• Door RKDEO MO15-2 waren we uitgenodigd op het hoofdveld. Hier bevindt zich een mooie tribune waar onze weinige supporters gebruik van konden maken en waar de spelers hun spullen droog konden neerleggen. Iedereen was keurig op tijd en gelukkig viel de regen ook wel mee. Nog steeds heeft een aantal spelers last van kleine klachten, dus er was een opstelling en wisselschema bedacht met in het achterhoofd dat er wel eens een streep door zou kunnen gaan. Gelukkig viel dat erg mee.
    Jennifer, Jade, Anna en Dinaira vielen bij ons in. Bedankt meiden en goed gespeeld! Helaas kan Loïs nog steeds niet spelen en kon Lenara ook niet meedoen.
    De opstelling aan het begin van de wedstrijd: Maaike in het doel, Celeste, Melanie, Dinaira en Roos verdedigers. Laura H, Beau en Sarah op het middenveld en Jennifer, Judith en Feline begonnen in de aanval. Supersubs waren Laura J, Anna en Jade. Jade speelde vandaag haar “debuut wedstrijd” na een lange pauze in haar voetbalcarrière. Met deze opstelling was het de bedoeling om de tegenstander op snelheid te verslaan en vroeg op voorsprong te komen. Al na twee minuten was er de eerste kans voor BVCB. Uit een hoekschop schoot Beau de bal rakelings naast het doel. Jammer, want zo’n opsteker konden we goed gebruiken. De wedstrijd ging mooi gelijk op. Zo kreeg RKDEO in de zesde minuut een hoekschop. Maar de bal ging achter. Maaike nam de bal op Dinaira, die de instructies van Celeste hoe wij de doelschoppen nemen goed begrepen had. Een mooi passje terug en een lange bal van Maaike. De bal kwam bij Roos die goed oplette en een mooie diepe bal gaf. Jennifer en Judith geloofden in de bal en Judith kon de bal oppikken en direct in het uiterste hoekje schieten: 0-1! Dit was precies zoals van tevoren besproken en dat het zo goed uitgevoerd wordt, vraagt om een dik compliment. BVCB ging door om een tweede doelpunt te maken, maar ook RKDEO liet het kaas niet van haar brood eten. De wedstrijd bleef op en neer gaan. Het spel zou verzorgder moeten van BVCB-kant. De bal meer bewust overspelen in plaats van zomaar wegschieten. Bovendien lopen er een aantal spelers te veel van hun positie, zodat ze er niet zijn als dat nodig is. Na veertien minuten voor het eerst even wisselen. Celeste, Beau en Feline eruit en Laura J, Anna en Jade erin. Het veldspel van RKDEO bleef iets beter verzorgd, maar dit kon niet uitgedrukt worden in een veldoverwicht. Veel van de wedstrijd speelde zich af op het middenveld. In de twintigste minuut kon de laatste van RKDEO vrij uitverdedigen. Via de linkerkant kwam de bal in het midden. Onze laatste ging met onvoldoende felheid het duel aan en verspeelde zo de bal. De aanvaller kon doorlopen en de bal in het doel schieten, waarbij Maaike het idee had dat de bal naast zou gaan. Jammer, maar nog voldoende tijd om de wedstrijd naar ons toe te trekken. De verhouding in het veld bleef ongeveer hetzelfde. Maar Feline had in de 26ste minuut een briljant idee om naar voren te komen. Ze gooide binnen een minuut namelijk 4 keer de bal in, maar telkens kon ze zo een meter of tien naar voren opschuiven. Tot de bal te ver op de helft van RKDEO was. Toen liet ze de ingooi aan Anna. De bal kwam bij Beau, die een één-tweetje met de tegenstander deed en meteen een mooie voorzet op Jennifer gaf. De bal viel precies over de verdediger heen en Jennifer schoot de bal in één keer in het doel schoot: 1-2! Een heel mooie pass Beau en cool afgemaakt Jennifer!
