• Spijkenisse - BVCB 2 – 0 (0 - 0)
  Na bijna twee maanden winterstop reist BVCB af naar Spijkenisse. Tegen de koploper van de eerste klasse 1D hervat de ploeg van Dick Boereboom de competitie. Na een veel belovende start verzandt het duel in een “typische 0-0wedstrijd”. Wat hier ook de definitie van mag zijn. In ieder geval dienen kansen zich amper aan, blijft enig spektakel uit en heersen de beide defensies. Een kwartier voor tijd verspeelt BVCB in twee minuten tijd minimaal een punt en worden twee goals de Hoekse ploeg fataal.

 • Een nagenoeg fitte BVCBselectie staat op het veld van sportpark Jaap Riedijk

  Een week later dan gepland, rolt voor BVCB eindelijk de bal weer in competitieverband. Een week geleden waren de velden door de grillige nukken van Koning Winter onbespeelbaar en werd de thuiswedstrijd tegen Sparta afgelast (inhaal 10 februari).
  Boereboom kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie, maar kan nog steeds geen beroep doen op de inmiddels langdurig geblesseerde Leon van der Berg. Verdediger Giovanni de Groot is afwezig in verband met een skivakantie. Voor de zich goed ontwikkelende Adam Boujada is voor dit duel een basisplaats weggelegd.

  Op het matig bezochte sportpark Jaap Riedijk gaan de aanwezige toeschouwers er eens goed voor zitten, als zij zien dat beide kemphanen aanvallend aan het duel beginnen. Het eerste kansje is voor de thuisploeg, maar BVCB antwoordt snel met twee even goede aanvallen. Als de eerste storm bedaard is, neemt BVCB het initiatief. Zonder veel risico te nemen zoekt het een weg richting het Spijkenisser doel. Duidelijk wordt in de fase die hierop volgt, dat beide elftallen hun zaakjes goed op orde hebben, met name in defensief opzicht blijven de gelederen hermetisch gesloten.

  Halverwege de eerste helft kantelt het duel zich en komt Spijkenisse meer in balbezit en daarmee neemt de druk op de Hoekse afweet toe. Maar echt in de problemen komen de bezoekers nooit. Nog net binnen het half uur wordt er eindelijk weer eens op doel geschoten. Het schot van Ferdi Sinar suist een klein metertje naast. Tot aan de rust speelt het spel zich hoofdzakelijk af tussen de beide strafschopgebieden. De twee opponenten doen niet voor elkaar onder. In de laatste minuut voor de onderbreking moet BVCBdoelman Massimo van Ewijk nog even alert reageren op een inzetje van dichtbij door Xander Buitenhek.

 • BVCBdoelman Massimo van Ewijk kan voor rust de stand nog op 0 houden

  In de rust voert de aan het einde van het seizoen vertrekkende Boereboom twee wissels door. Dirk Blijgrodt neemt de plaats in van Boujada en Ricoberto Luijando vervangt Sinar. Het eerste kwartier van de tweede helft speelt BVCB meer op de helft van de tegenstander dan andersom. In die 15 minuten mag het in een kort tijdsbestek vijf corners nemen, echter zonder dat hier enig rendement uit volgt.

  Het duel is al ruim een uur aan de gang, eer het eerste grote gevaar van de thuisclub zich voordoet. Rowdy Rijsdijk ontdoet zich behendig van Martijn Stel en neemt het vijandelijke doel onder vuur. De inzet verdwijnt voorbij de tweede paal naast. Het is één van de spaarzame momenten deze middag, die een goal zou kunnen opleveren.

  Met nog een kwartier op de klok geloven de aanwezigen dat er deze middag geen doelpunten zullen begroet worden. Maar dan rekenen zij zich buiten de geroutineerde Jeffreij Duijnstee. De ingevallen Spijkenisser topscoorder wordt aangespeeld door Morris de Hoog, draait weg en schiet onhoudbaar voor Van Ewijk zijn ploeg op voorsprong. Even lijkt het of arbiter Simonse de treffer gaat annuleren vanwege buitenspel. Na uitleg over en weer tussen de leidsman en de Hoekse assistent Amghar, blijft Simonse bij zijn eigen zienswijze een keurt het doelpunt geldig.

  Twee minuten na deze dreun voor BVCB krijgt het de knock-out te verwerken. Giovano Moreo van Ree verovert de bal ter hoogte van de middenlijn en stoomt over zijn linkerkant op richting Van Ewijk. Onderweg ontdoet de rappe middenvelder zich (te) eenvoudig van een tweetal tegenstanders en schuift uiteindelijk de bal onder de Hoekse keeper door.

 • Max van Dijk en Evan Blom waren goed op dreef deze middag

  BVCB komt deze twee bepalende momenten niet meer te boven. Twee momenten die ontstaan nadat Max van Dijk het veld heeft verlaten. Tussen de twee doelpunten door wordt ook Evan Blom gewisseld. Juist deze twee spelers waren goed op dreef deze middag.

  Volgende week neemt BVCB het op tegen DCV. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel verraste deze zaterdag Xerxes/DZB, mede koploper met Spijkenisse, met een 1-0 overwinning. Met de winst van DCV is het gaatje met BVCB geslonken tot twee punten. Hiermee is de opdracht voor BVCB klip en klaar: er moet gewonnen worden, wil de ploeg niet in de onderste regionen geraken.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Elroy Wijngaarde, Mitchell Feijen, Martijn Stel, Adam Boujada (46’ Dirk Blijgrodt), Evan Blom (76’ Nick Walbeek), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Ferdi Sinar (46’ Ricoberto Luijando), Max van Dijk (85’ Menno Vooges)

  Verslag: HP Goudappel     Foto's: Rick den Outer