• 27-11-2021   BVCB 1 - RVVH 1: 0-2 (0-1)

  In een troosteloos decor moest BVCB het afgelopen zaterdag opnemen tegen koploper RVVH. Vanwege de veelvuldige regenval werd uitgeweken naar het kunstgras. Met een temperatuur van net een handje vol graden boven nul, regen en wind waren de omstandigheden niet ideaal. Voeg daarbij dat publiek niet aanwezig mocht zijn en het trieste plaatje is compleet. In een duel dat nooit tot ontbranden zou komen moet BVCB zijn meerdere erkennen in de opponent.

 • In de eerste paar minuten van de wedstrijd vestigt scheidsrechter Stoffer meteen de aandacht op zich. De leidsman, werkzaam op een ICafdeling in een regionaal ziekenhuis, hield de fluit strak in de hand. Veel fluiten, voor met name kleine overtredingen en in de vijfde minuut al een gele kaart voor Yousif de Kock. Wellicht met de bedoeling om een goede toon te zetten, want de wedstrijd zou zeer sportief verlopen.

 • In het eerste kwartier gaan beide elftallen voorzichtig van start, met voor zowel BVCB als RVVH evenveel balbezit. De eerste doelpoging komt op naam van Evan Blom, die hersteld van zijn handblessure, startte vanaf rechts. Naar binnen komend vanaf die rechterflank creëert hij voor zichzelf een schietkans met zijn linker. Het schot levert echter niets op.
  Naarmate de eerste drie kwartier vorderen, weet BVCB iets meer aan te dringen op de helft van de Ridderkerkse gasten. De defensie van de ploeg van trainer Kevin Vink staat echter als een huis en compact op elkaar. BVCB probeert met steeds de opbouw van achteruit een gaatje te vinden in de hechte afweer. Dat gaatje is amper tot niet te vinden, wat de reden is dat doelman Kritijan Nikolic amper in het stuk voorkomt. Dit geldt overigens ook voor zijn BVCBcollega Wesley van der Molen aan de andere kant van het kletsnatte veld.

 • Als BVCB steeds meer probeert aan te dringen, komen ze dikwijls met veel man voor de bal te staan. Een counter van de tegenstander ligt dan op de loer. En daar gaat het vlak voor het rustsignaal dan ook fout. Slordig balverlies op het middenveld van De Kock leidt een uitbraak in over de rechterkant van RVVH. Als dan ook nog Brandon Köneman aan de bal komt, is het alle hens aan dek.De spits van RVVH is elk seizoen wel goed voor een flink aantal doelpunten en ook tegen BVCB weet hij het net te vinden.  

 • Met uiterste precisie plaatst hij de bal langs Van der Molen en net aan de, voor hem, goede kant van de verste paal.
  In de tweede helft krijgen beide tegenstanders iets meer mogelijkheden dan in het eerste bedrijf. Een sterk spelende Martijn Stel komt regelmatig mee op om de Hoekse voorwaartsen te ondersteunen. Na één van die goede acties komt de bal bij Rob Rutten, die zijn schot gestuit ziet worden. Aan de andere kant van het veld brengt Van der Molen met zijn vuisten redding op een hard schot van Papito Merencia. In de tegenaanval moet Nikolic met een prima safe de gelijkmaker van Rutten voorkomen.
  Zo ontstaan er over en weer wat mogelijkheden voor de ploeg van Dick Boereboom en voor de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules.

 • Naarmate het einde van de wedstrijd in zicht komt, neemt het aantal kansen op een doelpunt weer af. De krachten vloeien uit beide teams en de geest is helemaal uit de fles als RVVH zijn tweede doelpunt maakt. Juist als BVCB even aan de gelijkmaker mag ruiken, krijgen de gastheren het deksel op de neus. Via een aantal omzwervingen komt de bal uiteindelijk bij de in de eerste helft ingevallen Stevie Soares. Met een bekeken inzet plaatst hij de bal buiten het bereik van Van der Molen in de verste hoek.

 • In de slotminuut krijgt BVCB nog de grootste kans van de wedstrijd. Het schot van Rutten wordt gekeerd door de benen van Nikolic.
  Door het verlies van BVCB zakt het naar het tweede rijtje. De vraag is wanneer BVCB de kans krijgt om zich daaruit te spelen. Een ieder gaat er vanuit dat afgelopen zaterdag voorlopig de laatste speelronde is geweest. Vanwege de strengere maatregelen, m.n. het stilleggen van alle amateursport na 17.00 uur, zal de competitie voor langere periode komen stil te liggen. Gevolg van de maatregel is dat er niet getraind kan worden, met als gevolg dat het niet verantwoord is om te spelen.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Martijn Stel, Leon van den Berg, Evan Blom, Nick Walbeek, Rob Rutten, Yousif de Kock (63’ Michael de Rooij), Mike Hollenberg, Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando

   

  Verslag: HP Goudappel

  Foto's: Rick den Outer

  Nog enkele foto's hieronder