• DCV - BVCB 0 - 3 (0 - 1)


  Wat begon als een mooie dag met een fraaie overwinning op DCV eindigt voor de club in Bergschenhoek in een nachtmerrie. Rond de klok van 21.00 uur wordt de club opgeschrikt door een melding van brand in het clubgebouw. De melding wordt al snel opgehoogd naar “zeer grote brand". Even doet voetbal er niet toe. Niemand heeft het meer over de goede zaken, die BVCB deed in Krimpen aan de IJssel. De gehavende ploeg van Dick Boereboom boekt een ruime overwinning op de nummer vier van de ranglijst en zag dat een aantal duels eindigden met voor de blauwwitten gunstige uitslagen.

 • Basisplaatsen voor o.a. Menno Vooges, Coen Barg, Ferdi Sinar en Giovanni Lunger.

  Voor het treffen met DCV kan Boereboom op maar liefst acht spelers geen beroep doen. Blessures, schorsingen en trieste familieomstandigheden leiden tot basisplaatsen voor o.a. Menno Vooges, Coen Barg, Ferdi Sinar en Giovanni Lunger. Zelfs oud-BVCB 1 speler Dennis van der Haas neemt plaats op de uitgedunde reservebank en krijgt zelfs een korte invalsbeurt.
  In de beginminuten van de wedstrijd noteert DCV al het eerste kleine kansje. Routinier en ex-prof Carlo de Reuver legt de bal met een fraaie volley voor de voeten van Daan Beumer, die zijn inzet van dichtbij geblokkeerd ziet door keeper Massimo van Ewijk. Veel meer zal de BVCBdoelman deze middag niet te doen krijgen. Pas ver in de tweede helft krijgt de thuisclub nog een grote kans, maar daarbij krijgt Van Ewijk assistentie van de lat.
  BVCB is na het eerste kansje van de tegenstander de ploeg met het overwicht, zonder daarbij zelf tot goed voetbal te komen. Uitzondering vormen het drietal doelpunten die dan nog moeten gaan vallen en die alle drie van hoge kwaliteit zijn.

 • Rob Vrijenhoek creëerde weer diverse mogelijkheden in de aanval.

  BVCB krijgt twee mogelijkheden via Rob Vrijenhoek, te zachte kopbal na voorzet van Ricoberto Luijando en een lage diagonale schuiver, die beiden een redelijk eenvoudige prooi zijn voor de Krimpense doelwachter Bart de Keijzer.
  Na het eerste kwartier grossieren beide ploegen in foutieve passes en ontbreekt aan beide zijden het vernuft om een goede aanval op de fraaie kunstgrasmat te leggen. Gevolg is een spel dat zich voornamelijk afspeelt tussen de twee strafschopgebieden. Gevolg is dat, omdat er geen kansen kunnen worden gecreëerd, er weinig te genieten valt.
  Tot BVCB in de 40e minuut een aanval uit het boekje op weet te zetten. Leon van den Berg stuurt langs de rechter zijlijn Ferdi Sinar op snelheid weg. De voorzet die Sinar vervolgens in huis heeft is prima op maat gesneden voor Coen Barg, die op de juiste plaats staat om de Hoeksenaren met een fraaie volley op voorsprong te schieten.
  Op slag van rust krijgt Giovanni Lunger een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen. De middenvelder raakt de bal echter dusdanig belabberd, dat het speeltuig ruim naast gaat.

 • Coen Barg, die met een cool diagonaal schot voor de tweede keer deze middag De Keijzer passeert.

  Na rust neemt BVCB direct weer de touwtjes in handen. Koud uit de kleedkamer kan Vrijenhoek het DCVdoel onder vuur nemen. Het schot eindigt recht in de handen van De Keijzer.
  Ruim tien minuten na de thee vergroot BVCB de voorsprong. Bij een lange bal van uit de defensie vormt Michael de Rooy het perfecte tussenstation en bereikt Barg, die met een cool diagonaal schot voor de tweede keer deze middag De Keijzer passeert.
  Pas halverwege de tweede helft krijgt DCV zijn eerste grote kans. Een vrije trap van De Reuver wordt goed ingekopt door Beumer, die zoals al gezegd, de bal op de lat ziet belanden. Dichterbij een treffer zullen de pupillen van Wout Ooms niet meer komen. Dit geldt niet voor de mannen uit Bergschenhoek die namens Michael de Rooy en invaller Tim de Rooy nog kansen krijgen op meer. Vlak voor het slot van het matige duel valt de derde Hoekse goal. Een verre trap van Van Ewijk wordt totaal verkeerd beoordeeld door het Krimpense centrale duo. Het biedt Luijando de gelegenheid om met een fraaie lob voor de 0 – 3 te zorgen.

  Door de winst op DCV en het onverwachte verlies van Spartaan’20 bij hekkensluiter Rijsoord, klimt BVCB naar de derde plaats in de eerste klasse C.

 • De achterzijde van het pand raakte flink beschadigd © MediaTV

  De vreugde en blijheid van de middag, wordt ruw verstoord door de brand in het clubgebouw aan het Sporthoekpad. De brandweer en overige hulpdiensten rukken met groot materieel uit, om te redden wat er te redden valt. De brandweerlieden kunnen in ieder geval voorkomen dat de brand die in de kantine woedt niet overslaat naar het belendende kleedkamergebouw. In de ochtend wordt door de recherche onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Hoe groot de schade is, wordt op moment van schrijven, opgenomen door schade-experts.
  Wat de gevolgen zijn voor de trainingen komende week en de te spelen wedstrijden is ook nog alles behalve zeker. Voor BVCB staat de thuiswedstrijd tegen Nieuw Lekkerland op het programma.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Giovanni de Groot (75’ Ian Bosch), Coen Barg, Leon van den Berg (83’ Boy Kenswiel), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Giovanni Lunger (88’ Dennis van der Haas), Michael de Rooy, Menno Vooges, Ferdi Sinar (83’ Tim de Rooy), Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel     foto's: Rick den Outer