• BVCB kijkt trots terug op start Interne Voetbalschool

 • De afgelopen drie zaterdagen is er een blauwe golf aan jeugdige fietsers waar te nemen geweest. Veelal in het blauwwitte clubtenue fietsen de jeugdleden van BVCB van en naar het Sporthoekpad. Op het fraaie complex van de Hoekse voetbalclub is het een drukte van belang. Kan dat dan wel in deze tijd van Corona? We zitten toch in een lockdown, waar amper iets kan of mag? Het antwoord op deze vragen is: ja. Met het organiseren van de Interne Voetbalschool BVCB biedt BVCB haar jeugd een mooi en afwisselend trainingsprogramma dat volledige Coronaproof is.

 • In een eendrachtige samenwerking hebben de Technische Jeugdcommissie, trainers en leiders en het jeugdbestuur de Interne Voetbalschool BVCB ingericht. Op zaterdag 24 oktober werd de eerste van drie dagen gevuld met een 4 tegen 4 of 7 tegen 7 toernooi.

  Ondanks de herfstvakantie was de opkomst en het enthousiasme groot. In de daarop volgende twee zaterdagen werd de jeugd een clinic aangeboden verzorgd door hoofdtrainer Dick Boerenboom en zijn selectie en de technische staf van de BVCBselectie.


  De jeugd, zowel jongens als meisjes, worden in leeftijdklassen verdeeld, waarbij de bestaande teams in vier- of vijftallen worden ingedeeld. Alle teams uit de respectievelijke leeftijdscategorie worden verwacht volgens een schema en zij melden zich op genoemd tijdstip op het juiste veld.

  Mede door het fantastische herfstweer, droog, windstil en een heerlijk zonnetje, heeft iedereen het naar zijn zin. Op drie velden loopt de organisatie gesmeerd, alsof er al jaren ervaring mee is opgedaan. 

 •  

  Op de drie velden worden in circuitvorm allerlei oefenvormen aangeboden aan de jeugd. Bij elk station wordt aandacht besteed aan belangrijke voetbaltechnische vaardigheden.

  Bij elk onderdeel wordt de jeugd begeleid door één of twee selectiespelers. Het zogenaamde “latje trap” wordt door Joshua Vermeer en Nick Walbeek van een extra dimensie voorzien: bij elke trap op de lat moeten zij beurtelings een serie push-ups afwerken. 

 •  

  Halverwege de dag staat de teller al op 84 sessies! Bij de partijvorm staat Evan Blom te coachen, alsof hij het al jaren doet: handen in de zakken, af en toe een aanwijzing of een aanmoediging.

  Bij het penaltyschieten is het natuurlijk geweldig als je Wesley van der Molen, keeper van BVCB 1, de verkeerde hoek in stuurt.

  Balbeheersing en traptechniek zijn twee van de belangrijkste aspecten van het voetbal. Van wie kan je dat beter leren dan van Leonardo? Al zullen maar weinig jeugdspelertjes beseffen dat zij training krijgen van een oud-prof van o.a. FC Groningen en Feyenoord. 

 • Wat ook een vermelding waard is, is de inzet van de spelers van de oudere jeugd van O17 en O19. Maar liefst 40 spelers hebben, in samenwerking met de hoofdtrainers,  techniektrainingen verzorgd aan de jongste jeugd van de club.

  Door het aanbieden van de clinics biedt de Interne Voetbalschool de jeugd extra oefeningen uitgevoerd door de beste voetballers van BVCB. Een andere doelstelling is dat met het inzetten van de selectiespelers en de technische staf gewerkt wordt aan de betrokkenheid van de jeugd bij de seniorenafdeling, en andersom.

  Afgaande op de laatste drie zaterdagen is bovenstaande missie meer dan geslaagd te noemen. Nu is het een kwestie van doorpakken en deze zaterdagen een passend gevolg geven. Iets wat de initiatiefnemers, onder de bezielende leiding van Danny Wolff, wel is toevertrouwd.

 • BVCB heeft zich in meerdere opzichten weer eens van zijn goede kant laten zien. Want naast de uitvoering is de organisatie, ondanks Corona, een schoolvoorbeeld van goede samenwerking tussen bestuur, trainers, leiders en vele vrijwilligers. De kantine is niet open, maar ondanks dat is er voor de medewerkers een lunch verzorgd, mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en financieel gesteund door de Club van 50.

  Het kan niet anders of deze succesvolle dagen krijgen een passend vervolg. Ook in deze lastige tijd blijft BVCB haar jeugd volop kansen bieden.

 • Verslag en foto's: HP Goudappel