• Eindelijk het begin van de competitie. De eerste tegenstander XerxesDZB MO15-1. Lekker voetbalweer, maar toch nog wel wat benauwd. We mochten spelen op veld 3. Het veld wat in de auto bestempeld werd met mogelijkheden voor tijdrekken. Het is namelijk het enige veld met aan de lange kant een hek waar de bal overheen geschoten kan worden. Gelukkig was dat niet nodig tijdens de wedstrijd…
    Vandaag was iedereen aanwezig, zodat we veel konden wisselen. De scheidsrechter vond zelfs dat we dat te veel deden in de tweede helft. De opstelling bij het begin: Maaike op doel, Roos, Erin, Celeste en Mischa achter. Het middenveld bestond uit Gaby, Sarah en Amy, met in de aanval Anna, Mila en Femke. Voordat de wedstrijd kon aanvangen wilde de scheidsrechter de spelerspassen controleren. Dit is al de tweede wedstrijd van dit seizoen dat dit gebeurt. Een goede zaak! Dan even nog de grensrechters aan de goede kant van het veld zetten, een bal met de juiste spanning uitzoeken en daar klonk het beginsignaal. Meteen koos BVCB de aanval. Pakte de bal af van Xerxes en binnen een halve minuut had Mila de kans om op doel te schieten. Echter net de teen van een verdediger kon de bal naast het doel sturen. Dat was in ieder geval een goed begin. Ojee, de keeper had een wit hesje aangedaan. Die moest dus ook nog even uit. Zo liepen de eerste minuten, behalve de aanval, niet echt vlotjes. Het overwicht van BVCB was groot. De kwaliteit van het spel matig en daardoor viel het aantal kansen tegen, ondanks dat het spel zich volledig op de helft van Xerxes afspeelde. In de 6de minuut kon Gaby een goede voorzet geven, maar de keeper schoot de bal weg. Bij een aantal volgende aanvallen stonden onze links- of rechtsvoor buitenspel. Zo graag wilden de meiden scoren of de bal voorzetten. Maar ja, de scheidsrechter vond dat niet goed. Het duurde tot de 12de minuut voordat Xerxes de middenlijn wist over te steken. Tot die tijd had Celeste nog geen bal gehad, laat staan Maaike! Maar het stond nog altijd 0-0. Echter dit bood BVCB precies de ruimte die het nodig had. De bal werd bij het strafschopgebied van BVCB onderschept. Roos speelde naar Anna, Anna naar Mila. Mila sprintte met de bal naar voren en wilde een voorzet geven. Deze werd onderschept en kwam bij Amy. Een mooie voorzet van de linkerkant naar de rechterkant volgde. Beau kon de bal ontvangen en met een bekeken schotje de keeper passeren. 0-1, eindelijk! Deze aanval had alles bij elkaar 38 seconden geduurd. Nadat de scheidsrechter het doelpunt genoteerd had in zijn boekje, trapte Xerxes af. Opnieuw pakte BVCB de bal snel af en was het Anna die na een vlotte combinatie tussen Gaby en Beau een goede kans kreeg. Helaas ging het schot naast. Na de uittrap van de keeper werd de bal snel weer veroverd. Een hoekschop ontstond en Sarah nam de bal. Een lage voorzet kwam bij Mila terecht. Mila speelde de bal naar Erin, die opnieuw het strafschopgebied in speelde. Anna tikte de bal opzij naar Amy, die vanaf de rand van het strafschopgebied laag op doel schoot. Ook deze bal was de keeper te machtig en zo stond he in de 17de minuut 0-2. Dat beloofde nog wat voor de rest van de wedstrijd. BVCB ging stug door. In de 18de minuut konden verschillende spelers diverse keren op doel schieten. Maar de keeper wist telkens de bal met haar voeten tegen te houden. Zo ontstonden er een aantal hoekschoppen op rij, maar succes bleef uit. Niet veel later konden achtereenvolgens Anna en Jadelie uit verschillende aanvallen op doel schieten. Ondertussen kreeg Maaike haar eerste bal te verwerken, die door Sofie bewust niet aangeraakt werd. Maaike speelde naar Roos die Anna in de diepte stuurde. Ook het schot dat volgde ging naast. BVCB stond zover naar voren dat Xerxes heel af en toe kon uitbreken. Maar dan waren het Sofie of Mischa die de deze poging onschadelijk maakten. Even later deed Shivany hetzelfde aan de rechterkant. In de 29ste minuut kon Roos een uitbraak voor BVCB in gang zetten. Een mooie pass op Anna leverde een vrij veld op. De laatste van Xerxes ging verdedigen, waardoor Femke geheel vrijkwam. Echter het passje bleef uit en in plaats daarvan volgde een schotje dat…naast ging. Zonde, want hier had veel meer in gezeten. Xerxes kreeg opnieuw de bal niet weg. Uiteindelijk kreeg Abigaïl de bal. Speelde de laatste uit en kwam vrij voor de keeper. Het eerste schot ging recht op de keeper af en werd onschadelijk gemaakt. Het tweede schot was hetzelfde lot beschoren en het derde schot was over… Dit was dé kans op 0-3, maar helaas. In de 3 minuten die volgde kon BVCB nog vier keer op doel schieten. Maar succes bleef uit. Dan maar even met elkaar bespreken hoe het anders kan, om het vizier op scherp te krijgen.
