• Na de goede tweede helft afgelopen woensdag, waarin het team had laten zien dat het nóg beter kan voetballen dan dat het wekelijks in de competitie laat zien, waren we op bezoek bij Leidschenveen MO13-1. Beide teams staan bij aanvang gelijk in punten én doelsaldo. Het zou dus een spannende wedstrijd worden. Helaas was Loïs afgemeld en was Beau ziek, dus moesten we het opnieuw doen met maar één wissel. Bovendien waren Lenara en Abigaïl niet topfit.

  Het schema voor het wisselen weer op het aantal wisselspelers afgestemd en bovendien met Lenara afgesproken dat zij zou spelen en daarna rust zou krijgen, zodat ze in de dug-out kon aangeven of ze verder kon. Gelukkig was dit telkens het geval. De opstelling was zowel in de eerste helft, als in de tweede helft niet “standaard”. Maaike in de goal geeft een vertrouwd gevoel. Achter Celeste, Melanie, Loïs II en Lenara. Op het midden veld beide Laura’s en Abigaïl. Voor Dinaira, Mila en Sarah. Dat betekende dat Judith als reserve begon en er hopelijk als onaangename verrassing voor de tegenstander in zou komen. Tijdens de warming-up waren we een groot gedeelte van de tijd in de dug-out te vinden vanwege de harde regenbui die over veld 1 kwam. Gelukkig voor de toeschouwers was er een mooie overdekte tribune.

  BVCB MO13-1 begon met de wind schuin tegen, iets wat Loïs II graag wilde. Zo konden ze de tweede helft met de wind mee spelen. Laura H probeerde het spel te verdelen en in de 3e minuut wist ze de bal goed naar Abigaïl te spelen aan de rechterkant. Abigaïl bedacht zich niet en schoot direct op het doel. Helaas kon de keeper de bal tegenhouden. Af en toe werd er goed in 3-hoekjes gespeeld, waardoor de bal lekker steeds naar vrijstaande medespelers overgespeeld kon worden. Zo ook in de 5e minuut. Een mooi driehoekje met Abigaïl, Dinaira en Sarah kon alleen maar onderschept worden door hands te maken. Laura H nam de vrije trap en speelde de geheel vrijstaande Mila aan. Mila nam de bal goed aan en bij de tweede aanraking werd de bal keurig in het rechter beneden hoekje van het doel geschoven: 0-1. En daarmee scoorde Mila haar eerste competitiedoelpunt voor BVCB. Gefeliciteerd Mila! BVCB was sterker, maar in het verdedigen soms wat slordig. Ondanks de afspraak goed dicht bij de tegenstander te verdedigen werd dit in het heetst van de strijd regelmatig vergeten. Hierdoor kon Leidschenveen af en toe doorkomen, maar Loïs II en Celeste speelden in het centrum een heel goed partij en hielden veel tegen. Zoveel zelfs dat Maaike het koud kreeg op het doel. In plaats van alles als een raket naar voren te schieten, werd vandaag ook regelmatig goed ingespeeld naar de spelers op het middenveld. Ook Dinaira als midden voor, zelf vond ze dat erg spannend want dat had ze nog nooit gedaan, deed het heel goed. Ze kaatste de bal vaak goed naar een medespeler, zodat BVCB verder kon gaan met de aanval. Maar het was moeilijk om niet mee te gaan in het spel van de tegenstander. Als we de bal zomaar wegschoten kwamen zij er vaak uit. Als wij overspeelden, waren we veel sterker. Maar ja, het viel niet altijd mee om rustig te blijven aan de bal. Judith was in het veld gekomen voor Lenara, maar helaas was het verrassingseffect van een snel doelpunt haar niet gegeven. Gelukkig gaf Lenara aan dat het wel ging, dus kon zij nog een keer wisselen met Loïs II in de loop van de eerste helft. Abigaïl speelde opnieuw een sterke wedstrijd, ondanks haar zere voet. Op het middenveld dolde Laura H haar tegenstander regelmatig, maar had geen geluk met de passes naar de voorspelers.

