• BVCB M017-1 herstelt zich na een mindere reeks

 • Woensdag 19 april jl. moest BVCB MO17-1 Haar inhaalwedstrijd spelen bij IJVV De Zwervers. Een medeconcurrent voor het kampioenschap. Omdat BVCB de wedstrijden daarvoor verloren had, was het een wedstrijd erop of eronder. Bij verlies lijkt het door het team zelf gestelde doel onbereikbaar, omdat ook CKC dan te ver uitloopt. Bovendien komt IJVV De Zwervers dan ook op een drie punten voorsprong, waardoor het waarschijnlijk voor BVCB onmogelijk wordt om deze teams in te halen. Tenzij er iets onverwachts gebeurt bij de andere wedstrijden.

  De meiden gaven aan er klaar voor te zijn, maar tijdens de warming-up leek dit niet het geval. Maar het team zet gewoonlijk de knop aan het begin van de wedstrijd om en gaat er dan voor. Helaas lukte dit bij aanvang van de eerste helft niet. In een mum van tijd stond het team op een 1-0 achterstand en de eerste helft werd zelfs met een 7-0(of toch 6-0?) achterstand afgesloten. In de rust waren de meiden zeer ontevreden en werden allerlei oorzaken gezocht. Maar er moest nog een halve wedstrijd gespeeld worden. Dus als zij zoveel doelpunten kunnen scoren, moeten wij dat ook kunnen. Bovendien was het een mooie gelegenheid een aantal dingen uit de training te oefenen met echte weerstand.

  Met die instelling werd de tweede helft aangevangen. Een tegenvaller was wel dat zowel Chimene, als Jadelie aangaven zich niet lekker te voelen, waardoor er in de tweede helft geen wissels waren. Doordat Amy en Jennifer bij het team aangesloten waren, hadden we gelukkig wel voldoende spelers om de tweede helft te spelen. BVCB stond duidelijk beter op het veld. Er werd meer strijd geleverd en met name de verdediging wist nu te voorkomen dat de passjes erachter gelegd konden worden. Ook straalde Rachell op doel rust uit. Dit is altijd goed voor een team. BVCB wist de score een heel wat dragelijker aanzien te geven door zelf 3x te scoren (2x Jackie en 1x Gaby). De scheidsrechter had ook nog een verrassing in petto door maar 6-3 door te geven als officiële uitslag. Al met al een leerzame wedstrijd, waaruit blijkt dat als we er niet allemaal voor gaan, dat het dan ook niet lukt.

  Zaterdag 22 april volgde alweer de volgende wedstrijd tegen SC Botlek MO17-1. Helaas was Jackie afgemeld en waren Beau, Indy en Chimene nog niet voldoende hersteld om mee te kunnen doen. Gelukkig wilden Amy, Nikita en Erin van de MO15 bereid om het team te helpen. Bovendien wilde de vader van Amy grensrechter zijn. Heel erg bedankt dames en Christiaan! Jammer dat het juist bij aanvang van de wedstrijd begon te regenen.

  SC Botlek was in de uitwedstrijd met 4-1 te sterk geweest voor BVCB MO17-1. Dus het kon een mooie wedstrijd worden. Rachell, licht geblesseerd aan haar hamstring, wilde de hele wedstrijd keepen. Dit deed ze heel goed. Ook de verdedigers stonden meteen bij aanvang van de wedstrijd goed opgesteld. Er was dus wel degelijk veel geleerd van afgelopen woensdag! Heel knap.

  BVCB had vanaf het begin het betere van het spel. Al in de 5de minuut kon Jadelie op doel schieten. Helaas ging de bal aan het doel voorbij. Maar de toon was gezet. Ook Botlek probeerde de bal telkens achter de verdediging te leggen, maar waren door de opstelling en vooral de samenwerking tussen de verdedigers slechts heel sporadisch succesvol. Achteraf zou blijken dat zij de gehele wedstrijd nauwelijks op doel konden schieten. Dit tot volle ontevredenheid van hun coach. Ongeveer tien minuten nadat Jadelie haar poging had gedaan om de score te openen, was het Gaby die op doel kon schieten. Zoals helaas wel vaker mikte zij te hoog en ging de bal over het doel. We moeten tijdens trainingen toch nog maar wat oefen op het laag houden van de bal als we op doel schieten.

