• Nadat we het veld afgeruimd hadden van de JO10-wedstrijden voor ons (doelen, dopjes en zelfs een bal!) konden we met de warming up beginnen. Van de tegenstander PPSC MO15-2 was nog niets te bekennen. De verwachting was dat het een moeilijkere wedstrijd zou worden dan vorige week, want PPSC had ook haar eerste wedstrijd gewonnen. Vorige week waren de meeste kansen gemist. Hierop was getraind en ook tijdens de warming up was de opdracht hierop nog even te oefenen. Dit is ook goed voor Maaike als keeper. Zo krijgt ze meer ballen te verwerken, in plaats dat alle schoten ongecontroleerd overal heen gaan en slechts soms op doel.
    De eerste helft begon met Maaike op het doel. Haar uitdaging, zoals elke wedstrijd, de nul houden. De verdediging bestond uit Roos, Sofie, Shivany en Celeste en het middenveld uit Sarah, Abigaïl en Amy. Mila, Beau en Anna zouden als aanvalslinie voor gevaar zorgen bij het doel van PPSC.
    Bij aanvang van de wedstrijd ging BVCB meteen in de aanval. Mila kreeg de bal, maar kon haar tegenstander net niet voorbijkomen. De eerste poging van PPSC om in de aanval te gaan werd al bij de middenlijn onderbroken door Celeste. Een kort passje naar Roos en de bal ging weer naar de aanvallers. Opnieuw was het Mila die de bal kreeg. Maar helaas ook nu kwam ze haar tegenstander niet voorbij. Wel een ingooi voor BVCB. Sarah nam de bal en gooide in. Meteen kreeg ze de bal om haar oren teruggeschoten door een verdediger. Nog maar een keer gooien dus. Nu kwam de bal verder, maar opnieuw was het een verdediger die de bal weg kon werken. Roos pikte de bal op en speelde weer naar de aanval. Beau kreeg de bal via een verdediger en bedacht zich geen moment. Een diagonaal schot was de keeper te machtig en zo was het binnen 3 minuten 1-0. Ook na het doelpunt bleef BVCB sterker. Verschillende aanvallen volgden, zonder echt in “de box” gevaarlijk te worden. In de 7de minuut kreeg BVCB een hoekschop. Mila nam hem met haar linkerbeen. De bal kwam voor het doel en werd weggespeeld. Daar stond Sofie op de rand van het strafschopgebied, klaar om uit te halen. Dat deed ze dan ook en de bal zeilde rakelings over het vijandelijke doel. Mooie poging Sofie! PPSC kwam niet van eigen helft af. In korte tijd konden Sarah, Abigaïl en Anna op het doel schieten. Helaas nog zonder precisie en een beetje geluk. Al in de 9de minuut moest Maaike in actie komen en wel op een terugspeelbal van Celeste. Om die bal vervolgens weer terug te spelen naar Celeste die de volgende aanval ging opzetten. Een mooie pass naar Anna, die speelde naar Shivany. Zij had oog voor Sofie in het midden en een mooie pass naar voren volgde. Mila kon dit keer haar tegenstander wel voorbijkomen en schoot uit een “onmogelijke” hoek op doel. Waarschijnlijk had de keeper er niet op gerekend, want voordat ze het wist lag de bal achter haar in het net: 2-0. Mooie aanval meiden! Meteen na het doelpunt klaagde Shivany over hoofdpijn en wilde graag gewisseld worden. Erin zou eigenlijk met Amy wisselen, maar nam nu de plaats in van Shivany en Gaby kwam op de plaats van Abigaïl. Zo kon Amy nog even verder gaan met het harde werken dat ze deed. Het was lekker weer en Jeanet (onze kleedkamer moeder) ging het drinken halen voor in de rust. Onderweg deed ze nog even een mooi dansje voor onze camera. De wisselspelers werden geroepen om te gaan invallen na hun warmlopen. Net op dat moment was BVCB weer in de aanval. Nadat Amy een goede pass op Anna gaf en zij en Beau een poging tot een schot waagde, kwam de bal bij Gaby. Een goede controle van de bal, gevolgd door een zuiver schot en 3-0! Een mooi wisselmoment dus. Ook een gewaagde wissel, want zowel Sofie als Celeste (beiden centraal achterin) werden gewisseld. Eens kijken of Mischa en Anna ook de weg naar Maaike konden blokkeren voor PPSC. Jadelie kwam op de plaats van Mila en Femke nam de plaats van Anna in. Het was mooi om te zien dat bijna alle spelers vandaag de rust hadden om de bal aan te nemen. Hierdoor kwam er meer precisie in de passing en kon een aanval beter via onze middenvelders opgebouwd worden. In de 25ste minuut moest Maaike pas voor de eerste keer écht in actie komen. De spits van PPSC kon op ons doel af gaan en op doel schieten. Maaike kon de poging met een mooie duik pareren. Dit was één van de spaarzame momenten waarbij PPSC enigszins op een doelpunt mocht hopen. Niet veel later schoot Mischa van grote afstand op het doel van PPSC. Echter de keeper kon deze bal betrekkelijk eenvoudig tegenhouden, omdat de vaart er wel een beetje uit was. Maar niet geschoten is mis en de bal was in ieder geval tussen de palen gericht. Niet veel later was het Jadelie die haar schot, na een mooie voorzet van Amy, net voor langs het doel zag gaan. Jammer Jadelie, goed in één keer geschoten.
