• De laatste competitiewedstrijd was gelukkig thuis en het zonnetje scheen ook nog lekker. Door het vroege aanvangstijdstip was de temperatuur nog aangenaam, hoewel het op kunstgras al snel warm is om te spelen. De tegenstander van vandaag was Nieuwerkerk MO17-2. Ook een 9-tal. De wedstrijd zou daarom sowieso 9x9 zijn. Dit kwam voor BVCB goed uit, want Roos was afgemeld (maar kon toch de eerste helft spelen) en Gaby en Indy waren herstellende van een blessure. Zij zouden in de warming up bekijken of ze konden spelen. Daarom waren van de MO15 Nikita en Fabienne gevraagd mee te doen. Dames bedankt dat jullie het team wilden helpen!
  Desiré kon alleen de eerste helft coachen. Gelukkig was René bereid de tweede helft grensrechter te zijn. Bedankt René.
  Door de onzekerheden qua spelers was de opstelling aangepast. Ook wilde BVCB graag aan het doelsaldo werken, met het oog op de tweede plaats in de poule. De derde plaats is verzekerd, maar IJVV De Zwervers kan op doelgemiddelde nog de tweede plek afsnoepen.
  De opstelling bij aanvang was: Rachelle in het doel. Achter Roos en Shivany. Middenveld Sofie, Celeste en Chimene. Voor Jadelie, Jackie en Fabienne. Indy, Gaby, Beau, Nikita en Sharlayne waren onze supersubs.
  Al snel werd duidelijk dat Nieuwerkerk heel fysiek speelde, waarmee onze lichtgewichten Jadelie en Jackie het duidelijk lastig hadden. Ook was het de scheidsrechter die soms (te) veel toeliet. Ondanks dat was BVCB duidelijk sterker. Nieuwekerk moest het van enkele uitvallen hebben, maar met name Shivany stond erg goed te verdedigen. Al in de 3de minuut was er de eerste kans voor BVCB. Een voorzet van Jackie naar Jadelie werd voorlangs het doel geschoten. Nauwelijks een minuut later kwam Jackie vrij voor de keeper, maar schoot de bal tegen de keeper aan. Helaas leek het missen van de kansen een rode draad te zijn bij BVCB. Positief is dat wel de kansen gecreëerd worden. Als vroeg in de eerste helft moest Celeste gewisseld worden en kwam Gaby in het veld. Ze zou niet te veel lopen en strooien met passjes naar de aanvallers. Dit lukte goed. In de 11de minuut kon Jackie aangespeeld worden. Helaas kon de keeper nog net een voet uitsteken en zo de bal weer het veld in schoppen. Zo bleef de hatelijke nul voor BVCB maar op het scorebord staan. Voorin bleef Nieuwerkerk ook telkens fysiek het duel zoeken, wat erg irritant was. Ook verbaal lieten de dames zich niet onbetuigd, met name richting de scheidsrechter en hun eigen team. Van echt goed aanvalsspel was echter geen sprake. In de 15de minuut kon Jackie na een mooie voorzet van Fabienne wederom op doel schieten. Ook nu te dicht in de buurt van de keeper, die het harde schot daardoor toch kon tegenhouden. De voorspelers van Nieuwerkerk wisselden van kant. Shivany en Roos besloten mee te wisselen. Of dit de beste beslissing was vandaag? Nauwelijks een minuut nadat dit gebeurd was, kon vanaf de rechterkant op doel geschoten worden. De bal had een bijzondere curve en belandde zomaar over Rachell heen in het BVCB-doel. 0-1 geheel tegen de verhouding in.
  Werk aan de winkel dus voor BVCB. Maar de eerste helft stond het vizier niet op scherp en zo werd de ruststand 0-1.
  In de rust aangegeven dat het afmaken van de kansen duidelijk beter moest in de tweede helft. We kunnen ons niet veroorloven zo slordig met de kansen om te blijven gaan. In de rust gaf Chimene aan dat ze niet lekker was en graag in de wissel wilde blijven. Roos was naar huis en zo had BVCB ineens niet zoveel wissels meer. Indy zou het laatste kwartier besluiten of ze erin wilde.
  In de tweede helft begon ook Gaby weer in de wissel, want we moesten eerst aankijken hoe haar been zou reageren. Ook ging Sofie in de wissel volgens afspraak.
