• BVCB in ondertal op karakter langs Forum Sport

 • BVCB 1 - Forum Sport: 3–2 (1–1)

  BVCB speelde afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd van 2019 met als tegenstander het Voorburgse Forum Sport. Beide elftallen bakten er in de eerste helft maar bar weinig van. De tweede vijfenveertig minuten waren niet veel beter, maar boden in ieder geval meer vermaak, want er gebeurde van alles. BVCB verdedigt een 3 – 2 voorsprong en moet dat een half uur lang doen met tien man en komt in de laatste slotfase zelfs met negen man te staan. Jeremy Stork is met zijn twee doelpunten de gevierde man aan Hoekse zijde.

   

 • Tussen de stemmingen in beide kampen zit na afloop van het matige, doch spectaculaire duel een wereld van verschil. BVCB eindigt de wedstrijd met negen man, eerst krijgt Mitchel Feijen een directe rode kaart en tegen het einde van het duel mag Nick Walbeek na twee keer geel ook met rood vervroegd richting de kleedkamers. De thuisploeg trekt met veel vechtlust de vroeg in de tweede helft verschafte voorsprong over de eindstreep. Logisch dat de ploeg de winst viert alsof het kampioenschap zojuist is veilig gesteld.

 • Hoe anders is de sfeer in het Voorburgse kamp. Voorburg-trainer oudprofvoetballer (o.a. Ajax, AZ, De Graafschap) Dennis den Turk steekt zijn boosheid niet onder stoelen of banken en laakt vooral het gebrek aan vechtlust van zijn spelers.
  De eerste helft kent nog wel een leuk begin. BVCB zoekt al snel de richting van het Voorburgse doel en een eerste afstandsschot is van de voet van Ugur Altintas. Binnen tien minuten komt BVCB op voorsprong. Jeremy Stork wordt ingespeeld en houdt de bal goed vast, om vervolgens Rob Rutten aan te spelen. Diens diagonale schot verdwijnt bij de tweede paal in het doel van de kansloze doelman Justin van Look. Een mooie opsteker voor de ploeg van Gerard van Ruitenburg. Lang kan BVCB echter niet genieten van de voorsprong, want binnen één minuut wordt de stand al weer recht getrokken. Marc du Chatenier mag namens de gasten opkomen over de rechterflank en bedient Tom Bijen op de rand van het zestienmetergebied. De uithaal van Bijen verdwijnt onhoudbaar voor Wesley van der Molen in de kruising.

 • Met het beschrijven van beide doelpunten zijn alle hoogtepunten van het eerste bedrijf wel benoemd. Er lukt van beide kanten maar bitter weinig. BVCB heeft moeite om het korte combinatiespel, wat het toch goed beheerst, op natuurgras tot uiting te laten komen. De Voorburgers zijn over het algemeen iets feller in de duels, maar kunnen BVCB geen moment onder druk zetten. Het gevolg is dat de toeschouwers weinig spectaculairs voorgeschoteld krijgen en omdat kansen zich nauwelijks voorzoen, wordt het zelfs saai om naar te kijken.

 • Na de rust is het merendeel van het publiek de slechte eerste helft binnen 6 minuten al weer vergeten. Altintas speelt zich met een knappe individuele actie goed vrij en passt op Stork, die zich in buitenspel positie bevindt. Aangezien assistent scheidsrechter De Vries de vlag naar beneden laat en er ook geen fluitsignaal van arbiter Belkaraouia volgt, mag Stork door om vervolgens keurig af te ronden. Nog geen twee minuten later is Stork andermaal het middelpunt van de Hoekse feestvreugde. Ook nu is Altintas de aangever en is Stork met een sublieme hakbeweging het eindstation van het derde Hoekse doelpunt.
  Forum Sport lijkt het antwoord al snel paraat te hebben, als Bijen een prima kans van dichtbij voorgeschoteld krijgt. Van der Molen is echter attent en heeft een puike redding in huis en houdt zo Bijen af van een tweede Voorburgse treffer. Vijf minuten later valt de aansluitingstreffer als nog. De opgekomen verdediger Gijs Hebing mag een strakke voorzet versturen en vindt bij de tweede paal Edoardo Saurwalt, die doortastender is dan zijn bewaker Eytan Scheimann en brengt met zijn 3 – 2 de spanning weer terug.
  En spannend, dat wordt het. In minuut 63 wordt de Hoekse defensie open gereten en Bijen dreigt te ontsnappen richting Van der Molen. Feijen besluit om aan de spreekwoordelijke noodrem te trekken en trekt Bijen naar het gras. Scheidsrechter Belkaraouia aarzelt geen moment en trekt de rode kaart uit zijn borstzak en Feijen moet gedesillusioneerd afdruipen. Tot grote opluchting van alles wat BVCB heet, legt de scheidsrechter de bal niet op de elfmeterstip, maar net buiten de “zestien”. De vrije trap die volgt heeft geen gevolgen voor de Hoekse voorsprong. Van Ruitenburg wisselt eerst nog buitenspeler Ayrton Vermeer voor een andere buitenspeler Cross, alvorens hij de Hoekse defensie op orde brengt. Middenvelder Joshua Vermeer wordt vervangen door verdediger Dylan van Oeffel.

 • Forum Sport weet zich geen moment raad met een man meer in het veld. Er is geen overtuiging en geen unaniem strijdplan, met als resultaat dat het hard werkende BVCB eigenlijk kinderlijk eenvoudig overeind blijft. Daarin speelt ook doelman Van der Molen nog een cruciale rol: met een fraaie safe ronselt hij een schot van invaller Timo Ploemen uit zijn doel. Dezelfde speler raakt in de slotfase van uit een klutssituatie nog de paal, maar BVCB blijft met veel hangen en wurgen overeind. 

 • Vlak voor het verstrijk en van de officiële speeltijd komt BVCB zelfs met negen man te staan. Nick Walbeek krijgt na een overtreding in het voorbij gaan van Belkaraouia reeds te horen dat hij zo mag vertrekken. De soms temperamentvolle middenvelder en de arbiter zijn de hele middag al geen vrienden en als het spel stil ligt, krijgt Walbeek inderdaad zijn tweede geel kaart voorgehouden en dan is de rode kaart onvermijdelijk. In de vijf minuten extra speeltijd die Belkaraouia bij trekt, komt de Hoekse voorsprong geen moment meer in gevaar. De ontlading is groot aan Hoekse kant, als het eindsignaal klinkt.

  BVCB sluit het kalenderjaar 2019 af met twee duels op vreemde bodem. Komende zaterdag speelt het in de Hoeksche Waard in en tegen Heinenoord dat met vijf punten de hekkensluiter is van de eerste klasse B. Een week later krijgt een stukje verderop koploper Poortugaal, gelegen in de Albrandswaard, bezoek van de Hoekse voetballers.

  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Mitchell Feijen, Nick Mahieu (38’ Pieter Hofman), Joshua Vermeer (67’ Dylan van Oeffel), Nick Walbeek, Rob Rutten, Ugur Altintas, Ayrton Verlaan (65’ Crossfixio Goeloe), Jeremy Stork

  Verslag: HP Goudappel                              Foto's: Kees Ruigrok