    We bleven op het veld, want de dames van Xerxes hadden voor ons drinken opgehaald. Echter dit was wat te weinig en dus werd er nog een kannetje gehaald door één van onze kleedkamermoeders. Hartstikke goed! Het strijdplan was duidelijk. Met Maaike op doel, Celeste, Sofie, Erin en Shivany achter en Gaby, Abigaïl en Femke op het middenveld, moesten de kansen gecreëerd worden door Sarah, Beau en Mila. De tweede helft was nog maar net begonnen of Sarah kon de bal op doel schieten. Helaas ging de bal voorlangs het doel. In de counter die volgde werd de bal onderschept door Celeste. In plaats van een terugspeelbal op Maaike, werd de bal naar links gespeeld. Normaal een veilige bal, maar nu stond daar plotseling toch een speler van Xerxes. Die kon op doel schieten, maar Maaike was op haar post en pakte de bal klemvast. Er stond geen wind, maar het leek wel of BVCB zwaar tegenwind had. De bal kwam nauwelijks nog voor het doel van Xerxes, maar juist Maaike moest in de eerste tien minuten van de tweede helft al vaker de bal pakken dan in de eerste. Blijkbaar was de opstelling een stuk minder sterk dan in de eerste helft. Met name voorin was er weinig “body”. En als Mila dan dacht dat ze erlangs was, werd ze brutaal aan het shirt getrokken. Na ongeveer een vijftien minuten was er dan wel een goede aanval van BVCB via de linkerkant kwam de bal voor het doel. Werd matig weggespeeld en het was Sofie die zich niet bedacht en op doel schoot. Ook deze bal ging helaas net naast. Hierna kreeg BVCB weer meer vat op het spel. Wat uitdraaide op een schietkans voor Sarah. Ook deze bal ging…naast het doel. Door nogmaals wisselen kwamen diverse spelers op “nieuwe” plaatsen te spelen. Dit gaf wat verwarring. Spelers wisten pardoes niet meer wat te doen en dit leverde meer mogelijkheden voor Xerxes op. Maar Celeste (later vervangen door Gaby) en Maaike bleven de baas. Maaike kon zelfs bijna een assist geven aan Anna. Door een mooie uittrap kwam Anna direct oog in oog met de keeper. Maar haar schot ging… (u kunt het raden).
    Nog een keer wisselen, want een aantal spelers was vermoeid. Mischa begon daardoor met het nemen van de ingooi. Een mooie bal naar Anna, die doorspeelde naar Mila. De bal ging net te ver voor haar uit en kon verdedigd worden. In de tien minuten die restte, kreeg BVCB nog diverse goede mogelijkheden. Het doel bleek echter te klein om nog een goal te kunnen maken. Het slotakkoord was zelfs voor Xerxes, maar Maaike kon de bal klemvast stoppen. De eerste drie punten zijn binnen dames. Goed gedaan. Volgende week spelen we thuis tegen PPSC. Als we wat nauwkeuriger naar elkaar overspelen en ook in de afronding van de kansen, komt het goed.