• BVCB MO15-1 strijdt om koppositie in bekerpoule

 • Alweer de tweede wedstrijd in het bekertoernooi. Na overwinning in de eerste wedstrijd, stond nu de wedstrijd bij FC Binnenmaas MO15-1 op het programma. Beide teams hadden de eerste wedstrijd gewonnen. Het ging dus om de eerste plaats in de poule. Het resultaat van de vorige wedstrijd van Binnenmaas boezemde ontzag in: 8-0! Maar wij zijn BVCB en gaan met elkaar voor het beste resultaat.


  Gedurende de week kwamen er behoorlijk veel afmeldingen binnen, waardoor slechts één wisselspeler overbleef voor ons team. Bij het betreden van het veld bleek dat de tegenpartij liefst 5 wissels had. Gedachte van de coach: “dit kan wel eens een moeilijke wedstrijd worden en conditioneel een uitdaging voor BVCB”.


  Vol goede energie werd de warming up gedaan en werd de wedstrijd aangevangen met de volgende opstelling: Maaike op het doel; achter Mila, Celeste, Mischa en Erin; midden Anna, Gaby en Fabienne; voor Jadelie, Beau en Amy. Onze eerste wissel Shivany die klaar was om op elk moment in te vallen. Wat mooi was om te zien dat ook de scheidsrechter een goede warming up deed om onze spelers bij te kunnen houden. Het was een jonge scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot.


  De wedstrijd begon wat onwennig. Iets andere spelers dan vorige week en de grootste verandering: op gewoon gras voetballen! Maar al na 90 seconde liet Amy duidelijk zien wat de bedoeling van BVCB was. Ze speelde haar tegenstander voorbij en schoot brutaal op doel. Maar de keeper kon de bal tegenhouden. BVCB was begonnen met het lichte windje tegen, maar dat weerhield het team er niet van om er lustig op los aan te vallen. Ook Binnenmaas wilde natuurlijk graag winnen. Na 5 minuten wisten zij een hoekschop over te houden aan een snelle aanval. De bal kwam hoog voor het doel, maar Erin wist de bal keurig te onderscheppen en uit te verdedigen naar Amy. Gevaar geweken dus. Binnenmaas leek wat de overhand te hebben in het eerste kwartier, maar wist niet echt gevaarlijk te worden.

  Telkens was het Celeste òf Mischa òf Mila die de ballen wisten tegen te houden, voordat Maaike in actie moest komen.
  Na ongeveer 15 minuten spelen kon Celeste een heel verre bal naar Jadelie geven. Jadelie speelde de bal kort terug naar Gaby die de bal meteen voor het doel speelde naar Amy. Vrij voor de keeper was de bal niet hard genoeg en kon de keeper de bal tegenhouden. Een verdediger speelde de bal vervolgens weg, maar Erin was er als de kippen bij om de aanval voort te zetten. Opnieuw was Amy de speler die aangespeeld kon worden. Een hoge voorzet op Beau volgde die Beau met de borst in het doel wilde spelen. De keeper kon er met een uiterste snoekduik nog net bij en de bal voor de lijn tegenhouden. Het bleef opletten, want nog geen minuut later moest Maaike als een razende uit haar doel komen om een doelpunt te voorkomen. De wedstrijd leek dus goed op gang. De volgende aanval was meteen gevaarlijk voor BVCB. Shivany kon een prachtige pass in de diepte geven op Jadelie. Een voorzet op maat naar Beau en vrij voor de keeper volgde een knal op doel. Echter ook recht op de keeper af. Die hield de bal tegen, de rebound voor Beau en… naast helaas. Langzaam tikte de klok door richting de rust. Een mooie aanval van Celeste via Gaby naar Mila leverde opnieuw een schot op het doel van Binnenmaas op. Helaas ging deze bal over het doel. Zover was het nog niet helemaal. Na goed doorzetten van Anna op het middenveld kon Gaby een listig balletje op Mila spelen. Opnieuw een hoog schot en daar was het geluid van het aluminium. De bal kwam namelijk boven op de lat en kwam terug het veld in. Maar BVCB kwam dus steeds dichter bij het zo gewilde doelpunt. Binnenmaas werd steeds minder gevaarlijk. Mischa schakelde de middenvoor volledig uit en door het harde werken van Fabienne op het middenveld werd een mogelijke aanval al snel onschadelijk gemaakt.

  In de 30ste minuut was er een heel ongevaarlijke situatie, maar de bal kwam op ongeveer 25m afstand bij een vrijstaande speler van Binnenmaas. Die besloot gebruik te maken van de wind en maar eens op doel te schieten. Maaike hield de bal tegen met haar benen, waardoor de bal terugkaatste het veld in. De rebound was voor Binnenmaas. Maaike gooide zich ervoor en had de bal opnieuw. Maar van zo dichtbij niet vast. Opnieuw was het de speler van Binnenmaas die er snel bij was en de bal toch nog in het doel kon tikken. 1-0 en het leek een lesje in efficiëntie te zijn. Even afwachten hoe het team hiermee omging. De verdediging ging op dezelfde voet verder en ook de rest van het team was niet uit het veld geslagen. Gelukkig was het snel rust en konden de koppen even bij elkaar gestoken worden hoe wij de doelpunten zouden gaan maken. Want het was duidelijk dat de ruststand erg ongelukkig was, gezien de kansen voor BVCB.


