• BVCB kent weinig problemen met Terneuzense Boys

 • BVCB 4 - 1 (3 - 0)

   

  BVCB heeft zichzelf gerevancheerd ten opzichte van de tegenstander van afgelopen zaterdag, maar zeker ook ten opzichte van zichzelf. Eerder dit seizoen gaven de Hoeksenaren in de slotfase een 0-2voorsprong cadeau en verspeelden zo twee punten. Op Sportpark de Sporthoek vormen de Zeeuwen dit keer een niet al te groot obstakel en wint BVCB met 4-1. Met een hattrick is Michael de Rooy letterlijk en figuurlijk de grote man aan de kant van BVCB.

 • De Terneuzense Boys en de thuisploeg betreden het zonovergoten veld aan de Sporthoek (foto: Harry  Brouns)

  De thuisploeg neemt vanaf de aftrap het initiatief en zet meteen druk op de tegenstander. Met opbouwend voetbal afgewisseld met lange passes vanuit de defensie geeft BVCB de boodschap af dat het met minder dan winst geen genoegen neemt. Tot grote dreiging richting de Zeeuwse doelman Pijpelink leidt het initiatief niet. Het eerste doelgevaar komt, onbedoeld, voort uit een vrije trap van Jeremy de Hoog. De bal komt met een hoge boog ver in het Zeeuwse strafschopgebied, waar het speeltuig door geen enkele speler kan worden beroerd. Het gevolg is dat de bal met een vreemde stuit maar net over het doel verdwijnt.

  Na tien minuten komt Terneuzense Boys voor het eerst over de middenlijn, maar zorgt dan wel direct voor enige verwarring in de Hoekse verdediging. Zonder kleerscheuren speelt BVCB zich onder de eerste druk vandaan. De eerste goede mogelijkheid komt voort uit een goede individuele actie van Ricoberto Luijando. Luijando die bij afwezigheid van Ferdi Sinar, eindelijk weer eens vanaf de aftrap kan starten in de formatie van Dick Boereboom. Michael de Rooy ontvangt de bal van Luijando, maar de inzet van de Hoekse topscorer is te slap om Pijpelink te verrassen. In dezelfde minuut moet Pijpelink alles uit de kast halen om een fraai schot van Evan Blom onschadelijk te maken.

   

 • De Hoekse verdediging komt weinig in de problemen in deze wedstrijd (foto: Harry Brouns)

  Na een kwartier spelen zakt het spel van BVCB een beetje in en is er een fase waarin het allemaal niet zo soepel loopt. De Zeeuwse ploeg komt steeds meer aan voetbal toe, maar weet BVCBdoelman Massimo van Ewijk nog niet aan het werk te zetten. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt meer duidelijk dat voor de ploeg van Kevin Hollander het gemis van Miroslav Peric een grote aderlating is. Peric is met 18 doelpunten niet voor niets de topscorer in de eerste klasse C.

  Halverwege de eerste helft houden beide opponenten elkaar redelijk in evenwicht. Om een duel open te breken heeft BVCB altijd nog de beschikking over een geducht wapen: de verre ingooi van Mike Hollenberg. Zo’n verre ingooi leidt in de 25e minuut tot een voorsprong voor BVCB. Via de voet van Luijando valt de bal voor de inlopende Blom die met een resoluut schot Pijpelink nu wel kansloos laat. Nog ruim voor het eerste half uur is verstreken verdubbelt BVCB de voorsprong. Met een goede opening wordt Luijando weggestuurd, die vervolgens een fraaie solo inzet, maar net iets te lang aarzelt om af te drukken. Uiteindelijk weet De Rooy te profiteren van het voorbereidende werk van de Hoekse linksbuiten en tekent met een diagonaal schot in de verre hoek voor de tweede Hoekse treffer.

 • Met een hattrick is Michael de Rooy letterlijk en figuurlijk de grote man aan de kant van BVCB. (foto: Harry Brouns)

  De gasten uit Terneuzen krijgen al snel de mogelijkheid om iets terug te doen. Met name over de vleugels komen spelers goed door waaronder de linksback Wouter Faasse. Eén van zijn goede voorzetten komt voor het doel bij Pander, die echter faalt in de afwerking. Op slag van rust krijgt de thuisploeg nog twee grote kansen. De eerste is voor Rob Rutten die zijn inzet op de voeten van Pijpelink ziet belanden, maar de tweede kans leidt wel tot succes. Luijando heeft een prima assist in huis voor De Rooy die keurig de 3-0 ruststand op zijn naam zet.

  De eerste fase van het tweede bedrijf heeft niet zo veel om het lijf. BVCB weet zich gesteund door de ruime voorsprong, waar Terneuzense Boys niet de uitstraling heeft dat het nog gelooft in een goede afloop. Toch lukt het Van Rossem iets van de opgelopen averij te herstellen. Met een knap afstandsschot weet hij Van Ewijk het nakijken te geven. Na de Zeeuwse treffer komen de blauwwitten kortstondig onder druk te staan. Het niet kunnen ruimen van de bal leidt tot een gevaarlijke inzet van Rick Gort, die Van Ewijk knap ziet redden op zijn lage inzet.

   

 • De eindstand wordt bepaald na een goede corner van De Hoog, die nog licht wordt getoucheerd door De Rooy, die daarmee zijn hattrick voltooit. (foto: Harry Brouns)

  Met twee wissels brengt Boereboom een nieuw evenwicht in zijn ploeg. Dirk Bleichrodt maakt plaats voor Coen Barg en Blom wordt vervangen door Menno Vooges. Barg kan al snel in een goede aanval worden betrokken middels een goede openingspass van Giovanni de Groot. De voorzet vanaf rechts komt bij Luijando die vervolgens bij de tweede paal veel te hoog mikt. Na goed doorzetten van Barg wordt De Rooy in stelling gebracht, die snoeihard de onderkant van de lat raakt. De toeschouwers op het zonovergoten Hoekse sportpark zullen nooit te weten komen of de bal wel of niet de doellijn heeft gepasseerd. Feit is dat arbiter Frank Tol gewoon laat doorvoetballen.

  In de slotfase is BVCB duidelijk de baas over de tegenstander. Goed keeperswerk van Pijpelink houdt de zojuist ingevallen Stefan de Stigter van een goede kopgoal af. Een paar minuten voor het einde wordt de eindstand bepaald op 4-1 na een goede corner van De Hoog, die nog licht wordt getoucheerd door De Rooy, die daarmee zijn hattrick voltooit.

  Door de winst neemt BVCB nu de derde plaats in, die wel gedeeld moet worden met Xerxes/DZB. Laat de ploeg uit Rotterdam Zevenkamp nu net de tegenstander zijn in de volgende uitwedstrijd van BVCB. De strijd om de titel blijft ongemeen spannend en het moet wel heel gek lopen wil of Heerjansdam of RVVH geen kampioen worden.
  1 VV Heerjansdam 24 49
  2 RVVH 23 48
  3 XerxesDZB 23 43
  4 BVCB 23 43

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Ian Bosch, Giovanni de Groot (84’ Mitchell Feijen), Leon van den Berg, Evan Blom (65’ Menno Vooges), Rob Vrijenhoek, Mike Hollenberg, Michael de Rooy (90’ Tim de Rooij), Dirk Bleichrodt (65’ Coen Barg), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando (84’ Stefan de Stigter)

  Verslag: HP Goudappel        Foto's: Harry Brouns, waarvoor bedankt namens BVCB

 • 1 Reactie

  De BVCBfotografen bedanken Harry Bouns voor de mooie foto's

  Reageer