• Zaterdag 13 mei 2023. Het was al vroeg warm en het sportpark lag er dan ook stralend bij. Nadat we de doelen op hun plek hadden gezet kon de wedstrijd aanvangen. Hekelingen was met maar liefst 14 spelers afgereisd en waren vast en zeker van plan minimaal een punt mee naar huis te nemen. BVCB moest winnen om de theoretische kans op een kampioenschap in leven te houden. Michelle van de MO20 wilde de eerste helft grensrechter zijn en René, de vader van Sharlayne, wilde in de rust het stokje overnemen. Bedankt namens het team!
    Bij aanvang van de wedstrijd stond Hekelingen in een opstelling die niet vaak gebruikt wordt. Daarom moest BVCB even wennen en uitzoeken hoe dit het beste aangepakt kon worden. Het eerste gedeelte van de eerste helft was dus even wat puzzelen, maar gaandeweg kreeg BVCB meer grip. Af en toe kon Hekelingen snel uitbreken, maar Rachell stond op haar post. BVCB werd ook regelmatig gevaarlijk. Het eerste gevaarlijke moment voor BVCB kwam na een dieptepass van Gaby. Jadelie kon op het doel af gaan en schieten. Helaas ging de bal niet tussen de palen en eindigde naast het doel. Maar het begon te draaien bij BVCB. Slechts een paar minuten later was er opnieuw een heel goede aanval over veel schijven. Ook deze eindigde bij Jadelie die alleen op de keeper af kon gaan. Alle toeschouwers telde al een doelpunt, maar de keeper kon dit met een goede redding voorkomen. Al snel ging Hekelingen voor de tweede keer wisselen. Zij waren nog steeds niet op de hoogte van het beperkt aantal wisselmomenten. Dit is door de KNVB namelijk vastgesteld op 4 keer, inclusief de rust. Na een korte discussie waarbij de tekst van het handboek van de KNVB getoond werd, werd dit schoorvoetend geaccepteerd. Toch wel sportief van de coaches. Hekelingen probeerde telkens snel de aanval te kiezen, maar dat werd door een sterke verdediging telkens voorkomen. Schoten van Jackie, Gaby, Jadelie en Beau troffen geen doel. De keeper had een paar goede reddingen en soms ging de bal ook over het doel. Maar gelukkig werd het harde werken voor de rust toch nog beloond. Gaby wist met een slim passje Jackie aan te spelen die de 1-0 kon binnentikken. Dit bleek ook meteen de ruststand.
    Toch maar even naar de kleedkamer om uit de zon te zijn.
    In de tweede helft kon Jadelie niet meer verder, omdat haar teen helemaal dik geworden was. Een verdediger schoot de bal weg die ongelukkig op haar voet terechtkwam. Ook Chimene had last, maar doordat Sofie nog niet helemaal hersteld is, moest zij even volhouden en zou zij door Sofie wat later vervangen worden.
    De wind was de tweede helft in het voordeel van BVCB. Hoewel er niet veel wind stond, is dit toch altijd van invloed op het spel. BVCB had een iets andere opstelling gekozen om te zien of de defensie van Hekelingen sneller uitgespeeld kon worden. Dit bleek succesvol. Heel gestaag werd de voorsprong vergroot. Eerst was het Gaby die de bal koeltjes in het doel schoot. Dit brak de spirit bij Hekelingen toch wel. BVCB kreeg meer gelegenheid om met de bal te combineren. Dit leverde vaak goede aanvallen op. Niet veel na de 2-0 kon Gaby ook de 3-0 scoren. Nu had ze ervaren hoe ze het meest effectief kan scoren, nadat we dat al een paar weken met elkaar bespreken. Bij één van de spaarzame aanvallen van Hekelingen onderbrak Roos de aanval met een sliding. Dat is op droog kunstgras niet het meest fantastische idee. Een schaafwond was het gevolg. Ondanks dat heeft Roos de wedstrijd keurig uitgespeeld met heel goed spel. Samen met Celeste stond de verdediging in de tweede helft als een kasteel. Hierdoor kon Shivany zich met aanvallen bemoeien. Diverse kansen van BVCB gingen mis, totdat Jackie de bal keurig in het doel wist te prikken. Dat betekende 4-0. De irritatie binnen het team van Hekelingen nam toe. Maar BVCB ging gewoon door waar het mee bezig was. Niet veel later scoorde Gaby de 5-0. Een mooie solo dwars door het midden werd keurig afgerond. Hiermee was het aantal doelpunten van de eerste twee ontmoetingen met Hekelingen geëvenaard. Zit er nog meer in vandaag? Er is nog tijd, maar door de warmte vloeide bij een heel aantal spelers de krachten weg. Daardoor kon Hekelingen toch nog een keer gevaarlijk worden. Via hun rechterkant konden ze doorbreken en richting het doel van Rachell gaan. Maar ook in deze situatie was zij de baas in haar doelgebied en hield de bal tegen. Meteen werd het spel naar voren verplaatst door een diepe bal. Shivany ging er achteraan en kon de bal veroveren. Een voorzet en Jackie kon de bal alsnog in het doel schieten. 6-0 is een hele mooie uitslag. Er is door alle spelers keihard gewerkt vandaag. Complimenten! Zaterdag hopen we op veel toeschouwers als we op bezoek gaan bij de koploper in de poule. Komt dat zien!