• De uitwedstrijd bij de koploper CKC MO17-1 betekende de laatste kans om een eventueel kampioenschap nog enigszins in het zicht te houden. Dan moest er gewonnen worden én dan had BVCB het nog steeds niet in eigen hand. Dan moet BVCB de resterende wedstrijden winnen en is nog een missstap nodig van CKC. Het liep allemaal anders. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat BVCB totaal van de mat gespeeld is, was het tegendeel het geval. Ook de supporters, die zich keurig gedroegen en naast elkaar op een bankje plaatsnamen om de wedstrijd te bekijken, waren na afloop vol lof over onze meiden. Zelfs de coach van CKC had een compliment over voor onze meiden en vond “dat BVCB minstens, zo niet méér kansen had gecreëerd dan zijn eigen team”. Lees hieronder hoe effectiviteit het verschil kan maken in voetbal.

  Het was warm en er was geen scheidsrechter. Gelukkig was één van de ouders van CKC bereid te gaan fluiten. Door de afmelding van Roos hadden we een speler nodig en was Jennifer bereid ons te helpen. Afspraak was wel dat zij direct na afloop naar Rozenburg gereden zou worden om daar bij haar eigen team aan te sluiten. Ook was er dit keer een grensrechter: Fabian. Beiden heel erg bedankt dat jullie het team wilden helpen.
  BVCB begon furieus aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kon Beau de bal onderscheppen en Sharlayne aanspelen. Haar voorzet kwam bij Jackie die de geboden kans niet in een doelpunt wist om te zetten. Maar ook CKC wilde natuurlijk graag winnen, want dat was het kampioenschap voor hen zo goed als binnen. Dit bleek in de 2de minuut. De rechtsvoor van CKC liep meters buitenspel, maar liet de bal gaan. De linksvoor dacht: “Pik in die bal” en ging in volle vaart op Rachell af. Echter met hele grote passen en een ongelofelijke onverzettelijkheid wist Celeste de achterstand goed te maken en de bal toch nog te raken, waardoor er “slechts” een hoekschop overbleef. Maar de toon was gezet. Het zou een lekker partijtje voetbal worden.
  Met de rechtsvoor en linksvoor van CKC zijn dan ook meteen twee hele gevaarlijke aanvallers genoemd, die de verdediging van BVCB op de proef zouden stellen. Maar eerst was het initiatief weer bij BVCB. In de 6de minuut kon Gaby op doel schieten, maar de keeper hield de bal tegen. Twee minuten later kon Sharlayne de bal op doel schieten. Dit schot ging tegen de keeper aan. Met iets meer geluk had de bal voor BVCB al in het netje gelegen.
  Dit gebeurde helaas wel aan de andere kant. In de 11de minuut kon de rechtsvoor van CKC de score openen. Rachell raakte de bal nog wel, maar kon onvoldoende kracht geven om de bal naast te laten gaan. BVCB leek even van slag, wat CKC de kans gaf de bal snel te veroveren. De eerste aanval werd door BVCB nog afgeslagen, maar een nieuwe aanval over de rechterkant kon door de linksvoor afgerond worden en zo was het 2-0. Dit was heel effectief gespeeld van CKC.
  BVCB liet de koppies niet hangen en bleef heel goed voetballen. Hierdoor moest CKC de bal in de 16de minuut in paniek over de achterlijn spelen. De hoekschop werd genomen door Gaby. De bal kwam bij Jackie die de 2-1 hard in het doel schoot. De verdedigers Jennifer, Celeste en Shivany stonden goed te spelen. Veel aanvallen werden al snel afgebroken, waardoor BVCB vaak in de aanval was. In de 21ste minuut was er een klein kansje voor Beau. Zij kon op doel schieten na een vlot lopende combinatie tussen Jackie en Gaby. Helaas was het een te moeilijke kans om de bal voldoende snelheid mee te geven. In de 22ste minuut werd Gaby keihard onderuitgehaald. Er was totaal geen intentie de bal te spelen, maar de scheidsrechter vond het niet nodig de speler van CKC uit het veld te sturen. Een overtreding die gevolgen zou hebben, later in de wedstrijd, want de hamstring van Gaby raakte door deze dwaze actie geblesseerd. Na opgelapt te zijn nam Gaby zelf de vrije trap, die wel was toegekend. Een schot, een paar vingertoppen, de lat, een scrimmage, maar het belangrijkste: geen doelpunt. Dat was echt weer een momentje pech voor BVCB. Wel nog een hoekschop voor BVCB. De bal kwam voor het doel en Beau kreeg de bal voor de voeten. Een schot op doel volgde, maar ook deze bal wilde er niet in. De afspraak om zuinig met de kansen om te gaan, lukte vandaag niet voor BVCB.
  De scheidsrechter vloot even voor een drinkpauze, wat BVCB de kans gaf te wisselen Sofie en Celeste verlieten het veld en de opstelling van BVCB moest aangepast worden. Jadelie kwam linksvoor, Jackie naar midden-mid en Gaby naar laatste. Om 1 tegen 1 te gaan spelen was te gewaagd. Chimene kwam op links midden in het veld.
  Het spel ging na de drinkpauze in een iets rustiger tempo. Je kon zien dat BVCB door de veranderingen iets minder “power” had. In de 34ste minuut kon er vanaf het middenveld ongehinderd door CKC op doel geschoten worden. Het schot was Rachell te machtig en zo was het plotseling 3-1. Een stand die BVCB ook wel eens weggepoetst had tegen CKC. Dus nog niets verloren. In de 37ste minuut had Jadelie een goede kans om op doel te schieten, maar deze bal ging naast het doel. BVCB moest deze stand tot de rust zien te behouden, want na de rust waren er weer andere opties in de opstelling.
