• BVCB met hangen en wurgen langs Nieuw-Lekkerland

 • BVCB – Nieuw-Lekkerland 1 – 0 (0 - 0)


  Na de goede en gewonnen wedstrijden, met bijbehorende dito uitslagen tegen Sparta en Papendrecht, zet BVCB ook het duel tegen Nieuw-Lekkerland in winst om. Daarmee is meteen het meest positieve van de jongste tweestrijd genoemd. Qua spelbeeld en vermaak was er op het Sporthoekpad weinig te beleven. Met het enige doelpunt van de wedstrijd, mag topscoorder Michael de Rooij zich, in de slotfase, als matchwinnaar laten bejubelen.

 • BVCBvoorzitter Ronald Helder staat aan het begin van het duel stil bij het overlijden van oud-voorzitter Rinus van den Hoek.

  Voorafgaand aan het duel van BVCB tegen Nieuw-Lekkerland wordt er door voorzitter Ronald Helder stil gestaan bij het recent overlijden van oud-speler, oud-voorzitter Rinus van den Hoek. Aansluitend wordt een minuut stilte in acht genomen.
  Het is Nieuw-Lekkerland dat het meest fel aan het duel begint. De felle start lijkt BVCB enigszins te overrompelen en binnen twee minuten moet doelman Massimo van Ewijk met een uitstekende ingreep zijn ploeg behoeden voor een vroege achterstand. Met een stijlvolle safe ranselt de BVCBsluitpost de inzet van Tim van der Zee naast zijn domein. De kans voor de gasten ontstaat door slordig balverlies in de Hoekse afweer. En dat zal niet de enige keer deze middag zijn.
  De eerste aanvallende impuls van BVCB leidt tot een hoekschop, die genomen wordt door Adam Boujara. Bij de tweede paal wordt de indraaiende bal ingekopt door Coen Barg. De vreugde is van korte duur, daar arbiter Frank Meeuwenoord een lichte overtreding heeft geconstateerd. Het doelpunt wordt derhalve afgekeurd, tot verbazing van menig aanwezig toeschouwer. Als even later Menno Vooges te lichtzinnig de bal door het midden speelt, wordt het speeltuig opgepikt door Sven Schilders. De bezoekende spits haalt, alleen voor Van Ewijk, hard uit, maar mikt tot opluchting van BVCB naast.

 • Coen Barg (nr.9) kopte al eerder raak, maar doordat de arbiter een lichte overtreding zag werd deze afgekeurd.

  Het rammelt aan alle kanten in de verdediging van de blauwwitten. Net als Vooges gaat ook Mitchell Feijen in de fout. Maar ook nu weet Nieuw-Lekkerland niet te profiteren en het defensief gerommel af te straffen. De ploeg van trainer Fop Gouman blijft de meest felle in de eerste helft. Zij winnen meer de duels en ook de tweede bal is vaak voor de bezoekers. Gevolg is dat BVCB geen moment in de wedstrijd komt en het goede spel van de vorige twee weken geen vervolg kan geven. Ondanks het mindere spel komt de thuisploeg tot aan de rust niet meer in gevaar. De verdediging, waar na een paar weken afwezigheid, weer een plekje is voor Giovanni de Groot, heeft uiteindelijk zijn zaakjes redelijk op orde.
  Vlak voor de onderbreking krijgt BVCB nog een kans om met een voorsprong richting de kleedkamers te gaan. Met een vrije trap vindt Boujada het hoofd van Feijen, die de bal net niet vol genoeg kan raken, om die de goede richting te geven.
  In de rust blijft Vooges achter in de kleedkamer en maakt Max van Dijk zijn opwachting. Binnen twee minuten lijkt BVCB dan echt de score te openen, maar het scenario bij de afgekeurde goal herhaalt zich. Ook nu annuleert Meeuwenoord de treffer vanwege een licht vergrijp door een Hoekse aanvaller.

 • Met het inbrengen van Ferdi Sinar krijgt BVCB meer snelheid in de aanval.

  Gedurende de gehele tweede helft valt er voor het in geruime getale aanwezige publiek amper iets te genieten. Het lukt BVCB niet om de tegenstander onder druk te zetten en aanvallende initiatieven stranden in schoonheid. Met het inbrengen van Ferdi Sinar krijgt BVCB meer snelheid in de aanval, maar ook dit leidt niet tot kansrijke mogelijkheden. De spelers van Nieuw-Lekkerland knokken voor wat ze waard zijn, maar ook zij komen amper in de buurt van het Hoekse doel. Een toeschouwer kijkt het spel met lede ogen aan en betitelt het vertoonde spel met “ boerenkoolvoetbal”. Hij slaat hiermee de spijker op de kop.
  Gelijkertijd met het invallen van Sinar is ook Nick Walbeek binnen de lijnen verschenen. De creatieve middenvelder, die dit seizoen nog maar weinig speelminuten heeft gemaakt, kan nog wel eens voor een verrassing zorgen. Met een goede vrije trap of een vernuftige pass is Walbeek in het verleden meerdere keren van waarde geweest. Ook nu staat Walbeek met een prima pass aan de wieg van de enige treffer van het magere duel. Vanaf rechts vindt hij met een afgemeten voorzet het hoofd van De Rooij, die met een voortreffelijke kopbal doelman Ronald Vlot weet te passeren.
  In de slotminuten krijgt Rob Vrijenhoek nog een grote kans om de winst definitief veilig te stellen, maar zijn schot gaat hard over.

 • In de slotfase weet Nick Walbeek met een afgemeten voorzet het hoofd van topscoorder Michael de Rooij te vinden 1-0 !

  BVCB stelt zich meer dan tevreden met de drie punten, waarmee het mindere spel snel is vergeten. Op Brielle na zetten alle ploegen boven de “veilige streep” hun duel in winst om. Derhalve verandert er maar weinig in de ranglijst en behoudt BVCB de vierde plaats. Komende zaterdag speelt de ploeg van Boereboom de uitwedstrijd tegen Zuidland. De club van oud-BVCBspeler Yousif de Kock heeft de laatste drie wedstrijden niet weten te winnen en bevindt zich op de elfde plaats van de eerste klasse D.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (88’ Sten van Dijk), Adam Boujada (65’ Ricoberto Luijando), Evan Blom (70’ Ferdi Sinar), Coen Barg (70’ Nick Walbeek), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Menno Vooges (46’ Max van Dijk), Elroy Wijngaarde.

  Verslag: HP Goudappel       Foto's: Rick den Outer -Meer foto's hieronder-