• Een zonovergoten sportpark van IJVV De Zwervers vormde het decor van de eerste wedstrijd van de tweede fase van het seizoen voor BVCB MO17-1. Een beetje later dan gewenst kwamen we aan bij de locatie en bleek het wedstrijd secretariaat gesloten… Gelukkig was een behulpzame dame direct op zoek gegaan daar de persoon van dienst. Ook deze wedstrijd was er geen grensrechter beschikbaar vanuit de ouders van de spelers, helaas. Daarom werd de wedstrijd aangevangen zonder coach, omdat Desiré, ondanks dat ze direct na haar thuiswedstrijd op weg was gegaan om het team te helpen, nog niet gearriveerd was. Gelukkig was zij erna ongeveer een minuut of acht spelen wel en dus nog op tijd om de eerste wissels de opdracht te kunnen geven om zich warm te lopen.
  De wedstrijd werd begonnen met de volgende opstelling: Maaike op het doel. De verdediging werd gevormd door Celeste, Roos, Rachell en Beau. Op het middenveld stonden Gaby, Jackie en Chimene met daarvoor Jadelie, Shivany en Amy. Gelukkig is Jackie hersteld van haar gebroken been en kon zij voor het eerst een wedstrijd spelen dit seizoen. Op basis van de training stond Shivany midden voor. Amy, die al een wedstrijd bij de MO15-1 gespeeld had, begon in de basis elf om voor de rust gewisseld te worden en dan met de pauze zich weer kon opladen voor de tweede helft.
  In heb begin leek het dat IJVV De Zwervers MO17-1(verder in dit verslag IJVV) sterker was en vaker bij het doel van Maaike in de buurt kwam. Met name via de rechterkant. Hierdoor had Roos een zware wedstrijd. Al snel leek ze weinig energie meer te hebben om haar tegenstander bij te kunnen houden. Maar gelukkig waren Celeste en Rachell er om rugdekking te geven. Als het dan écht nodig was hield Maaike de ballen tegen. Langzaam kwam BVCB MO17-1 beter in haar spel. Hoewel het team het zichzelf vaak moeilijk maakte door heel slordig te zijn in het overpassen. Hierdoor werd de bal vaak verspeeld en moesten er weer veel meters gesprint worden om te verdedigen. Onnodig zo leek het. De eerste goede mogelijkheid voor BVCB was voor Amy. Zij schoot vanaf de rechterkant helaas naast het doel.
  Na ongeveer vijftien minuten spelen gingen de eerste wissels zich warmlopen. Het signaal voor Gaby om een tandje bij te zetten, want er was afgesproken dat ze deze wedstrijd wat vaker zou wisselen. Celeste passte de bal strak in naar Gaby die doordraaide en op het doel van de tegenstander af kon gaan. Een schot van een meter of achttien liet de keeper kansloos en zo was het 0-1. Heel goed gedaan meiden! Meteen maar even wisselen. Abigaïl kwam erin voor Gaby en Indy voor Chimene. Chimene had tijdens de training wat klachten gehad, dus wilden we een beetje “beschermen”. Indy kwam het veld in om haar debuut in het voetbal te maken. Het is mooi om te zien dat de andere spelers haar meteen in het spel betrokken, ondanks dat natuurlijk niet alles lukte. Complimenten aan het team!
  BVCB bleef waar het kon de aanval zoeken. Shivany kon af en toe goed loskomen van de verdediging en na ongeveer twintig minuten op doel schieten. Helaas stond de keeper precies op de goede plek om de bal tegen te kunnen houden. IJVV probeerde met wat wissels nieuwe energie in het team te krijgen. Dit lukte goed, want met een snelle uitval werd Maaike op de proef gesteld, maar zij kon de bal goed uit het doel houden. De tweede serie wissels voor BVCB. Gaby kwam in het veld voor Jackie en Chimene voor Amy. Chimene zou met haar snelheid voor gevaar zorgen in de aanval van BVCB. Ook Jadelie had een andere tegenstander gekregen, waardoor zij er “gemakkelijker” voorbij kon komen en een voorzet geven. Helaas zou dit niet tot nog een doelpuntje leiden voor BVCB. Ook IJVV wist niet te scoren voor de rust, dus was de ruststand 0-1.
