• BVCB – Papendrecht 2 – 1 (2 – 1)

  BVCB heeft zichzelf een goede dienst bewezen door op eigen terrein Papendrecht te verslaan. De manier waarop de overwinning tot stand komt, is -zo vroeg in het seizoen- van onder geschikt belang. Op de uitvoering was voldoende aan te merken, zo erkende ook BVCBtrainer Dick Boereboom na afloop. “We lijden te veel balverlies en maken het ons daardoor zó moeilijk. In de rust maken we goede afspraken, maar ik zie er weinig van terug. Dat irriteert me.” Uiteraard is Boereboom ontzettend blij met de winst, die voor een groot deel op het conto van keeper Wesley van de Molen geschreven kan worden, die met name in de eerste helft, een meesterlijk optreden kent.

 • Het weer past zich moeiteloos aan, aan de troosteloze ambiance. Gedurende het gehele duel valt de regen onophoudelijk. Alle sportwedstrijden worden zonder publiek gespeeld. Van beide verenigingen is een klein aantal functionarissen aanwezig, die de wedstrijd kan gadeslaan. In het geval van BVCB versus Papendrecht is het misschien wel een voordeel te noemen, dat er geen publiek wordt toegelaten. Hetgeen de twee ploegen op de kunstgrasmat leggen is op veel momenten niet om aan te zien.

 • De openingsfase kenmerkt zich door veelvuldig balverlies aan beide kanten. Gevolg is dat er van enige goede opbouw aan een aanval amper sprake is. De eerste doelpoging komt van de kant van Papendrecht in de vorm van een afstandsschot van Justin Beemsterboer. Het harde schot suist een metertje over het BVCBdoel.

  In de achtste minuut gaat er van alles fout in de Hoekse verdediging. Over links mag Terry van der Waal vrij op stomen en uithalen. Wesley van der Molen reageert attent en keert de bal met zijn voeten. Het speeltuig belandt voor de voeten van Beemsterboer, die ook Van der Molen op zijn pad vindt. De derde rebound is ook Van der Molen te machtig: met een diagonaal schot brengt Lorenzo van Wijk zijn ploeg op voorsprong.

 • Al binnen vijf minuten weet BVCB de opgelopen averij te repareren. Van achteruit komt Martijn Stel op met de bal aan zijn voet en passt in op Evan Blom, die op snelheid zijn directe tegenstander passeert en de achterlijn haalt. Het steekpass terug is perfect voor Jeremy Stork, die met een goede voetbeweging de bal voldoende raakt om die over de doellijn te laten hobbelen, 1 – 1.

  In de achttiende minuut wordt Blom onreglementair afgestopt op zo’n twee meter buiten de hoek van het strafschopgebied. 

 • Aanvoerder Nick Walbeek schaart zich achter de bal en plaatst de bal met timmermansprecisie langs de roodzwarte muur langs de verre paal in het doel.

  Halverwege de eerste helft krijgt Ayrton Verlaan nog een goede mogelijkheid, maar hij heeft te weinig tijd om de bal met gevoel over de uitlopende doelman Rijntjes te plaatsen. De Papendrechtgoalie loopt twee meter buiten zijn strafschopgebied stevig door op Verlaan en komt met een gele kaart van scheidsrechter De Jong goed weg.


 • Dan is het met de aanvallende aspiraties van de thuisclub wel gedaan en is het tijd voor de “Van der Molenshow”. De Hoekse keeper keerde tot dan al redelijk wat inzetten van de gastheren. Maar in een tijdsbestek van tien minuten moet hij alles uit de kast halen, om de voorsprong van BVCB vast te houden. Allereerst moet hij zich volledig strekken om een lage inzet van Beemsterboer onschadelijk te maken. Even later volgt een cruciale redding op een lage vrije trap, die ook nog eens door de muur van richting wordt veranderd. 

 • Door (alweer) slordig balverlies op het Hoekse middenveld komen Beesterboer en Van der Molen, niet voor het eerst deze middag, andermaal oog in oog met elkaar te staan. Ook nu komt de Hoekse keeper met een geweldige redding als winnaar uit de bus. Dankzij het formidabele optreden van Van der Molen kan BVCB met een voorsprong de rust in gaan.

  Nagenoeg vanaf de aftrap voor het tweede bedrijf kan BVCB meteen gevaarlijk worden. Een puike crosspass van Walbeek bereikt Blom, die de bal na een stuit in één keer op het vijandelijke doel trapt. Mede omdat Blom de bal niet helemaal vol raakt is de inzet een prooi voor Rijntjes.

  Naarmate de tweede helft vordert, zakt het spelbeeld naar een bedenkelijk niveau. Van beide kanten is het balverlies niet bij te houden en worden ballen eenvoudig ingeleverd. Aan Hoekse kant wordt vaak een moeilijke oplossing gezocht, komen passes niet aan en worden dribbels te ver doorgevoerd. Mede door het slordige spel van de gastheren kan Papendrecht in de wedstrijd blijven en met opportunisme op zoek blijven naar de gelijkmaker. Aan de andere kant had Stork aan alle zekerheid een einde kunnen maken, ware het niet dat een uitstekende redding van Rijntjes zijn tweede doelpunt in de weg staat.
  Echt grote kansen doen zich niet meer voor of het moet het schot van Beemsterboer zijn in de slotfase van het povere duel. In blessuretijd zet de spits van de gasten zijn voet totaal verkeerd tegen de bal, waardoor de goede mogelijkheid voorbij het Hoekse doel gaat.

 • BVCB begroet na het laatste fluitsignaal van De Jong de overwinning met de nodige opluchting. Er zal nog veel over gesproken worden wat er beter kan zo niet beter moet. Belangrijkste gegeven zo vlak na de wedstrijd zijn de drie punten die bijgeschreven worden.

  Van week tot week zal er moeten worden afgewacht of er kan worden gevoetbald. Volgende week wacht de uitbeurt in Hellevoetsluis tegen Nieuwerhoorn, dat pas vanwege Coronaperikelen nog maar één keer in actie is gekomen.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Giovani Lunger, Pieter Hofman, Mike Hollenberg, Martijn Stel, Evan Blom, Nick Walbeek, Joshua Vermeer, Rob Rutten (90’ Dennis van der Haas), Ayrton Verlaan (83’ Ricoberto Luijando), Jeremy Stork (89’ Michael de Rooy)

  Verslag: HP Goudappel                               Meer foto's van Kees Ruigrok