• Wat een toestand met de nieuwe corona maatregelen van de club. Zonder vaste supporters moest aangetreden worden tegen Berkel MO15-2. Juist nu we op het hoofdveld onze kunsten mochten laten zien, was onze 12de man niet welkom!
  Maar ja, de gezondheid van ons allen is het aller belangrijkste. Daarom waren uit voorzorg drie spelers afgemeld en waren er vijf spelers van andere teams bij het team aangesloten. Dames bedankt voor jullie inzet!
  Gelukkig was het lekker weer, op 10 minuten voor de rust na. De opstelling voor vandaag: Maaike op het doel. Achter Claudia, Mikkie, Celeste en Melanie. Op het midden veld Britt, Laura H en Laura J met in de voorste lijn Judith, Sarah en Beau. Abigaïl en Mila begonnen op de bank, want zij kwamen direct vanaf veld 5 waar zij een wedstrijd met de MO13-1 gespeeld hadden. Op deze manier konden ze nog even op adem komen.
  Berkel begon veel feller aan de wedstrijd dan BVCB. Waarom is een raadsel, maar misschien wel hun speelwijze. Met snelle voorhoede spelers was al snel duidelijk dat onze achterspelers en pittig middagje tegemoet gingen. Ondanks het veldoverwicht van Berkel bleef het lang 0-0. Mede ook omdat Maaike een aantal uitstekende reddingen in huis had. Echter na zo’n twintig minuten ging het mis. De bal werd vanaf de linkerkant voor het doel geschoten door Berkel en Celeste wilde de bal wegschieten. De bal kwam op haar scheenbeschermer en rolde tergend langzaam in het eigen doel. Ongelukkig was dus de 0-1 achterstand. Maar objectief gezien waren de beste kansen voor Berkel geweest tot dan toe.
  BVCB liet zich niet uit het veld slaan en bleef strijden voor elke grasspriet. Heel langzaam leek het team iets meer grip te krijgen. Af en toe werd ook goed overgespeeld. Dit was vaak lastig, omdat veel van onze spelers óf onvoldoende bewogen, óf juist te veel van hun plekje wegliepen, waardoor de bal in een aantal situaties niet overgespeeld kón worden. Judith, Laura H en Britt wisten de keeper wel op de proef te stellen, maar niet te verontrusten met hun schoten. Daarom was de ruststand 0-1. Een uitgangspositie die we dit hele seizoen nog niet gehad hebben.
  In de rust aangegeven dat er achterin meer rust aan de bal moest zijn. Hierdoor zou het hele team beter gaan spelen. Ook het vanaf je positie spelen werd aangestipt. Gelukkig konden Sarah en Laura J bij aanvang van de tweede helft wel weer meespelen, want zij waren met klachten gewisseld in de eerste helft.
  BVCB begon de tweede helft beter aan de wedstrijd. Een paar omzettingen in het team had voor meer balans gezorgd. Laura H stond nu als midden voor en Britt daarachter. Ook dit betekende wat meer rust aan de bal. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft was het Laura H die door de verdediging soleerde en op het doel kon schieten. Doordat ze eigenlijk de bal net iets de ver voor zich uit speelde, kon de keeper redden. Dit was dé kans om op gelijke hoogte te komen. Maar BVCB bleef aandringen. Berkel bleef gevaarlijk met snelle uitbraken. Maar als onze achterhoede verslagen leek, was daar telkens Maaike. Of het nu binnen haar strafschop gebied was, of ver daar buiten, heel vaak was ze de situatie de baas door de bal te pakken of weg te schieten. Met nog een kwartier te spelen gaf Claudia een afgeslagen bal weer hoog het strafschopgebied in. Beau strekte haar been hoog uit en kon de bal naar Britt laten vallen. Met een bekeken schot in de rechter hoek was het 1-1. Qua kansen misschien niet helemaal in verhouding, maar wat betreft inzet en werklust wel verdiend.
  De ploegen gingen beide voor de winst, wat een spectaculair slot van de wedstrijd gaf. Voor beide doelen was het soms druk en BVCB had meer balbezit. Berkel was echter via de eerder genoemde uitbraken minstens zo gevaarlijk. Drie minuten voor tijd werd de score opnieuw veranderd. Doordat een diepe bal niet goed uitverdedigd werd, moesten de BVCB verdedigers in de achtervolging. Dit lukte in eerste instantie, maar het middenveld sloot te laat aan. Die stonden natuurlijk in de “aanvalstand”. Ondanks dat de aanvaller met de bal naar de buitenkant gedrongen werd, kon de bal teruggelegd worden waarna de meegelopen middenvelder de bal in het doel kon schieten. Zo was het 1-2 voor Berkel. Tot in de blessure tijd vocht BVCB voor de gelijkmaker en werd Laura H nog even op de tenen gestaan om haar af te stoppen, maar lukte het niet om gelijk te maken.
  BVCB was ongelukkig geweest hoe de tegendoelpunten tot stand waren gekomen. Maar mocht zich ook gelukkig prijzen dat Maaike in topvorm was en zo een hoge uitslag in ons nadeel had voorkomen.