• SVOD’22 - BVCB 3 - 2 (1 - 1)
  BVCB levert in de wedstrijd tegen het laag geklasseerde SVOD’22 een exacte kopie af, van het verloren duel een week eerder. Net als tegen Nieuw Lekkerland komt de Boereboombrigade met 1 – 0 achter en kan de achterstand nog voor rust uitwissen. In de tweede helft komt de uitploeg op voorsprong. Die moet met 10 man verdedigd worden, na een rode kaart van Rob Vrijenhoek. In de slotfase geeft BVCB de winst volledig uit handen en boekt de thuisploeg zijn vijfde zege van het seizoen.

 • De verwachting was dat na de uitglijder tegen Nieuw Lekkerland BVCB in Zeeland gefocust is om met de winst huiswaarts te keren. Enige revanche, met name op zichzelf, zou volkomen op zijn plaats zijn. Maar dit alles blijkt aan het eind van de middag een ware illusie. Niet alleen qua scoreverloop is het duel op sportpark de Duinhelm een kopie van vorige week. Ook tegen de Zeeuwse fusieclub is het spel onder alle niveau, is de inzet en de echte wil om te winnen ver te zoeken. Een pijnlijke en zorgelijke constatering, die de gehele Hoekse ploeg zich mag (lees: moet) aantrekken.

 • 2 verdedigers van SVOD'22 maken het Michael de Rooy moeilijk in de 16

  Zoals al vaker is voorgevallen, geeft BVCB in de beginfase een tegengoal weg. Beide elftallen hadden nog weinig laten zien, als de ploeg van trainer Pim Bruins op voorsprong komt. SVOD wordt in de 10e minuut geen strobreed in de weg gelegd, als het de weg in slaat richting het doel van de opponent. Uiteindelijk belandt de bal bij Bastiaan van der Wel, die zijn schot nog half gekraakt ziet door een voetje van Jeremy de Hoog, waardoor doelman Massimo van Ewijk op het verkeerde been staat en de bal zijn doel in hobbelt.

  Een soortgelijke, vroege tegenvaller wil nog wel eens werken als wake-up call, maar is niet aan de elf van BVCB besteed. Sterker nog, na het doelpunt krijgen de Zeeuwen de betere mogelijkheden. Het is opnieuw Van der Wel die de aandacht op zich weet te vestigen. Net als bij de openingstreffer is de Hoekse verdediging een gatenkaas. Thomas Hogeweg en Pepijn Struijk weten elkaar makkelijk te vinden, waarna Van der Wel vrij voor Van Ewijk komt. De Hoekse goalie brengt redding met zijn voeten. Even later is Van Ewijk attent bij een lobje van Sven Wisse, na een passje van Van der Wel.

  Pas halverwege de eerste helft kan de eerste doelpoging van BVCB worden genoteerd. Vanuit het niets neemt Michael de Rooy het Zeeuwse doel onder vuur middels afstandsschot dat maar net naast gaat. Na een half uur spelen leidt een goede actie van Coen Barg tot een tweede gevaar. De voorzet van Barg wordt niet geheel op waarde geschat door de Rooy, waarna de bal bij toeval voor de voeten van Rob Vrijenhoek komt. Zijn harde schot vliegt rakelings naast. Vlak voor het rustsignaal ontsnapt BVCB aan een grotere achterstand. Half ingrijpen door Mitchell Feijen en weifelend optreden van Van Ewijk biedt Thomas Hogeweg de mogelijkheid om de Zeeuwse marge te verdubbelen. Het schotje dat Hogeweg produceert rolt net langs de voor hem verkeerde kant van de paal.

  In de extra tijd die arbiter Ebink toekent, komt BVCB langszij. Een hoekschop van De Hoog komt bij toeval voor de voeten van Vrijenhoek, die simpel de 1-1 aantekent.

