•  

   

  Na de eerste thuiswedstrijd te hebben verloren wil BVCB in de uitbeurt tegen Neptunus-Schiebroek de zaken recht zetten. Echter komen de blauwwitten van een wel droge, maar zeker winderige kermis thuis. In de tweestrijd, waarin het speelbeeld net zo grillig is als het scoreverloop, trekken de gastheren in de slotfase aan het langste eind.


  BVCB komt in vergelijking met vorige week in nagenoeg dezelfde samenstelling aan de aftrap. Giovanni de Groot raakt zijn basisplaats kwijt ten faveure van Eythan Scheimann. Centraal achterin speelt Pieter Hofman voor de nog steeds geblesseerde aanvoerder Dennis van der Haas, die wel al voldoende hersteld is, om op de reservebank plaats te kunnen nemen.
  BVCB speelt de eerste helft met de wind in de rug, hetgeen op het natte kunstgras niet altijd in het voordeel is en opent sterk. Een listig steekballetje van Joshua Vermeer op de doorgelopen Nick Mahieu geeft de BVCB-verdediger de gelegenheid om een goede voorzet af te geven. Eindstation is het hoofd van Rob Rutten, die op enige meters van het Neptunusdoel de bal niet goed raakt, waardoor een grote kans verloren gaat.

 • Na deze snelle eerste serieuze mogelijkheid wordt in beide kampen veelvuldig balverlies geleden, met als gevolg dat er weinig goede aanvallen worden opgezet. Na ruim een kwartier komt de ploeg van trainer Kraaijbeek uit het niets op voorsprong. BVCB heeft de bal in eigen defensie en wil snel uitverdedigen. Een gevaarlijke pass door het midden wordt op fraaie wijze uit de lucht gepikt door Claudio Santos Silva, die meteen uithaalt en de naar zijn doel terugkerende Wesley van der Molen weet te verschalken.

 • Direct na de eerste tegengoal moet Van der Molen aan de bak, als één van zijn teamgenoten wederom balverlies lijdt. Met zijn benen verricht de Hoekse doelman een cruciale redding en voorkomt daarmee dat Tim Oosterwaal zijn ploeg in een wel zeer riante positie brengt.


  Haverwege de eerste helft wordt de dadendrang van BVCB iets sterker. Een aantal goed opgezette aanvallen van achteruit, leiden alsnog niet tot een doelpunt. Zo verdwijnt een goed schot van de goed op dreef zijnde Evan Blom voorlangs en ontbreekt bij de beste Hoekse aanval over drie á vier schijven een goede eindpass. Uit de corner die volgt komt de bal in het doelgebied bij Blom, die goed wegdraait van zijn opponent en Mitchell Feijen in staat stelt de gelijkmaker binnen te tikken.

 • Op basis van het aantal kansen is BVCB de eerste helft iets sterker dan de tegenstander, die vorig jaar op de laatste speeldag het kampioenschap in de tweede klasse wist binnen te halen. Te veel balverlies aan Hoekse zijde is het grote manco, waardoor BVCB het de tegenstander niet al te moeilijk weet te maken. Sterker nog: datzelfde manco leidt een tegenaanval van Neptunus in, waaruit een kans ontstaat om voor de tweede keer op voorsprong te komen. Na een handig overstapje van Santos Silva kan Laurens Cruz afwerken, maar ziet tot zijn teleurstelling de bal op de lat komen.

 • Even daarvoor heeft doelman Angelo Spanjaart een goed afstandsschot van Rob Rutten onschadelijk moeten maken. Omdat beide ploegen verder weinig te bieden hebben, wordt er gerust met een 1-1 tussenstand.
  Net als in de eerste helft opent BVCB ook de tweede rondgang met een goede mogelijkheid. Spanjaart heeft de grootste moeite met een strak laag schot van Blom. Helaas is er geen Hoekse speler in de buurt om te profiteren van de rebound.

  Binnen tien minuten na het welbekende bekertje thee komt BVCB op voorsprong. Tegen de wind in valt een bal van Nick Walbeek precies tussen Blom en de uitkomende Spanjaart. De doelman is net iets eerder bij de bal, maar met een fraaie carambole verdwijnt de bal via Blom met een even fraai boogje over de verbouwereerde doelman en valt droog in het Schiebroekse doel.
  Na de tweede Hoekse treffer volgt een kwartier van niet al te hoogstaand voetbal. BVCB heeft de wedstrijd onder controle en niets lijkt er op dat dit snel zal veranderen, ware het niet dat BVCB steeds nonchalanter gaat spelen, ook steeds meer balverlies lijdt en steeds meer achteruit gaat lopen. Oftewel: bij de ploeg van Gerard van Ruitenburg ontbreekt de overtuiging, dat het de wedstrijd tot een goed einde kan brengen.

 • Halverwege de tweede helft weet Neptunus de opgelopen schade te repareren. In een onoverzichtelijke situatie in het Hoekse doelgebied, waar Van der Molen er niet goed uitziet, kan Stefan van Diest profiteren met een intikker. De gelijkmaker werkt voor de drietanders als doping en met vereende krachten voeren zij de druk op. Tot uitgespeelde kansen leidt het spel van de gastheren niet. Toch wordt het een aantal keer gevaarlijk, maar dan uit vrije trappen.

 • In de persoon van Sander Duin heeft Neptunus niet alleen een betrouwbaar slot op de deur van de defensie, maar ook een speler die beschikt over een zuivere trap. Zo bereikt hij een kwartier voor tijd Oosterwaal die goed inschiet. Zijn schot verdwijnt via een Hoekse been rakelings naast. Vijf minuten later moet Van der Molen redding brengen op een afstandsschot van invaller Paul Hoekstra.


  Een door de goed leidende scheidsrechter Eren gemakkelijk gegeven vrije trap tegen Rutten is de indirecte aanleiding van de derde treffer van de bewoners van de Hazelaarweg. In eerste instantie lijkt de vrije trap geen gevaar voor de blauwwitten op te leveren, maar als Hofman de bal ongelukkig raakt, is Daniël van Delft de gevierde man, na het binnenprikken van de 3 – 2.
  In de resterende minuten komt BVCB niet dichterbij de gelijkmaker dan een inzet van Michael de Rooy, die via een Schiebroeks been de lat boven Spanjaart schampt.

  Volgende week speelt BVCB opnieuw op vreemde bodem. Tegenstander is SHO in Oud-Beijerland, dat in de eerste wedstrijd moest buigen voor Forum Sport, maar afgelopen zaterdag wist te winnen van Voorschoten’97.

  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Pieter Hofman, Mitchell Feijen, Nick Mahieu, Roy Eekman, Evan Blom, Nick Walbeek (76’ Michael de Rooy), Rob Rutten, Joshua Vermeer, Ayrton Verlaan (69’ Ugur Altintas)

   

  Verslag: HP Goudappel                                     Foto's: Ron van Bekkum

  Video: https://www.youtube.com/watch?v=z_vWnp0VKRs&feature=youtu.be