  Ondanks het overwicht kon BVCB niet echt gevaarlijk worden. Sarah schoot een keer van afstand en ook Judith, maar deze schoten konden de keeper niet zenuwachtig maken. Een mooi één-tweetje tussen Laura H en Judith kon helaas net onderschept en weggeschoten worden. Mila was sterk bezig en werkte hard. In de 22ste minuut moest ze helaas naar de kant, omdat ze bij het passeren van de tegenstander een tik tegen haar knie kreeg. Ondanks de tranen kon ze na de rust gelukkig weer meedoen. Na wat heen en weer geping-pong aan de linkerkant kwam de bal ineens bij de rechtsvoor van Leidschenveen. Die nam de bal mee en probeerde de middenvoor aan te spelen. Loïs II wist de bal te stoppen met een uiterste krachtinspanning. De bal kwam bij Celeste. Meteen een pass naar Laura H en een diepe bal op Judith leverde meteen gevaar op. Judith kon op tijd bij de bal komen en scoorde beheerst 0-2 in de blessuretijd van de eerste helft. Mooi snel gevoetbald meiden. En zeer goed verdedigd Lois II.

  Even naar de kleedkamer opwarmen, ondanks de stank uit het putje… Het was goed om te zien dat de achterspelers en Maaike nu voldoende vertrouwen in elkaar hebben om de bal terug te spelen op de keeper en vanaf daar weer verder te spelen. Tijdens de rust aangegeven dat we moeten blijven overspelen naar elkaar, omdat we dan juist sterk zijn. Ook afgesproken te proberen via links- en rechtsvoor aan de buitenkant van het veld aan te vallen. Dan een voorzet te geven en die er dan in te schieten. De coach was ook een beetje in de war met de opstelling van de tweede helft. Maar dit was bewust. Een aantal spelers had een nieuwe positie gekregen om te zien hoe dit zou gaan. De opstelling was Maaike(met een extra vestje aan) op het doel. Achter Dinaira, Sarah, Lois II en Lenara. Middenveld met Laura J, Celeste en Abigaïl. Voor Judith, Laura H en Mila. Dat betekende Sarah, Dinaira, Laura H en Judith op een vreemde plaats. Ook iets aanvallender dan in de eerste helft om de tegenstander verder onder druk te zetten en waar mogelijk te profiteren van de wind. Met name Celeste zou niet te ver vooruit spelen om de terugvallende of verdedigde bal op te vangen en het spel proberen te verdelen. Judith en Mila zouden de bal voor spelen op Laura H die graag een paar doelpuntjes wilde maken. Sarah werd wat meer gedwongen om als een echte verdediger mee te rennen met de tegenstander en Dinaira moet leren om leiding te geven in het team. Dit kan het beste door achterin te voetballen en het spel voor je te hebben. Bovendien had ze wel enige ervaring bij haar vorige club. Gelukkig was het droog geworden en gingen beide teams weer met frisse energie de strijd aan. BVCB ging in de aanval over de linkerkant. Laura J en Mila speelde goed naar elkaar over. Mila speelde de bal naar Celeste die meteen maar op doel schoot. Maar wat was dat nou? De bal bereikte het doel niet, doordat één van de verdedigers de bal met de handen binnen de beruchte lijnen al tegenhield. Penalty dus. Veel meiden wilde hem nemen, maar Celeste werd aangewezen. Toen gebeurde er iets vreemds. Voordat alle verdedigers uit het stafschopgebied waren mocht de penalty al genomen worden. Met slechts één stap als aanloop werd de bal keurig achter de paal in het zijnet geplaatst. Zelfs keepers in het betaalde voetbal zouden kansloos zijn geweest. Zo stond het na precies twee minuten in de tweede helft 0-3.