 • Mitchell Feijen kan helaas dit schot niet blokken

  In de eerste 20 minuten na de onderbreking valt er, behoudens een schot van Ferdi Sinar en een onschuldige inzet van Barg, weinig tot niets te beleven op de hobbelige grasmat in Domburg.
  De Hoekse formatie is niet in staat om de thuisploeg het vuur aan de schenen te leggen. Het elftal dat Boereboom laat starten kent op drie plaatsen een wijziging ten opzichte van de basis een week eerder. Nick Walbeek heeft toch weer last van zijn slepende blessure. Ook de vorige week ingevallen Evan Blom moet van de zijkant toekijken. Menno Vooges maakt zijn nodige minuten in BVCB 2. De wisselingen mogen nooit een excuus zijn om het belabberde spel te verklaren. Voetbal begint met passie, strijd en werklust. Ingrediënten die ook deze zaterdag binnen de Hoekse formatie ver te zoeken zijn. Al geldt de immer ijverige De Rooy als positieve uitzondering op deze constatering.

  Omdat Ricoberto Luijando geen schim meer is van de voetballer van vorig seizoen en Sinar niet kan brengen wat de ploeg nodig heeft, is BVCB in feite vleugellam. Met nog ruim een half uur te spelen wordt Sinar vervangen door Nick Mahieu. De Hoekse routinier speelt al vele jaren op met name de linksbackpositie. Nu wordt hij gebruikt als linksbuiten een positie die hij in zijn jeugdjaren ook innam. Het is tekenend voor de beperkte keuzes die Boereboom als trainer heeft.

  Halverwege het tweede bedrijf ontsnapt BVCB aan een tweede achterstand. De thuisploeg creëert dan pas zijn eerste grote kans van de tweede helft. Een goede aanval eindigt met een schot op de paal van Sjoerd Verhulst. In de tegenaanval wordt Barg onreglementair afgestopt en neemt Mahieu de toegekende vrije trap. Keeper Bart van Wuyckhuyse laat de bal van zijn borst stuiten, waarna de bal een vreemde curve omhoog krijgt. Vrijenhoek is er als de kippen bij om van dichtbij te profiteren van dit buitenkansje.

 • Soms kon de druk opgevoerd worden door BVCB aan de kant van SVOD'22

  Nog geen minuut later kan Vrijenhoek een vervroegde gang naar de kleedkamers maken. Na een even ongelukkige, als onnodige overtreding incasseert hij zijn tweede gele kaart, onvermijdelijk gevolgd door de rode prent van Ebink.
  Aan de tien overige BVCB-ers de taak om nog 20 minuten overeind te blijven. Het blijkt te veel gevraagd en binnen een tijdbestek van vier minuten geeft BVCB de winst uit handen. Daar waar Luijando dichtbij de 1 – 3 is, wordt de daarop volgende tegenaanval de Hoeksenaren fataal. Over links komt Collin van den Berg goed door en levert een pass af in de voeten van Verhulst. In het strafschopgebied van BVCB mag hij in alle vrijheid de bal aannemen, kijken en schieten: 2-2. Wordt de gelijkmaker door de gastheren al begroet al ware het kampioenschap zojuist veilig gesteld, een minuut voor tijd stijgt de euforie tot ongekende hoogte als zelfs de 3 – 2 valt. Een goede vrije trap van Van den Berg eindigt op de bovenkant van de kruising, waarna de bal met een hoge boog terugvalt in het zestienmetergebied. Heel BVCB staat te kijken alsof er een prachtig vuurwerk is te aanschouwen. Met een eenvoudige hoofdbeweging velt invaller Luuk van Wuyckhuyse het vonnis over BVCB.

  Door de twee verliespartijen op rij komt de gevarenzone met een gat van zes punten toch weer akelig in het zicht. Neem daarbij het loodzware programma dat voor BVCB op het menu staat in de komende weken en het moge duidelijk zijn dat alle zeilen moeten worden bijgezet. Komende week ontvangt BVCB runner up Brielle dat op dit moment op de derde plaats staat.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Coen Barg, Rob Vrijenhoek, Roan Blom (77’ Giovanni Lunger), Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Ferdi Sinar (58’ Nick Mahieu), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel       De foto's zijn van de clubfotograaf van SVOD'22