  Een paar minuten later kreeg BVCB een indirecte vrije trap wegens het terugspelen van de bal, waarna de keeper de bal met de handen oppakte. Alle spelers van Botlek gingen op de doellijn staan. Gaby legde de bal terug en Amy schoot op doel. Helaas werd de bal tegengehouden door het woud van benen. Botlek probeerde wel te voetballen, maar het spel was vergeleken met de eerste wedstrijd heel matig. Of BVCB was zo goed natuurlijk. In de 27ste en 29ste minuut werd een kans voor én Amy én Sharlayne niet omgezet in een doelpunt.

  BVCB bleef aandringen. Dit leidde in de 31ste minuut tot een eigen doelpunt van één van de verdedigers van Botlek. Een voorzet vanaf de linkerkant werd zomaar keihard achter de eigen keeper geschoten. BVCB juichte er niet minder om: 1-0.
  Nauwelijks een minuut later schoot Amy op de lat, maar het schot bleek vanuit buitenspelpositie op doel geschoten te zijn. Deed Botlek dan niets? Waarschijnlijk probeerden ze het wel, maar lukte het niet. De coach liet zich ook niet onbetuigd en ging zelfs met de scheidsrechter in discussie. De scheidsrechter floot echter een goede en consequente wedstrijd!

  Met nog vijf minuten te spelen voordat het rustsignaal zou klinken speelde Rachell de bal ver naar voren. Amy kon de bal naar Jadelie spelen en die schoot met haar rechter (!) been de bal over de keeper in het doel. Een mooie snelle aanval van BVCB en een verdiende 2-0 voorsprong.
  Even lekker rusten, want de regen bleef gestaag vallen. De spelers waren best tevreden. In de tweede helft zouden we proberen de voorzetten wat verder van de goal te geven. Zodat de keeper de bal niet kon onderscheppen.

  Meteen in de eerste minuut van de tweede helft kon Amy de bal op doel schieten, maar de keeper kon het tegenhouden. BVCB bleef de sterkere ploeg. Shivany stond nu als aanvaller opgesteld en was sneller dan haar tegenstander. In de 41ste minuut kon zij op doel schieten, nadat ze haar tegenstander buitenom gepasseerd was. Echter kon de keeper ook dit schot tegenhouden. Dit leek het signaal om nog eens extra aan te zetten voor BVCB. In de minuten die volgde konden achtereenvolgens Amy, Gaby, Shivany en weer Gaby het doel van Botlek onder vuur nemen. Echter een doelpunt bleef uit.
  Echt jammer, want BVCB had wel een paar extra doelpunten verdiend gezien het veldoverwicht.

  Ondanks dat Nikita als verdediger opgesteld was, kon zij regelmatig op het middenveld helpen en de bal die Botlek wegspeelde opvangen. Zodoende kon BVCB dan weer de volgende aanval opzetten. Erin stond aan de linkerkant van het veld en dit zorgde ervoor dat ze veel gebruik moest maken van haar chocolade been. Ze werkte heel hard en kon de bal ook vaak veroveren.

  De keeper van Botlek heeft in het vervolg van de wedstrijd nog veel meer pogingen van BVCB onschadelijk gemaakt. Hierdoor werd er niet meer gescoord. Na de wedstrijd werd er zeer hard getwijfeld of Botlek gedurende de tweede helft één enkele keer op doel geschoten heeft. Dit illustreert de kracht van BVCB vandaag.
  Nu nemen we twee weken rust om bij te tanken en klaar te zijn voor de laatste vier wedstrijden en het KNVB-eindtoernooi op 10 juni.
  Daarna volgt op 17 juni het toernooi bij MOC’17 in Bergen op Zoom.