• Op vrijdag werd duidelijk dat ons centrale duo afwezig zou zijn bij de wedstrijd. Dat werd dus puzzelen. Gelukkig ging Sofie wel weer meespelen. Maar gaat de wedstrijd wel door met al die sneeuw? MO20, die ook in Spijkenisse moest spelen was immers al afgelast. Toch maar even contact op nemen met VV Hekelingen. “Onze wedstrijden gaan gewoon door zoals in het programma staat” was het duidelijke antwoord. Dus nog even op zoek naar een vervangende kleedkamermanager en een vervangende auto, want ook daar viel één auto weg. Gelukkig kwam dit allemaal in orde. Dank je Lavinia! Op de zaterdag werd duidelijk dat het verstandig was dat we toch hulp moesten aanvragen bij MO20. Gelukkig was Jennifer bereid om ons te helpen. Dank je wel Jennifer! Op jou kunnen we bouwen. Ook Anna was er om het team aan te moedigen. Het herstel van haar blessure zal nog wel lang op zich laten wachten. Zij kreeg ook een serieuze taak. Namelijk een mooie foto maken voor bij het verslag.
  Dan naar de wedstrijd. Een zon overgoten sportpark lag op ons te wachten. Dat we op gewoon gras moesten spelen werd met de nodige tegenzin ontvangen. “Maar de tegenstander heeft dat toch ook, dames?” “Ja, maar die zijn het gewend!” Toch maar door naar de opstelling. Maaike op het doel. Achter Beau, Roos en Shivany. Op het middenveld Gaby, Chimene en Jackie. Voor de doelpunten moesten zorgen Indy en Jadelie.
  Beau heeft op de training een aantal keren zelf de positie achter gekozen, dus zou een logische keuze kunnen zijn. Afhankelijk van de tegenstander was er ook een Plan B. Maar dat plan kon in de kast blijven voor een volgende keer. De keuze voor Beau achter bleek niet goed uit te pakken, zelfs verlammend te werken. Al na 2 minuten spelen lag de bal bij Maaike in het net. Een vroege achterstand, waarbij het er in de verdediging niet goed uit zag qua verdedigend ingrijpen. Maar goed nog tijd genoeg. Beter dat dit nu al gebeurt in plaats van twee minuten voor het einde. BVCB moest duidelijk aan de ondergrond wennen. Dit kwam het spel niet ten goede en Hekelingen leek hiervan te profiteren. Maaike moest opnieuw reddend optreden door de bal met een mooie duik van de schoen van een volgende doorgebroken speler af te plukken. Een heel puike redding Maaike! Het viel Indy zwaar dat ze regelmatig buitenspel liep. Dit in de rust nog een keer uitgelegd, hoewel de anderen dit “totaal overbodig” vonden…
  Langzaam kwam BVCB beter in haar spel. Werd de bal iets beter overgespeeld en kwamen er ook kansen. Eerst voor Jackie. Die de aanval zelf opzette en vanaf de rechterkant richting het doel kon dribbelen. Zelfs zo ver dat ze geheel vrij voor het doel kon schieten. Maar bij dit schot, wat een zeker doelpunt leek, belandde de bal bijna bij de hoekvlag. Ook Jadelie had een heel goede kans. Maar kon de keeper niet passeren, omdat er een slap rollertje geproduceerd werd. Beide dames waren van te voren niet echt gefocust. Zou dit de reden kunnen zijn?
  Ongeveer halverwege de eerste helft werd er voor het eerst gewisseld door BVCB. Sofie kwam op de plek van Chimene, Jennifer op de plek van Beau en Sharlayne in plaats van Gaby. Zij nam de positie van Jackie in, die meer centraal ging spelen. Eens kijken of dit het team een nieuwe impuls zou geven. Het bleef een beetje moeizaam eerlijk gezegd. Er werd een paar keer van ver op doel geschoten, een paar acties over de zijkanten konden niet goed voor gegeven worden en achterin werd het ook nog af en toe gevaarlijk. Met Jennifer was er wel meer rust. De gevaarlijke momenten van Hekelingen werden steeds spaarzamer. Dit duidt erop dat BVCB iets beter in de wedstrijd kwam. In de 37ste minuut kreeg Jackie de bal van Jadelie. Ze nam de bal een paar passen mee en besloot opnieuw van ver op doel te schieten. Dit keer een hoog schot dat de keeper van Hekelingen te machtig was en zo was het toch nog 1-1 in de eerste helft. Dit bleek de ruststand te zijn.
