• BVCB JO17-3 legt uiteindelijk het loodje tegen Kethel Spaland JO17-1; 1-2

 • In de reeks topwedstrijden tegen topteams speelden we zaterdag tegen de selectie van Kethel Spaland, de JO17-1. Met twee gewonnen wedstrijden op rij was het vertrouwen er, om ook deze wedstrijd er met goede moed in te vliegen. Op Taylan na waren we compleet, zelfs Rens was met een paar paracetamollen weer op de been. Ook de grensrechters van deze ochtend, stonden fris en op tijd op het dak van de A4 (grensrechters bedankt!). Het verschil in aanpak tussen een selectieteam en onze JO17-3 werd duidelijk toen Kethel vlak voor de aftrap, na een zeer professioneel ogende warming-up, het veld verliet om nog even de wedstrijdshirts aan te trekken.

  Van dat verschil was daarna in het veld niet zo veel meer te merken. Met de wind in de rug maakten we het Kethel lastig. Jona probeerde met een eerste schot de doelman van Kethel te passeren, maar zijn schot werd onderschept. Even later komen we verdiend op voorsprong als Thijs de bal ver naar links uittrapt. Jelle weet op volle snelheid de bal onder controle te krijgen, zijn man te omspelen en vanaf de achterlijn voor te geven op de vrij lopende Kevin. Kevin schiet zuiver in en passeert de keep; 0-1. Daarna zit bij ons een engeltje in het doel, een ingeschoten bal van Kethel, valt via de binnenkant van de paal rechtstreeks in de handen van Thijs. Wanneer even later Dilano een doorgebroken speler van Kethel onderuit schoffelt geeft de scheids, toch al niet op onze hand, een vrije trap aan Kethel. Ondanks de zorgvuldig geplaatste muur gaat de bal links in de hoek, onhoudbaar voor Thijs; 1-1.

  In de rust wordt er onderling wat op elkaar gemoppert, onnodig want iedereen zet zijn beste been voor en de 1-1 geeft de verhoudingen in het veld goed weer. In de rust haken Dilano en Jona geblesseerd af. Met de overgebleven 11 moeten we de wedstrijd uitspelen. De tweede helft begint goed wanneer Pepijn met een knappe voorzet Wesley in stelling brengt, zijn kopbal wordt maar net door de keeper gepakt. Ondanks de wind, die nu niet meer in ons voordeel waait, wetens we lang stand te houden. Bij onnodig verlies op het middenveld neemt Ketel over en komt via een knappe combinatie vrij voor ons doel. Het schot van hun linksbuiten treft doel; 2-1. In de daarop volgende minuten proberen we het nog wel, maar een echte kans krijgen we niet meer. De scheids moet bij een handgemeen nog ingrijpen om de gemoederen te bedaren. Jammer dat de wedstrijd op zo’n manier naar zijn einde moet lopen.

  Jongens goed partij gegeven, weet voor de volgende keer wel dat je het met elkaar moet doen!!

  PS.
  Succes voor iedereen die de komende week hard aan zijn toetsen moet werken.