  Helaas lukte dit niet. In de toegekende extra tijd vanwege de drinkpauze kon CKC nog twee keer scoren. Het eerste doelpunt kwam voort uit een vrije trap. Waar de keeper van CKC de bal net genoeg raakte om een doelpunt te voorkomen, kon Rachell de bal niet tegenhouden. Direct na de aftrap onderschepte CKC de bal en kon een speler zomaar doorlopen en een hoek uitkiezen. Een misverstand, waardoor de ruststand 5-1 was.
  In de rust aangegeven dat we niet minder waren, alleen dat hun ballen er wel in gingen en die van BVCB niet. Er waren een aantal spelers die wilde wisselen, maar omdat Sofie nog niet mocht spelen, kon alleen Gaby wisselen, vanwege haar hamstring.
  De tweede helft was nog maar 30 seconden onderweg of een schot van Jackie belandde keihard op de paal. “Het doel sprong telkens een beetje opzij als BVCB op doel schoot” was de conclusie van onze supporters na afloop. Al met al was dit echt heel jammer voor het team, om moedeloos van te worden. Maar dat gebeurde niet.
  In de 47ste minuut kon CKC een bal onderscheppen en op doel schieten. Dit schot werd keurig door Rachell tegengehouden, maar ze kon een rebound niet voorkomen. Deze kwam natuurlijk net voor de voeten van een CKC-speler die de bal in het net schoot: 6-1. In dezelfde minuut deed BVCB eindelijk wat terug. Een mooi passje van Beau kwam bij Jackie die nu wel trefzeker was en de 6-2 liet aantekenen. BVCB speelde waar het kon de bal goed rond en bleef met volle overgave de aanval zoeken. CKC leek duidelijk meer moeite te hebben met de omstandigheden. In de 54ste minuut werd het zelfs 6-3. Na een passje van Jadelie kon Beau, die goed vrij stond voor het doel, de geboden kans relatief rustig afronden. Zou het dan toch nog mogelijk zijn de wedstrijd om te keren? Nauwelijks twee minuten later werd Jadelie vrij voor de keeper gezet. Haar schot ging over het doel, helaas. Hoewel CKC in de tweede helft de minder ploeg was, bleef het wel effectief. Na een voorzet vanaf het middenveld kon Beau de bal net niet wegkoppen. De speler achter haar kreeg hierdoor de bal op een presenteerblaadje en schoot de bal cooltjes in het doel: 7-3. Heel vervelend voor BVCB liep de score steeds verder op, terwijl de meiden hun huid zo duur verkochten. In de 61ste minuut nog maar weer een schot van Jackie. Via de handen van de keeper ging de bal net aan het doel voorbij, waar onze supporters eigenlijk het doelpunt al telden.
  Drinkpauze. Gaby wilde het nog wel proberen. Zij kwam in het veld voor Sharlayne, die ondanks dat ze zich niet lekker voelde, het toch lang vol gehouden had. Sofie kwam in het veld voor Shivany, die sterk verdedigd had en toe was aan een beetje rust.
  Direct na de drinkpauze was het Jackie die de kans geboden werd om de keeper nogmaals op de proef te stellen. Ook nu kon de keeper nog net bij de bal en wist het schot tot hoekschop te degraderen. Uit de hoekschop zou verder geen gevaar komen. De achterbal werd echter meteen weer onderschept door BVCB. Een snelle combinatie tussen Chimene en Gaby gaf opnieuw de kans om op doel te schieten. Dit keer kon de keeper de hoge bal klemvast pakken. In de vijf minuten die volgden kon BVCB nóg drie keer op doel schieten.
  Waarschijnlijk de mooiste actie van de wedstrijd volgde in de 74ste minuut. Door middel van een perfect uitgevoerde “Zidane”, waarmee ze drie verdedigers in 1x uitspeelde, stond ze oog in oog met de keeper. Haar schot ging, hoe kan het ook anders vanmiddag, net aan het doel voorbij…
  In de 75ste minuut was er wederom een scheidsrechterlijke dwaling te zien. Shivany, na een korte pauze weer binnen de lijnen voor de moegestreden Beau, speelde halverwege de helft van CKC haar tegenstander voorbij en ging in volle sprint langs de zijlijn richting achterlijn. De linksachter kon dit niet bijbenen en met een grove overtreding werd Shivany onderste boven geschoffeld. Opnieuw een duidelijke rode kaart, maar meer dan een vrije trap werd er niet gegeven. Gelukkig kon Shivany wel verder, maar moest Gaby de strijd staken. In de minuten die volgden kon BVCB nog twee keer op doel schieten, zonder succes. In de laatste minuut kon ook CKC nog een keer van afstand op doel schieten. De hoge bal zeilde net over Rachell nog net in het doel. Dit zou de 8-3 eindstand betekenen. Zeer geflatteerd!
  Maar wel een lesje in effectiviteit. BVCB heeft heel hard gestreden. Gaf nooit op, ondanks de achterstand. Heeft haar supporters op het puntje van hun bankje doen zitten en zeker vermaakt. Wat overblijft is een hele bittere nasmaak. Die smaak moet woensdag 24 mei om 19u dan maar omgezet worden in een zoete smaak in de wedstrijd tegen GOZ. Komt allen kijken om onze dappere meiden aan te moedigen!