat deze bij een medespeler terecht kwam. Waar kon werd er wel geprobeerd om het doel van de tegenstander te bereiken. Michelle was één van de drukste spelers van BVCB, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Overigens deed zij het heel goed en zou ze de hele eerste helft geen doelpunt tegen krijgen. Was het dan allemaal kommer en kwel voor BVCB. Zeker niet. Er werd hard gewerkt en na ongeveer een kwartier spelen kon er door een heel goede pass van Jennifer vanaf de rechterkant een snelle uitbraak over de linkerkant plaatsvinden. Jadelie was haar tegenstander net iets sneller af en schoot op het doel. De bal belandde op de lat en vervolgens kon Janine de bal, die vanaf de lat terugsprong in het veld, niet snel genoeg bereiken om het laatste zetje te geven. Het kon dus wel voor BVCB. Dit bleek ook een minuut of tien later. Opnieuw had BVCB de kans om snel het veld over te steken. In eerste instantie kon de keeper, door snel haar doel uit te komen, het schot van Jadelie tegenhouden. Maar de bal controleren kon zij niet en die kwam bij Finette terecht. Met een bekeken lob speelde zij de bal over de verdedigers en de keeper heen in het doel. Mooi gedaan Finette! Zo zie je maar. Tegen de spelverhouding in stond BVCB toch op een voorsprong.

  Niet veel later werd er gewisseld door BVCB. Celeste kwam voor Mikkie en Beau voor Jadelie. Ook Sara was in het veld gekomen voor Chimene, die al hard gewerkt had. Doordat Concordia telkens één van de centrale verdedigers liet meegaan in de aanval, was de spitspositie van BVCB vaak leeg en kon daar de bal niet vastgehouden worden. Dit betekende vaak meteen weer balverlies als de bal naar voren gespeeld werd. Echter Concordia wist niet te scoren en zo was de ruststand 0-1.

  In de rust werd een paar aandachtspunten aangegeven waarop in de tweede helft gelet moest worden en ging Gaby warmlopen om Dakota te vervangen.
  Toch leek het dat BVCB aan het begin van de tweede helft niet goed bij de les was. Met name aan de linkerkant werd niet goed verdedigd en kon de tegenstander er vandoor gaan. Met een goed schot kon de gelijkmaker gescoord worden. Een schot waar Michelle geen kans had om de bal tegen te houden. Zoals gewoonlijk bleef BVCB strijden, maar het werd wel moeizamer. Ongeveer een minuut of tien later werd de 2-1 gescoord. De druk was simpelweg even te groot geworden. Even leek het erop dat BVCB overlopen zou worden, maar het team rechtte de rug. Zowel vanaf rechts als vanaf links kon Concordia regelmatig gevaarlijk een voorzet geven. Maar meestal was de verdediging de situatie uiteindelijk de baas. En anders kon het team er vandaag vanuit gaan dat Michelle de ballen zou tegenhouden, hoewel zij soms hulp kreeg van de paal en de lat. Ook kon Claudia een keer een hard schot blokkeren en kon Celeste na een hoekschop van Concordia de voorstopper van scoren afhouden door de bal heel dicht bij de doellijn te blokken.

  Zo lang deze stand bleef staan, was er bij de coaches hoop dat die ene kans op de gelijkmaker nog zou komen. Helaas moesten Sara en Celeste het veld verlaten en daardoor ging een deel van de wisselplannen niet door. Toch werden er wat aanvallendere omzettingen gedaan. Dit leidde vier minuten voor tijd tot die ene mogelijkheid. Via de linkerkant kon BVCB het strafschopgebied van Concordia in dribbelen. Jadelie trok de bal goed terug naar de rand van het zestienmetergebied. Daar kwam Mikkie in de positie om de bal op doel te schieten. Helaas ging de bal naast het doel. Zo werd de uitslag 2-1. Gezien het spel was dit ook wel een terechte overwinning voor Concordia. Maar als BVCB hoop je natuurlijk altijd de drie punten in de tas te kunnen stoppen. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Lyra MO20-1. Dit is een 9-tal, dus zal het wel wennen zijn voor BVCB. Kom allemaal het team aanmoedigen.