  Na dit doelpunt bleek toch wel dat de veranderde opstelling ertoe leidde dat een aantal spelers niet precies wist hoe te lopen. Daardoor kreeg Leidschenveen een aantal kansen. Maar Dinaira had vaak genoeg tijd om te onderscheppen en vaak ging de bal ook vaak naast het doel van Maaike. Tot in de 43e minuut BVCB er razendsnel uit kwam. De bal werd op rechts achter verdedigd. Lois II speelde de bal naar Celeste. Via Laura J ging de bal naar links voor, zodat Mila Laura H kon aanspelen. Die kaatste terug op Celeste waarna de bal naar rechts geplaatst werd op Sarah, die goed was aangesloten. Sarah bedacht zich geen moment en schoot op doel van redelijk grote afstand. De keeper kon helaas redding brengen met de voeten. Dit was een heel mooie en snelle aanval meiden! Maar het bleef een beetje zo dat Leidschenveen een doelpuntje wilde maken en wat te veel ruimte kreeg. BVCB verdedigde echter goed en in de 49ste minuut was er een mooie aanval over rechts. Judith pikte de bal op en probeerde haar tegenstander voorbij te spelen. Dit lukte goed, maar een voorzet lukte niet. In plaats daarvan draaide Judith terug, speelde Abigaïl aan en een passje breed op Celeste volgde. Een hard schot ging rakelings over het doel heen. Het zonnetje was gaan schijnen en om de beurt kwamen de meiden hun handschoentjes naar de kant brengen. Ook in de 50ste minuut kon Judith haar tegenstander uitspelen, maar opnieuw volgde geen voorzet. Na de wedstrijd afgesproken hieraan in de training aandacht te besteden, want vaak staan er medespelers voor het doel vrij om de bal er proberen in te schieten. De bal was nog wel aangeraakt, dus een hoekschop voor BVCB. Sarah wilde de bal graag nemen en rende zo hard ze kon naar voren. Toen ze klaarstond om de hoekschop te nemen keek ze goed en communiceerde ze met Celeste waar de bal zou komen; namelijk voorin het strafschop gebied bij de 16-meter. Zelf stond Celeste wat naar de andere kant. Net voordat Sarah de voorzet ging geven sprintte Celeste haar tegenstanders voorbij. Sarah speelde de bal precies op de aangegeven plaats en met een mooi hoog schot kon Celeste de bal in de touwen schieten: 0-4met nog tien minuten te gaan. Heel mooi afgesproken en prima uitgevoerd dames. Zo moeten jullie het vaker doen.

  Leidschenveen ging vanaf de aftrap meteen in de aanval, maar Melanie kon de bal onderscheppen. Helaas belandde de bal toch weer bij een tegenstander die de bal helemaal naar de andere kant plaatste. Dinaira en Sarah kwamen te laat om het schot tegen te houden en ook Maaike moest het antwoord schuldig blijven op het lage schot. Zo was het dus 1-4. Even later was Maaike wel op haar post om een schot klemvast te pakken. Op dit moment stond BVCB niet helemaal goed, maar na overleg werd besloten de opstelling niet aan te passen, tenzij er nog een doelpunt zou vallen. Maar dat ging niet meer gebeuren. BVCB ging een paar keer goed in de aanval. Mila had de kans om haar tweede doelpunt te maken, maar de bal ging iets te ver voor haar uit. Na de uittrap van de keeper ving Judith de bal op en speelde Laura H aan. Haar schot werd met de voeten tegen gehouden door de keeper. De “rebound” was voor een speler van Leidschenveen die pardoes op haar eigen doel schoot. Ook nu kon de keeper de bal pakken. Of was dit een terugspeelbal? Maar nee, de scheidsrechter vond van niet. Even later kon Judith nog een doelpunt scoren, maar helaas was buitenspel geconstateerd en ging dit feestje niet door. Maar BVCB gaf af en een minuut later kwam Laura H alleen voor de keeper. Een goed schot, maar de keeper kon er nog net bij. In de laatste minuut had Sarah echt pech. De uittrap van de keeper kwam bij haar en haar tegenstander terecht. Een duel om de bal en Sarah kreeg de bal hard in haar gezicht. Hierdoor moest zij de strijd staken. De moeder van Laura J keek even goed of de neus niet gebroken was, maar die stond nog recht was de conclusie.

  Niet veel later vond de scheidsrechter het voldoende en floot voor het einde van de wedstrijd. Opnieuw goed gespeeld meiden. Ook de trainers hebben vandaag veel geleerd van jullie. Door deze overwinning zijn we weer naar de derde plaats gestegen. Houd dit vol!