• BVCB maakt een sportief en gezellig begin aan 2020

 • Op de eerste zaterdag van het nog jonge jaar organiseert BVCB een Nieuwjaarsfestijn met activiteiten voor jong en oud. Om 10 uur gaat de E-Talents Cup van start met een kleine 50 deelnemers. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt voor het Oud en Nieuwtoernooi. Aansluitend treft men elkaar in de kantine voor een gezellige Nieuwjaarsreceptie met bijbehorende speech, een hapje en een drankje en de huldiging van de winterkampioenen.

   

 • E-Talents Cup

  Al vroeg in de ochtend is het een drukke bedoening in de kantine van BVCB. Tal van grote tv-schermen worden netjes naast elkaar opgesteld. Vanaf 10.00uur melden de eerste deelnemers aan de E-Talents Cup zich. Dit is het landelijke FIFA clubkampioenschap van Nederland.

  Niet alleen wordt er twee tegen twee deelgenomen aan het FIFA19toernooi, tegelijkertijd worden de FIFA19 skillgames uitgevoerd op het naastgelegen voetbalveld. 

 • Kortom: gamen en bewegen in één toernooi! En de winnaars van beide toernooien gaan ons eigen Esports team vormen en gaan BVCB vertegenwoordigen op het NK!

  Aan het einde van het seizoen gaan de winnaars van BVCB deelnemen aan de landelijke finale. De skillgames op het veld zijn gewonnen door Joep en Quint. De winnaars bij het FIFA19toernooi  zijn Anthony en Tim. Gefeliciteerd alle vier! Nu al succes gewenst in de finale.

 • BVCB Oud en Nieuw

  Rond 13.00 uur arriveren de eerste spelers die gaan deelnemen aan het “Italiaans Toernooi”. Drie elftallen nemen het tegen elkaar op: BVCB JO19-1, BVCB 1 en BVCB Oud. Het laatste elftal is een bonte verzameling van spelers, die in het nabije of iets verdere verleden uitkwamen voor BVCB1. Het is BVCB A1 dat verrassend goed uit de startblokken komt en het BVCB 1 knap lastig weet te maken. Uiteindelijk blijkt BVCB 1 net iets te sterk en wint met 2 – 1. Het schitterende doelpunt van Ajunior Martijn Stel wat de 1-1 betekent, mag hier niet onvermeld blijven.

 • BVCB Oud treedt aan met diverse coryfeeën, de een wat meer afgetraind dan de ander. Het elftal van BVCB Oud stond onder leiding van Peet de Koning. Tegen de Ajunioren houden de “ouwetjes” het knap lang uit zonder schade. Uiteindelijk wint de jeugd met 2 – 0. BVCB 1 wint met 1 – 0 van de oudere garde. Al meende de verliezende partij dat het doelpunt buitenspel was. In beide wedstrijden valt Nick Stofbergen op door zijn knappe keeperswerk.

  Meer foto's van het Italiaanse Toernooi van Ronald Kroos

 • Nieuwjaarsreceptie

  Om 16.00 uur is het gezellig druk in de kantine. De muzikale omlijsting van deze feestelijke receptie is in handen van zanger gitarist Eric Ekkerman. De klok loopt tegen vijven als alle aanwezigen luisteren naar de Nieuwjaarsspeech van bestuurslid Ronald Helder. Zoals dat hoort wordt er, aan de hand van een aantal afkortingen, niet alleen terug, maar ook vooruitgeblikt.  De laatste afkorting gebruikt Helder om leden op te roepen binnen BVCB te werken aan daar waar drogisterij Etos voor staat: Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking.

  Aansluitend aan de speech wordt er door iedereen getoost op het nieuwe jaar en worden hapjes geserveerd.

  Winterkampioenen

  Een nieuw initiatief is het huldigen van de zogenaamde Winterkampioenen.  BVCB JO13-3, BVCB JO17-2, BVCB JO17-1 en BVCB JO19-2 staan op de laatste speeldag voor de wintersop bovenaan en mogen zich daarom Winterkampioen noemen. Ook BVCB 3 ontvangt een medaille en worden gehuldigd vanwege het behalen van de eerste periodetitel.

  Eric Ekkerman vermaakt de rest van de middag en vroege avond op gezellige wijze de aanwezigen met een aantal oude nummers, maar ook nieuw repertoire. Toepasselijker kan het eigenlijk niet.

  Van uw verslaggever: HP Goudappel