• BVCB JO17-3 krijgt loon naar werken tegen Blijdorp JO17-1: 4-2

  • Deze zaterdag lekker thuis, bijna compleet, alleen Jona ontbrak door ziekte. Wel was Mark er weer, die met zijn enthousiasme, altijd het beste in de JO17-3 naar boven haalt. Ook Michel onze grens stond weer langs de lijn, in het begin er nog niet helemaal bij, maar daarna weer messcherp.

    Blijdorp, één plekje boven ons in de rangschikking, was naar de Sporthoek gekomen om ons het vuur aan de schenen te leggen. Direct na het eerste fluitsignaal vlogen ze er vol in. Ondanks dat we redelijk tegengas gaven hadden we moeite om ze van ons doel af te houden. De eerste de beste corner van Blijdorp, vloog er dan ook direct in, 0-1. Kwart over tien is voor de meeste jongens blijkbaar nog iets te vroeg. Gelukkig was dit wel de wake-up call. De JO17-3 ging vooruit spelen en creëerde diverse kansen. De gelijkmaker kwam van de schoen van Kevin, die na een rush van Wesley de door Wesley cross gegeven pass doeltreffend afwerkte; 1-1. Onder onze niet aflatende druk op het doel van Blijdorp geeft Rens een pass op maat aan Casper, die in het doelgebied van Blijdorp onderuit wordt getorpedeerd. De scheids is onverbiddelijk en wijst naar de stip. Per komt stoïcijns richting de bal. Legt de bal goed, kiest zijn hoek en schiet keihard in. Ondanks dat de keeper de goede hoek kiest heeft hij geen schijn van kans, 2-1. Blijdorp laat de kop even hangen en dat wordt door ons direct benut. Weer is het Casper die opstoomt richting het doelgebied van Blijdorp, bij de tweede paal ziet hij Kevin staan. De pass is loepzuiver en wordt door Kevin in de touwen geschoten, 3-1. Tijd voor een koppie thee.

    In de rust viel er niets toe te voegen aan het vertoonde spel, gewoon door gaan op de ingeslagen weg. Vlak na rust weet Thijs een snelle aanval van Blijdorp te onderscheppen, de counter die daarop volgt is uitermate effectief. Jelle vliegt op topsnelheid z’n directe tegenstander nu wel eens voorbij en trekt voor op Kevin. Kevin legt aan en drukt af, 4-1. Blijdorp geeft echter niet op en blijft richting ons doel voetballen, aangevuurd door hun wel erg ijverige coaches. Bij een volgende corner komt ons zwakke punt weer naar boven drijven, alles en iedereen van BVCB lijkt over de bal te stappen om Blijdorp de 4-2 te laten aantekenen. De laatste minuten spelen we echter professioneel uit en zo hoppen we over Blijdorp heen en staan we weer een plekje hoger in de rangschikking, strak boven in het rechter rijtje.

    Jongens, dat was een leuke pot!!!!