  Nu stonden Celeste en Shivany achter. Op het middenveld Fabienne, Nikita en Sharlayne. Voor Jackie, Jadelie en Beau.
  Al in de 44ste minuut klonk het geluid van het aluminium hard over het veld. Een shot van Jackie belandde keihard op de paal. De keeper stond erbij en keek ernaar, maar hoefde niet in actie te komen. BVCB bleef het spel dicteren door de bal goed over te spelen en wat minder met z’n allen in het midden te gaan staan. Dit werkte goed. Nikita probeerde het spel vaak van de ene naar de andere kant te verplaatsen. Hierdoor kreeg BVCB meer ruimte voor het doel. In de 51ste minuut was het dan eindelijk wel raak. Jackie wist nu wel het net te vinden en zo de gelijkmaker te scoren. Maar Nieuwerkerk voelde dat het nog steeds een kans maakte. Ze veranderde van systeem en gingen met drie aanvallers spelen. Nikita moest hierdoor wat verder achteruit spelen, maar samen met Celeste en Shivany werd het mogelijke gevaar telkens ver van het doel bezworen. Later zou Sofie in de plaats van Shivany ook heel goed verdedigen, waardoor Nieuwerkerk slechts twee keer in de tweede helft op het BVCB-doel kon schieten. Zonder succes. BVCB bleef goed overspelen waar het kon. In de 56ste minuut kon Jadelie een goede aanval afronden en de voorsprong voor BVCB op het bord zetten. Nieuwerkerk ging nog een tandje meer fysiek spelen, maar de spelers van BVCB gingen niet in op de provocaties. Heel knap, want het was soms best wel bizar wat de meiden uithaalden. De scheidsrechter had het echter beter in de gaten dan in de eerste helft en floot regelmatig voor een overtreding. Ongeveer vijftien minuten voor tijd werden Gaby, Sofie en Indy gewisseld voor Jackie, Shivany en Fabienne. Fabienne vond dit niet leuk, maar uitgelegd dat Indy graag wilde spelen na een paar weken blessure leed. Als het niet zou gaan, zou de wissel omgekeerd plaatsvinden. Helaas bleek dit al na zeer kort spelen door Indy noodzakelijk. In het eerste duel dat Indy aanging, ging haar knie weer een verkeerde kant op, met veel pijn tot gevolg. Dus moest Fabienne er meteen weer in. Hopelijk voor Indy valt de blessure deze keer mee. Na dit moment ging BVCB op jacht naar een hogere score. In de 65ste minuut kon Jadelie de bal goed op Gaby spelen. Eén tegenstander werd uitgespeeld en de bal werd heel rustig in het doel getikt. 3-1 voor BVCB. Nieuwerkerk ging nog iets meer op de aanval spelen, maar de verdediging stond als een huis. Er waren kansen voor Jadelie, Beau en Gaby. Maar vandaag wilde de bal maar slecht in het doel verdwijnen. Nieuwerkerk koos opnieuw voor een aanval, maar ook nu was het Celeste die deze een halt toe riep door de bal te onderscheppen. Met een snelle blik naar voren zag ze dat Gaby veel ruimte had achter de verdediging. Een mooie dieptepass die precies in die ruimte terecht kwam volgde en die werd op waarde geschat door Gaby. Een mooie sprint, met twee verdedigers op de hielen. Die kwamen te laat. Een rustige bal in de hoek en zo was het 4-1. Heel koeltjes afgemaakt Gaby!
  In de resterend minuten wist BVCB niet meer te scoren. Wel werd Jadelie nog even gewisseld voor Jackie. Zij moest nog invallen bij de MO20. Celeste zou ook aansluiten, maar alleen spelen als er minder dan elf spelers waren bij de MO20.
  Het was een lang seizoen, waarin het team had laten zien dat het goed met grote verschillen tussen de spelers onderling kon omgaan. Dit is heel bijzonder! Iedereen wist elkaar te waarderen en speelde goed samen. Een tweede of derde plaats in deze poule is dan ook superknap gedaan!
  Wat rest is de wedstrijd op 10 juni tijdens de Final League, thuis bij BVCB tegen Maasdijk MO17-1 en hopelijk een mooi toernooi bij MOC’17 in Bergen op Zoom op 17 juni, waar we gaan proberen de tweede plaats van afgelopen jaar te verbeteren. Het team hoopt op veel supporters beide dagen.