• BVCB is op dreef met de bezetting voor de selectieteams!

 •  

  Voor de JO19, JO17, JO15, JO13 en JO9 1e teams zijn de trainers bekend. In plaats van dat vanuit het bestuur een stukje wordt geschreven over de trainers hebben wede trainers die misschien nog niet zo bekend zijn binnen de club, terwijl ze toch echt al wat jaartjes meedraaien, gevraagd zelf iets over zichzelf in relatie tot het zijn van trainer bij BVCB te vertellen. Hieronder stellen drie zich, in willekeurige volgorde, aan u voor.

  Erik Ouwerling JO9-1

  Nadat ik als actief voetballer was gestopt en mijn zoon oud genoeg was om zich bij een voetbalclub te mogen aanmelden, was een rol als jeugdtrainer-coach een logische stap. Nu, jaren later en de nodige ervaring rijker, vervul ik die rol nog steeds.  Met veel plezier! Mogen werken met jeugd in combinatie met voetbal, het allermooiste spelletje dat bestaat, maakt mij een bevoorrecht mens.

  In mijn aanpak zijn vertrouwen, plezier, leren en presteren (in die volgorde) kernwaarden. Immers, kinderen moeten graag naar de club willen komen en zich er veilig en op ’t gemak kunnen voelen. Dat vertrouwen is cruciaal om plezier te kunnen ervaren. Plezier vormt weer de basis voor een optimaal leerklimaat. Wanneer ook die voorwaarde is ingevuld, is de kans op presteren het grootst. Presteren (ontwikkeling ervaren, beter worden, winnen) is belangrijk. Immers, succesbeleving heeft een positief effect op (zelf)vertrouwen en motivatie.

  Ik ben trainer-coach in de onderbouw. Daar werken we met de spelers aan die zo belangrijke basis: leren baas worden over de bal (oefenen, oefenen, oefenen), leren samenspelen, ontwikkelen van discipline en wilskracht én, met vallen en opstaan, leren omgaan met vreugde en verdriet. Fascinerend! BVCB, een voetbalclub in beweging, wil een vereniging zijn waar kinderen en ouders graag naartoe komen én een club waar jonge voetballers, op elk niveau, een goede, gedegen voetbalopleiding genieten. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij.

  MARTIJN DE KONING JO17-1

  Ik ben 22 jaar en derdejaarsstudent Logistics Management aan de Hogeschool Rotterdam. Naast het volgen van mijn studie ben ik bezeten van het spelletje dat voetbal heet. Als spelend lid vanuit de F-jeugd doorgestroomd tot uiteindelijk het seniorenvoetbal. De afgelopen vijf jaar ben ik in de hoedanigheid als jeugdtrainer verbonden aan deze mooie vereniging. Als jeugdtrainer ben ik bij BVCB begonnen bij het trainen van de onderbouw. Hierbij heb ik een aantal jaren zowel de selectie als breedtesport pupillen onder mijn hoede gehad. Een tijd waar ik met ontzettend veel plezier op terug kijk.

  Nadat bleek dat de combinatie van het trainen van de onder- en bovenbouw niet meer mogelijk was, heb ik in het seizoen 15/16 de definitieve overstap gemaakt naar de JO17-1. Eerst een jaar als assistent van de toenmalig hoofdtrainer Rien Luneburg, nu technisch jeugd coördinator. Daarna als hoofdtrainer van de JO17-1. Van deze lichting ben ik inmiddels twee jaar hoofdtrainer en kan ik verheugd melden dat er nog een derde jaar aan vast wordt geplakt.

  Als trainer heb ik een gedreven en bevlogen aanpak. Ik ben altijd maximaal voorbereid en daag de spelers uit om zichzelf maximaal te blijven verbeteren. Dit met het uiteindelijke doel om spelers zowel op individueel als op teamniveau verder te helpen.  Op dit moment ben ik in het bezit van het trainersdiploma Trainer-Coach III en is het mijn ambitie om volgend seizoen na het afstuderen te gaan starten met de opleiding Trainer-Coach II.

  Voor komend seizoen ligt er weer een mooie uitdaging klaar. Met een fijne en kwalitatief goede staf willen we een omgeving gaan creëren waarin spelers bewust leren nadenken over keuzes, fouten durven te maken en met elkaar veel plezier beleven. Daar waar de samenhang van de ontwikkeling van spelers en het team uiteindelijk zal resulteren in resultaat.

  COEN NEIRINCKX JO15-1

  Ik ben een 20-jarige derdejaars HBO Facility Management student aan de The Hague University of Applied Sciences. Ik kan u met trots vertellen dat ik vanaf aankomend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de JO15-1 van BVCB ben.

  Het is belangrijk voor mij als trainer dat ik een gevoel van ‘broederschap’ kan creëren binnen het team. Mijn manier van coachen en trainen is namelijk erg gericht op het empathische aspect. Dit combineer ik met de nodige tactische bagage die ik door het behalen van mijn UEFA YOUTH C  (TC III)cursus bij de KNVB en het zelf voetballen in enkele selectieteams van BVCB, heb weten te verkrijgen.

  Ik ben een trainer met ambitie, maar ik ben ook een trainer die realistisch is. Het belangrijkste voor mij is niet om kampioen te worden met de JO15-1, voor mij is het belangrijkste om aan het einde van het seizoen terug te kunnen kijken op een jaar waarin elke speler uit mijn team zichtbaar beter is geworden.

  De voetbalvisie van BVCB is de rode draad binnen mijn trainingen. Ik hecht net zoals BVCB veel waarde aan het positiespel. Naar mijn mening is het positiespel de basis om goed verzorgd voetbal te spelen. Vanwege deze reden zal het positiespel daarom ook in elke training terugkomen. Tijdens mijn trainingen ligt de intensiteit erg hoog, omdat ik het allerbeste uit mijn spelers wil halen