  In de rust was er wat ontevredenheid binnen het team. Dat was ook niet verwonderlijk, maar met frisse moet en een paar aanwijzingen ging men toch weer vol goede moed aan de tweede helft beginnen. Nu met een licht windje mee en ook met de zon in de rug. De opstelling in de tweede helft was: Maaike op het doel. Jennifer, Shivany en Chimene achter. Gaby, Sharlayne en Sofie op het middenveld en Beau en Indy voor. De uitleg over buitenspel lijkt wel geholpen te hebben, want in de tweede helft heeft niemand van BVCB buitenspel gestaan. Een compliment dus. De wissels waren Roos, Jadelie en Jackie. BVCB kwam duidelijk met meer passie uit de kleedkamer. Hekelingen had weinig in te brengen aan het begin van de tweede helft. In de 51ste minuut was het dan zover. BVCB draaide de achterstand om in een voorsprong. Deze keer was het Gaby die met een mooie actie alleen voor de keeper kwam en met en listig tikje de verre hoek wist te vinden: 1-2. Deze stand zou enige tijd op het score bord blijven staan. Hekelingen herpakte zich enigszins en kreeg in de 57ste minuut een enorme kans. Deze werd echter niet benut. Hierdoor werd BVCB gesterkt. Opeens konden de meiden wel weer van achteruit opbouwen en door de verdediging van Hekelingen snijden. Zo was het Indy die hardwerkend vrij voor de keeper kwam en helaas niet het doel trof, tot frustratie van zichzelf. Niet veel later wilde Chimene gewisseld worden. Zij ondervond nog te veel last van een behandeling die zij had ondergaan. Roos was haar vervanger. Niet veel later was het opnieuw Gaby die een doelpunt wist te scoren. Vanuit een vol strafschopgebied schoot zij onverwacht in het doel. 1-3 in de 63ste minuut.
  Nu was de wedstrijd wel gespeeld. Of toch niet? Nauwelijks een minuut na de 1-3 was Jennifer wat ongelukkig en wilde de bal wegschieten. Dit lukte niet en zo kon de middenvoor van Hekelingen op het doel af gaan. Maaike passeren en toch niet scoren. Ongelofelijk dat deze bal er niet in ging. Zo zouden er nog wel een paar kansen volgen voor Hekelingen uit de omschakeling. Roos had bij vlagen duidelijk wat moeite met haar verdedigende taken vandaag. Dit kon ook komen doordat ze wat ver mee naar voren ging, waardoor ze niet de puf had om dan weer om te schakelen en erachteraan te jagen. Shivany was vandaag de enige speler die de hele wedstrijd gespeeld heeft. Zij stond weer goed te verdedigen en vanuit die hoek was Hekelingen geheel kansloos. Ondertussen waren Jackie en Jadelie in het veld gekomen voor Indy en Sofie. Jadelie werd regelmatig diep gestuurd door Jackie en Gaby. Haar voorzetten werden niet altijd gevaarlijk helaas. In de 68ste minuut had Beau een goede kans na een aanval via Gaby en Jackie. Zonde dat dit geen doelpunt werd. Sharlayne werkte ook hard, maar had niet altijd een gelukkige keuze qua passing en positiespel vandaag. Maar dat gaat zeker nog groeien.
  In de 75ste minuut viel de 1-4. Jackie werd vrijgespeeld en wist met een goed schot weer doel te treffen. Hekelingen liet de koppies zakken en daar maakte BVCB meteen gebruik van. Nauwelijks een minuut later was het Gaby die met een steekpass Jadelie in stelling bracht. Zij nam de bal goed mee en wist de bal keurig in het doel te schieten: 1-5. Dezelfde stand als de uitslag in de vorige fase. Kon er nog een doelpuntje bij? Nee, dat gebeurde niet. En zo bleef de eindstand 1-5. Een keurige uitslag gezien de samenstelling van het team. Sofie moest duidelijk nog wennen en moet nu minuten gaan maken. Bij thuiskomst bleek dat CKC van IJVV De Zwervers verloren had. Dit betekent dat BVCB het enige ongeslagen team in de poule is en daardoor nu boven aan de ranglijst staat. Maar het is nog vroeg in de competitie. Dus moeten we hard blijven werken om dit vol te houden; zowel bij wedstrijden als tijdens de trainingen. Want om ergens te komen is moeilijk, maar om daar te blijven is nóg moeilijker.
  To be continued. Volgende week thuis tegen GOZ. Kom allen kijken.