    In de rust nogmaals benadrukt dat de meiden goed moesten blijven aannemen en kijken voordat ze de bal gingen spelen. Dit was een mooie gelegenheid om “onder druk van een tegenstander” te oefenen. In de tweede helft begon BVCB met Maaike in het doel. Achter Roos, Mischa, Celeste en Erin. Middenveld Mila, Gaby en Abigaïl. Voor Jadelie, Anna en Sarah. Meteen na de rust begon PPSC met een offensief om een doelpunt te kunnen maken, maar werd niet gevaarlijk. De verdediging stond goed en na zo’n drie minuten spelen kon BVCB er voor het eerst uitkomen. Een mooie pass van Celeste op Anna zorgde ervoor dat Anna richting het doel van PPSC kon rennen. Jadelie was nóg sneller en kreeg de bal toegespeeld. Maar dit was óf net te laat, óf Jadelie was te snel, want ze liep in buitenspelpositie. Jammer meiden. Zoals zo vaak leek het dat de ploeg die ruim voor staat was rustiger ging voetballen. Dit was ongetwijfeld niet de bedoeling, maar PPSC kon wel wat meer op de helft van BVCB spelen. Dit leidde in de 46ste minuut tot een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Letterlijk dus, want niemand van BVCB ging voor het doel staan in de baan van het schot. Uiteindelijk waren het Celeste en Roos die dat wel deden en met resultaat. Celeste kon de bal tegenhouden en Roos wegschieten. De bal kwam bij Anna, halverwege de eigen helft. Jadelie werd aangespeeld in de diepte en kon zo snel richting de achterlijn van PPSC gaan. Even de bal terugleggen op Mila die vervolgens Sarah (goed naar binnen gekomen vanaf de andere kant van het veld) kon aanspelen. Van net binnen het strafschopgebied volgde een droge knal en zo was het 4-0. Een mooie snelle aanval en goed afgerond. Direct na de aftrap veroverde BVCB de bal. Via Gaby kwam de bal bij Anna. Nadat ze met haar eerste poging de keeper raakte, kon ze in de rebound toch de 5-0 scoren. Dat was erg snel na elkaar en de moed zakte in de schoenen bij de tegenstander. Niet veel later was Sarah opnieuw dicht bij een doelpunt. Jadelie schoot vanaf links op doel en in eerste instantie had de keeper niet vast. Echter net voordat Sarah bij de bal kon, pakte de keeper de bal toch nog op. De problemen van PPSC ontstonden vaak nadat hun keeper de bal weer in het spel gebracht had. Zo ook in de volgende situatie. De keeper speelde de bal weg. Mischa kon onderscheppen en terugspelen naar Celeste. Celeste kon met een diepe bal Jadelie vinden, die vervolgens een kort passje op Anna gaf. Meteen schoot Anna op doel en zo was het 6-0. Op de bank vroegen de spelers voorzichtig om tien, tien, tien. Echter heel hard over het veld roepen naar hun ploeggenoten durfde ze toch niet. Niet veel later kreeg PPSC een vrije trap wegens hands. Celeste kopte de bal weg en Mischa kopte de bal door. Zo kwam de bal bij Anna op het middenveld. Zij speelde Jadelie aan in de diepte. Naast dat dit een hele goede aanval was, volgde nu de mooiste pass van de wedstrijd! Let op: ondanks dat Jadelie helemaal alleen op de keeper af ging, waren Beau en Anna goed meegelopen. Beau bleef goed achter de bal en Jadelie gaf een heel simpel, maar zeer effectief breedte balletje op Beau. Beau hoefde alleen de bal nog maar in het lege doel te schuiven, wat ze beheerst deed; 7-0. Maar het passje van Jadelie getuigde van grote klasse, hoe simpel ook! Zien dat je medespeler er beter voor staat en dan de bal gewoon geven, in plaats van zelf schieten. Prima gedaan Jadelie! Niet veel later kon Beau opnieuw op doel schieten. Erin had de bal naar Sofie gespeeld en Sofie stuurde Beau weg met een mooie dieptepass. De hoek was lastig en zo kon de keeper de bal tegenhouden. Nog maar een keer wisselen. Abigaïl kwam voor Celeste, Sarah voor Amy en Mila voor Anna. Even kijken hoe Abigaïl met deze nieuwe positie om zou gaan. We hebben namelijk opties nodig binnen de opstelling. BVCB had nog een hoekschop tegoed. De bal kwam mooi voor het doel, maar kon niet verzilverd worden. De keeper speelde de bal ver weg, maar Erin kon de bal onderscheppen en naar Sofie spelen. Die speelde Gaby aan. Een één-tweetje met Beau en een schot op doel. 8-0, zo simpel kan voetbal zijn, mits goed uitgevoerd. En dat deden de meiden in dit geval. Op de reservebank bleef de wens voor de tien levend, maar PPSC wilde hieraan niet meewerken. Ze dwongen Maaike in de laatste minuut zelfs nog tot een uiterste krachtinspanning om de nul te houden. Dit lukte gelukkig en zo heeft BVCB MO15-1 de koppositie in de poule te pakken, met een doelsaldo 10-0. Dus toch die gewenste tien. Vandaag goed gespeeld meiden. Volgende week gaan we uit spelen bij Dilettant. Ook een team zonder puntverlies.