  In de rust aangegeven dat er zuiverder overgepasst moest worden naar een speler in een wit shirt. Ook het meebewegen met het spel zou nog beter kunnen, waarbij het uitverdedigen en aanvallen via de zijkanten moest gaan. Als BVCB dit deed in de eerste helft werd er regelmatig eenvoudig de helft van de tegenpartij bereikt en was BVCB dreigend. De opstelling in de tweede helft: Maaike op het doel. De verdediging bestond uit Roos, Abigaïl, Celeste en Chimene. Het middenveld werd gevormd door Gaby, Jackie en Amy. De aanvallers waren Indy, Shivany en Jadelie. IJVV begon stevig aan de tweede helft. Het spel werd hierdoor meer fysiek, wat BVCB over het algemeen niet goed ligt. Meteen werd er furieus aangevallen door IJVV en BVCB had het duidelijk moeilijk. Na ongeveer vijf minuten spelen in de tweede helft was het dan toch 1-1. Een aanval over de rechterkant werd knap voor het doel gezet. Een kopbal volgde en de bal ging knap het doel in. Dat was even slikken voor BVCB. Maar de rug werd gerecht en de intensiteit ging omhoog. Van beide kanten werd er gestreden om elke centimeter. Dit zorgde voor (te) felle duels. Bijvoorbeeld Amy werd een paar keer van achter op haar hielen geschopt. Doordat de scheidsrechter niet optrad, deed Amy dat zelf. Niet door ook te schoppen, maar door fanatiek de duels aan te gaan en zeer regelmatig als winnaar uit de bus te komen. BVCB kon een paar keer goed op doel schieten en werd eigenlijk steeds sterker. Een schot van Gaby kon worden tegengehouden, net als een schot van Shivany. Een voorzet van Jadelie bereikte net Shivany niet en Indy kwam net te laat om op doel te schieten. Eigenlijk was het wachten op de tweede goal van BVCB. Maar ongeveer in de 60ste minuut was het opeens IJVV dat een mega kans kreeg. Celeste werd fel opgejaagd en schoot de bal tegen de tegenstander aan. De bal schoot richting het doel van Maaike. Daar kon de linker aanvaller de bal oppikken, waar misschien Maaike sneller bij de bal had kunnen zijn. Maar dat gebeurde niet en met een mooie boog werd de bal in het BVCB-doel geschoten: 2-1.
  Uithuilen en opnieuw beginnen. De wedstrijd werd nóg een beetje feller. Met IJVV wilde met name over de rechterkant aanvallen, wat Roos en Amy tot het uiterste dwongen. Celeste had het door en zorgde dat ze wat meer naar links opgesteld stond om rugdekking te geven. Echter in het middenveld werd niet altijd goed meeverdedigd, waardoor opnieuw een grote kans voor IJVV ontstond. Dit keer was Maaike op haar post om de bal te stoppen en meteen weer in het veld te brengen. De bal ging via Abigaïl naar Jackie, die de plaats van Gaby had ingenomen. Jackie speelde Shivany in en kreeg de bal ook weer terug. Ze bedacht zich geen moment, volgde het voorbeeld van Gaby uit de eerste helft en schoot van een meter of twintig op het doel. Ook deze bal ging keurig in het doel en zo was het 2-2. IJVV wilde persé de drie punten in huis houden en werd steeds feller. Bovendien werd er fors door gewisseld. BVCB gaf goed partij. Na opnieuw een afgeslagen aanval van IJVV kon BVCB in de aanval. De aanval werd rustig via de linkerkant opgebouwd. Een goede voorzet van Jadelie kwam bij Shivany. Die wilde draaien, maar kreeg een schop tegen haar knie. Penalty! Toch?? Maar de scheidsrechter had net een vuiltje in zijn oog en liet doorspelen. Shivany bleef achter op het kunstgras en moest zelfs gewisseld worden. Niet veel later moest ook Chimene nadat ze goed verdedigd had het veld verlaten met een enkel die behoorlijk pijnlijk was.
  Ondanks dat BVCB een voorsprong kwijtraakte, toonde het veerkracht door de achterstand die opgelopen was weer te herstellen. Een goede uitslag tegen de nummer 2 van de ranglijst. De komende weken zal het zuiver overpassen en aanvallen via de zijkanten aandacht krijgen op de training. Het team heeft hard gewerkt vandaag en velen zullen de mooie zonsopkomst de volgende ochtend gemist hebben.
  Woensdag 16 november wacht Barendrecht MO17-1 voor de Rijnmond Cup. De wedstrijd wordt gespeeld bij BVCB en de aanvangstijd is 18.45u. Kom allen het team aanmoedigen!