  Tweede helft dus een beetje de wind mee. De opstelling ook wat aanvallender gemaakt: Maaike op doel, Shivany, Mischa, Celeste en Erin gingen verder in de verdediging. Midden Fabienne, Gaby en Amy en voorin Mila, Anna en Jadelie. Beau op verzoek(en gepland) in de wissel. Mischa daarna wisselen, want beide meiden moeten voorzichtig doen met hun knieën. Ook Fabienne wilde graag wisselen en om het team te helpen zou het wisselen sneller gebeuren om een aantal spelers wat rust te gunnen. Want zwaar was het. De tweede helft ving aan onder een ware douche uit de wolken. Gelukkig duurde dit niet lang en gingen de meiden van BVCB op jacht naar doelpunten. Maar direct na de rust moest Maaike haar doel meteen klein maken om een doorgebroken speler van Binnenmaas het scoren onmogelijk te maken. Goed gedaan Maaike! Maar BVCB liet zich ook niet onbetuigd, want binnen een minuut kon Mila op doel schieten aan de andere kant. Helaas ging de bal naast het doel. Het spel ging op en neer. Nu was het weer Binnenmaas dat naast het doel schoot. Met een tussenstand van 1-0 dus een super spannende wedstrijd. Na ongeveer 10 minuten spelen kon de bal uit een hoekschop van Binnenmaas door Celeste uitverdedigd worden naar Amy. Een goede aanname en een mooie dieptepass op Gaby volgde. Vanaf de eigen helft was ze alle tegenstanders te snel af en kon “rustig” de 1-1 in het doel schieten. Heel goed gespeeld Amy en koeltjes afgemaakt Gaby.

  Binnenmaas wisselde daarna veel spelers. Hierdoor kwam Erin tegenover een snelle grote speler te staan. Dit leverde wat moeilijke momenten op in de verdediging, maar na een paar minuten had Erin haar spel aangepast en was beter in staat om deze speler tegen te houden. Ook zulke “niet in het oog springende” oplossingen zijn belangrijk. Mooi om te zien dat de spelers zich ook daarin ontwikkelen. Niet veel later was Fabienne helemaal “leeg gespeeld” en moest gewisseld worden. Mischa kwam nu op links midden en zou alleen verdedigen. De aanval zou ze aan anderen overlaten, om zo haar knieën zo veel mogelijk rust te geven. Veel BVCB-spelers liepen langzaam “in het rood” qua energie. Maar opgeven was er niet bij! Zo bleek wel in de 60ste minuut. Een verre uittrap van Maaike naar Anna. Meteen kon Anna alleen op de keeper af rennen. Een hard schot volgde, maar helaas recht op de keeper af. Hierdoor kon dit schot tegengehouden worden. Wat rustiger in de hoek plaatsen hadden we in de rust besproken. Daar moeten we nog maar eens op trainen. Nog maar even wisselen. Dan kon Amy even rusten en Fabienne, net als Mischa alleen verdedigend meedoen. Dit bleek de gouden wissel. Gaby kon de bal onderscheppen en op Fabienne spelen. Fabienne speelde naar voren naar Mila. Zij omspeelde haar tegenstander en kon de bal richting keeper meenemen. Een schot hoog in de hoek en 1-2. Een heel mooie aanval en goed doelpunt!

  Nu proberen deze stand tot het eind van de wedstrijd vol te houden. Het was immers nog 10 minuten spelen. Met nog 7 minuten spelen redde Maaike uitstekend door de bal met haar voeten van de schoen van een doorgebroken speler af te pikken. Met “acht verdedigers” was het moeilijk om een goede aanval op de zetten. Toch kreeg het team het voor elkaar om in de 66ste minuut een grote kans te creëren. Helaas kon de keeper met een goede duik het schot van Jadelie tot hoekschop tikken. Toch Mischa nog even wisselen. Amy was weer “fris” om nog even keihard mee te helpen. Het laatste wapenfeit was voor BVCB. Mila werd in stelling gebracht door een verre pass van Celeste. Anna sprintte mee in het midden, maar was zo snel dat ze buitenspel liep. Hierdoor moest Mila zelf gaan en op doel schieten. Helaas wist de keeper ook deze bal te pakken. De scheidsrechter floot voor het einde.

  BVCB zet met deze overwinning een grote stap richting de volgende ronde van de beker. Volgende week spelen we thuis en moeten we minimaal gelijk spelen om door te gaan. Heel goed gedaan meiden. Met elkaar gestreden voor de overwinning. Dit belooft veel voor dit seizoen.