    De gelijkwaardigheid van de beide ploegen leverde veel strijd op het middenveld. Maar plotseling wat het toch RKDEO dat een grote kans had. Gelukkig kon Maaike redding brengen op een schot van de linkermiddenvelder, terwijl Celeste niet opgaf in de achtervolging en haar schouder goed gebruikte. Zo was de ruststand 1-2. Een mooie uitgangspositie voor de tweede helft. Het was erg krap in de dug-out, maar niemand wilde in de regen staan. Bewuster naar elkaar overspelen en aan een aantal spelers individueel wat tips gegeven in de rust. De tweede helft ving aan met een heel andere opstelling. Maaike op het doel, Celeste, Melanie, Roos en Feline achter. Laura H, Anna en Dinaira op het middenveld en voorin Jade, Beau en Sarah. Jennifer, Judith en Laura J begonnen in de wissel. Met name Jennifer en Laura J vanwege het een beetje sparen, omdat beide klachten hebben.
    BVCB begon slap aan de tweede helft. Misschien door de omstandigheden hoe we de rust moesten doen, maar binnen een minuut scoorde RKDEO 2-2. De bal werd niet goed verdedigd en kon nog net voor het doel gespeeld worden. Daar stond de middenvoor helemaal vrij om de bal zo in te tikken. Meteen na dit doelpunt was BVCB wel wakker en scoorde Laura H bijna een doelpunt. Een vrije trap van Celeste werd netjes voorgespeeld door Beau. Laura H kreeg de bal en schoot op het doel. De keeper kon er echter nog net bij en Laura H kreeg een schop tegen haar dijbeen. Meteen was de blauwe plek van de noppen van de tegenstander zichtbaar. Maar na een beetje koelen met “Magisch Water” kon ze de pijn verbijten en door voetballen. Meteen uit de hoekschop kon RKDEO met een diepe bal uitverdedigen. Maaike schatte de bal verkeerd in en de rechtsvoor kon de bal richting doel spelen. Maaike haastte zich terug en de middenvoor kon de bal zo in het doel plaatsen. Maar miraculeus ging de bal er niet in en kon Melanie uitverdedigen die goed mee gesprint was. Na dit spectaculaire begin van de tweede helft viel de wedstrijd weer terug in het ritme van de eerste helft. Veel strijd op het middenveld en weinig voor de doelen. Tot in de 48ste minuut. De bal werd ingegooid door RKDEO. Een pasje naar voren, Maaike stond te ver voor haar doel en de middenvelder schoot de bal over Maaike heen (ze raakte de bal nog wel) in het doel. Een onnodige tegengoal, waardoor BVCB in de achtervolging moest. Niet veel later leek RKDEO zelfs 4-2 te maken, maar de speler had de bal met haar hand meegenomen en, zelfs zonder VAR, werd dit doelpunt afgekeurd. BVCB had moeite om gevaarlijk te worden om de gelijkmaker te scoren. Misschien speelde het kleine beetje wind dat iets meer kracht kreeg en wat we tegen hadden hierbij toch een rol, of natuurlijk de opstelling in het veld. Onder de bezielende leiding van Laura H (onze aanvoerder vandaag) werd toch een tandje bijgezet. Laura H was in ene overal te vinden en de energie sloeg over naar het team. De eerste poging kwam van Beau, na een mooi passje van Laura H, maar deze ging net naast. Met nog vijf minuten te spelen, moest een gelijkspel toch minimaal mogelijk zijn. De achterbal werd kort gespeeld en Jennifer ging snel storen. Hierdoor werd de bal niet goed uitverdedigd en kwam opnieuw bij Beau. Een voorzet op Jennifer, die er toch nog stond, en 3-3! Nauwelijks een minuut later moest Maaike gestrekt naar de hoek om een schot van afstand nog net tot hoekschop te tikken. Beide ploegen wilden de overwinning. Echter het bleef bij 3-3! Het eerste puntje voor beide ploegen en BVCB liet de laatste plaats achter zich. Vandaag werden de doelpunten opnieuw een beetje “goedkoop” weggegeven en was het veldspel niet echt fraai. Weer genoeg voor de trainers om over na te denken. Maar meiden goed gespeeld en met veel inzet dit punt gewonnen.